АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 915
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Леле, колко бебока са се родили!
Честито на всички! Бъдете, с бебетата, си много здрави и щастливи!

Аз все още чакам моята госпожица. Терминът ми е на 11.04., цяла нощ съм с менструални болки, но контракции почти нямам, особено пък болезнени. Ще ходя на тонове да видим каква е ситуацията.

# 376
  • Г. О.
Честити бебчета, момичета. Много се радвам заедно с вас. Бъдете здрави и се обичайте. Моят термин е на 12-ти, днес забелязах, че имам коластра и зърната ми са много тъмни, очертани. Тялото ми се подготвя, ще видим дали ще дочака до термин:) Лекарят ми каза, че трябва да му звънна и да отивам към болницата чак когато имам контракции на 5-6 минути за по 15 секунди. Чудя се, това означава ли, че ако ми изтекат водите, но нямам никакви контракции, трябва да си седя вкъщи и да чакам? Вие какво знаете по въпроса?

# 377
Колко хубаво е да чуваш всеки ден за родено ангелче 😇 Чакам и моето с нетърпение, дано всичко е наред. С мисълта за нормално раждане съм, но все повече секцио се налага... Страх ме е... А от онзи ден сестрата на АГ ми измери кръвно 140/80, а аз в шо.След това АГ-то го мери 120/80. Сега ставам и лягам с апарата, че ако е високо ще се наложи да пистъпя в болница. Аз винаги го меря 130/90 на мен това ми е нормалното кръвно. На 3-ти съм на тонове, дано всичко е наред. Искам да се роди по- скоро, толкова съм нетърпелива и уплашена 🙄

# 378
  • София
Честити бебчета, момичета. Много се радвам заедно с вас. Бъдете здрави и се обичайте. Моят термин е на 12-ти, днес забелязах, че имам коластра и зърната ми са много тъмни, очертани. Тялото ми се подготвя, ще видим дали ще дочака до термин:) Лекарят ми каза, че трябва да му звънна и да отивам към болницата чак когато имам контракции на 5-6 минути за по 15 секунди. Чудя се, това означава ли, че ако ми изтекат водите, но нямам никакви контракции, трябва да си седя вкъщи и да чакам? Вие какво знаете по въпроса?

При изтекли води е желателно бебето да се роди до 24 часа. Трябва да отидеш в болницата възможно най-скоро, ако ти изтекат Simple Smile

# 379
  • Г. О.
Той ми обясни, че е възможно тапата да ми падне, което е предвестник за раждане до 72 часа, но се е случвало да чакат и една седмица. Затова обаждането ми и отиването в болница да е само, ако имам кървене или контракции на 5-6 минути, регулярни. Само при тези два симптома. Да, но ако ми изтекат водите, а нямам контракции...не се сетих да го питам, наистина. След два дни съм на преглед и ще го питам, освен ако не се случи преди това..

# 380
Ами аз като раждах баткото ми падна тапата при прегледа. Нямах др симптоми и си ме върнаха с уговорката ако ми изтекат водите да ида. Слизайки от колата ми изтекоха и водите, взех си чантата и се върнах. То истинските контракции ми почнаха след като ме.приеха.

# 381
  • София, България
bib4o, честит да е Калин! Много да ви радва! Heart

Значи моята лекарка ми обясни така, при контракции трябва да станат на поне 6-7 мин преди да тръгна към болницата.
При изтекли води или течаща кръв без контракции да отида веднага. Simple Smile

# 382
  • София
И моята лекарка така ми каза - при кървене или изтекли води да отивам веднага в болницата, а при контракции-когато станат на 5мин. eclipse23, и аз бях на тонове и преглед днес, терминът ми е на 6-и, още няма никакви признаци - нито се е смъкнала бебка, нито имах разкритие, нито бяха контракции отчетени.

Ktara, syrnichka, Archm, Jacqui, joyjoy86, ivkonchety92, bib4o81, честити бебчета, да сте много здрави и щастливи! Колко е хубаво, че се появяват бебоците вече. Радвам се, че сте добре, въпреки че при някои от вас се е наложило спешно секцио.

# 383
Честито на всички мами, които вече са родили рожбите си.
Аз чакам внучката си на 20-ти април.
Всичко е нормално при нас, дано да е така до края.
Стискам палци на всички!

# 384
Днес бях на преглед, тоновете са добре, бебето е добре, аз съм добре. Имам седмица до термин и никакви признаци нещо да се случва Grin Малко започвам да се притеснявам от преносване.
Относно тръгването към болницата - и на мен ми казаха регулярни на 5мин, та имам време да се оправя у нас, но при изтичане на води директно да тръгвам към болницата, та НефертитиЯ недей да чакаш контракции, ако ти изтекат водите, по-добре напразна разходка до болницата (а тя няма да е напразна) отколкото да не отидеш навреме Wink

# 385
Честито на всички , бибчо и на теб!
Моята история е същата , абсолютно.Равни тонове, и при събуждане, разтриссане на корема.
И лекарката не рискува , което е по-доброто решение.
След спешно секцио се роди бебе Виктор Simple Smile Емоциите са неописуеми, наистина! Такова щастие заслужава всеки!

# 386
  • София
Belindaaa, честита ражба, Виктор да е много  здрав и щастлив!

# 387
  • София, България
Честито, Belindaaa1! Да е жив и здрав Виктор! Много да ви радва! Heart Eyes

Сподели ско искаш кога точно се роди, да ви впиша Simple Smile

# 388
Днес на първи април Simple Smile

# 389
Здравейте, днес в 18.00 след спешно секцио се роди нашата дъщеря Паолина, тежи 3400 и е 50 см.
Отидох за тонове, но след вагинален преглед получих кръвоизлив, незнайно защо, може би от ниската плацента и фраксипарина. Веднага ми направиха спешно секцио.

Общи условия

Активация на акаунт