АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 54 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, днес бях на кардиолог и анестезиолог в болницата, в която ще раждам. Ходих и на консултация, имам от няколко дни доста не болезнени контракции и докторът ми направи вагинален преглед за разкритие. Оказа се, че имам 3 см. След прегледа прокървих, но докторът ме предупреди, че е възможно. Бебка е 3400 вече, скоро ще е нейният ден. Сега съм със странни менструални болки и без никакви контракции🙄. С първото раждане имах 7 часа болки за 3 см, а сега си ги имам без да разбера. Как се случва това не ми е ясно. Дано да не изпусна момента да тръгна към София 🤣

# 106
  • София, България
Менструалците болки не са ли точно контракции? Според мен си имаш контракции, без втвърдяване на корема. Simple Smile

Пък нали казват, че второ раждане е по-лесно и по-бързо Simple Smile
 Не мисля, че ще изпуснеш момента да отидеш, но е напълно възможно вече да си с 6-7 см при постъпването Joy което си е добре за теб Joy

Аз страх от промяната в живота нямам никаква. Даже нямам търпение вече да ми се промени изцяло Grinning
Но започнаха пак онези страхове от началото на бременността - дали всичко е наред с детето, дали утре няма нещо да се обърка, дали при раждането всичко ще мине добре... Откачам и постоянно го мисля дали е добре. Като мърда се чудя защо мърда толкова, като не мърда го ръчкам да се размърда Grinning Пак започнах да нямам търпение от преглед до преглед да видя, че си е добре... Бяха спрели тези страхове, но сега пак се върнаха.

# 107
Менструалците болки не са ли точно контракции? Според мен си имаш контракции, без втвърдяване на корема. Simple Smile

Пък нали казват, че второ раждане е по-лесно и по-бързо Simple Smile
 Не мисля, че ще изпуснеш момента да отидеш, но е напълно възможно вече да си с 6-7 см при постъпването Joy което си е добре за теб Joy

Аз страх от промяната в живота нямам никаква. Даже нямам търпение вече да ми се промени изцяло Grinning
Но започнаха пак онези страхове от началото на бременността - дали всичко е наред с детето, дали утре няма нещо да се обърка, дали при раждането всичко ще мине добре... Откачам и постоянно го мисля дали е добре. Като мърда се чудя защо мърда толкова, като не мърда го ръчкам да се размърда Grinning Пак започнах да нямам търпение от преглед до преглед да видя, че си е добре... Бяха спрели тези страхове, но сега пак се върнаха.

Все едно си ме цитирала. Сега имам 5 дни от тонове до ехограф и вече се побърквам. Снощи се разревах , че един час не мърдаше , после пък ревнах че много шаваше. Имам чувството , че съвсем ще влудна в следващите 2 седмици. Чесно казано се радвам , че не съм единствената с тези страхове отново Simple Smile

# 108
Веселат, и аз съм с менструални болки от няколко дни. Главно вечер и на мен се появиха след прегледа за разкритие. На тоновете не се засичат контракции, освен подготвителните, които си имам от началото.
Интересното е, че през нощта като ходя до тоалетната или се размърдам, се засилват. Ще питам в петък:) Моментът наближава ама това очакване накрая е тежко.

# 109
В кюпа със страховете и аз -Що мърда, Що не, Що хълца Grinning
Другия четвъртък ще бъда и на тонове, и на ехограф  и не знам как ще издържа Grinning

# 110
И аз с разместените ми чакри от притеснения.....Само се чудя, защо спи, защо не спи....кой какво прави, аз само се свирам по лечебни заведения да пускам тонове. Чак лекарката ми предложи да ме прибере в болницана и да си ги мерим по три пъти на ден. Ходя през ден на различни клиники, за да не ми се смеят хората вече. Физически се чувствам много добре, но емоционално-вече съм на ръба.
Нямам търпение да минава вече ш с беба да се прибираме. До миналата седмица, времето едвам се влачеше, а сега започна да лети направо, колкото повече наближава денят.....абе луд бременен акъл.😂, но като ви чета, явно всички сме така.
Ктара, дано не те уплаша, но си приготви здрави нерви и си пусни пердето за пресноят ти на 5 етаж в МД.

# 111
Purple_Peanut, и аз все се чудя дали пък не са контракции, но т. нар. менструални болки не са на етапи, а едно постоянно "неразположение" 🤔 То ще стане ясно много скоро 🤣 Права си, ако стигна в болницата с 6-7 см разкритие, направо ще го изстрелям в родилното 😂😂😂
Веселат, и аз съм с менструални болки от няколко дни. Главно вечер и на мен се появиха след прегледа за разкритие. На тоновете не се засичат контракции, освен подготвителните, които си имам от началото.
Интересното е, че през нощта като ходя до тоалетната или се размърдам, се засилват. Ще питам в петък:) Моментът наближава ама това очакване накрая е тежко.
Днес на тоновете също нямах регистрирани контракции.
 Определено последните дни са тежки за всички ни.
Момичета, не си въобразявайте разни глупости. Бебоците ни са добре и всичко ще е както трябва. Мислете позитивно🤗

# 112
  • София
Мачинка, напълно те разбирам за тоновете. Аз вчера вдигнах цялата клиника на крак, за да ми запишат тонове!
Досега са ми записвали три пъти, все казват, че всичко е наред. Не са ми казвали досега, че чуват контракции. Въобще по какво се разбира кое са контракции и кое - не? Аз преди около два месеца ходих по спешност в Пълмед - Пловдив, с подозрение за контракции (имах стягане на корема), докторът ми се изсмя и ме прати да си ходя. По какво контракциите се различават от това?
Относно престоя в Патологична бременностна МД, толкова ли е гадно? Циганки? Обща тоалетна? Мръсотия???

# 113
Ktara, ходила съм там на свиждане
- малко е кофти , наистина. Циганки си има навсякъде, даже и в Щерев, но обстановката е малко подтискаща.
Мисля, че там не беше направен ремонт.

# 114
И ТРИТЕ ги позна...циганки,  обща толетна, страшна мръсотия и мизерия, разграден двор, ужасно отношение от акушерките... първоначалният шок е огромен.
Все пак за 5 дни ще стиснеш зъби и ще мине.

# 115
Веселат, предишния път пак ли ти бяха менструални болките до 3те см или си бяха контракции на определен интервал?
Аз сега започнах да правя всичко, което ми причиняваше контракции преди - качване на стълби, каране по павета, галене на корема, скачане на топка, секс не ми се прави още:( не знам вие как сте, ама много се надявам либидото ми да се върне някога:)
Като започна да се шашкам за това как ще ми се промени животът и се сещам как всеки път като ходя в болницата има едни двойки, които милите чинно си чакат пред IVF кабинетите с надежда и се сещам какви щастливци сме:)

# 116
Веселат, предишния път пак ли ти бяха менструални болките до 3те см или си бяха контракции на определен интервал?
Бяха на интервали и ги засичах. Затова съм толкова озадачена сега.
Докторът ми каза да се разхождам много и да не се притеснявам, все пак вече е време.

# 117
Момичета, няколко дни не бях влизала и сте изписали сума страници!
Исках само да вметна моя опит с киселини и рефлукс - пия по чаша прясно мляко и всичко се оправя. Хем полезно за бебани, хем не пия химии Simple Smile

# 118
  • Г. О.
   Момичета, как се преглежда за разкритие? Питах раждали приятелки и ми казаха, че лекарят бърка вътре с две ръце, хубаво разтваря и опипва. Боли от разтягането и от натиска. Така ли е?
   Всичко е наред с бебенцата, сигурна съм. Не си вкарвайте излишни страхове и притеснения. Много скоро сами ще се убедите в това:) Лека и спокойна вечер.

# 119
На мене ми правиха един преглед, при който, доктора с едната ръка натиска горният край на матката, под гърдите, а с другата ръка бърка от долу на дълбоко.  Нз. дали това е прегледа за разкритие, но е страшно болезнено и неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт