АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 799
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Честити бебета на всички мами!
Нека всички бебоци са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване, та да си ги гушкат мноооого. Heart

# 616
Честито на всички!
Нашите две малки принцеси - Филипа и Радослава се родиха на 12 април в 12:04 и 12:05, съответно 2580 гр./48 см и 2280 гр./47см.
Вече сме вкъщи и даже първата ни нощ мина спокойно и безаварийно.

# 617
Честити бебчета на всички! Да са много здрави и щастливи! На мамите, бързо възстановяване! Всеки ден, все хубави новини! Simple Smile

Относно фб групата, преди време се коментира, че има една група създадена в началото на този форум от мамите, но в последствие са решили да не добавят нови членове. За по късно присъединилите, като мен, направих друга група, който има интерес да ми остави съобщение и ще добавям! Колкото повече мами и бебета, по весело и полезно Simple Smile

Да попитам - мамите с по големи дечица, ще купувате ли подарък на каката или баткото "от бебето"》 ако да, какво мислите да вземете? Знам, че някои го правят, за да избегнат ревността от липса на внимание в началото, не знам до колко има ефект. Аз бих взела нещо, по скоро от празнична гледна точка, но не съм измислила какво...

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 22:07 от ALISCA

# 618
Мами и бъдещи мами, днес се роди синът ми - 3800, 51 см. Прекрасен е 💙

# 619
И при моя синковец има такива моменти- на смесено ли е ?
Даваш ли пробиотик?
На смесено е, да. Но винаги е била, не съм променяла храненето. Водата за бебета вчера ми свърши през нощта и дадох минерална с ам. Болки не е имала...
А , и пробиотика е супер идея, но все забравям да кажа на педиятъра да ми изпише ! За деца родени с цезарово е задълже да се приема пробиотик понеже не " обират" полезните бактерии от майката при раждане ,които играят важна роля в имунна система и прочее.
Добре че ме подсети

За пробиотик не е необходима рецепта - повечето изписват Биогая, гастрото съветва да се сменя от време на време марка/вид. За минералната вода знам, че не трябва да се дава, аз първите 6 месеца давах само преварена.
Не живея в Бг и тук искат рецепти дори и за витамини, което усложнява мн нещата.
Purple_peanut   , pipi221 Честити рожби ❤❣💝

# 620
  • Г. О.
Момичета, честити бебчета. Да са много здрави и да растат щастливи:)

# 621
Момичета,изпитвате ли нещо като менструални болки след раждането,случва ми се по няколко пъти на ден за по 1-2 Мин,казаха,че е нормално,тъй като матката трябва да възстанови предишните си размери и от самото свиване.Първия път не съм ги усещала,но сега е доста неприятно.

# 622
Здравейте,
На 14.04 в 18.22 се роди нашето второ дете. В болницата постъпих със 7см разкритие. Нямаше време за клизми, упойки и т.н. Обаче ми се появиха 3 външни ужасни хемороиди, запек, страх ме е.да се изходя. Имам и 3 външни шева, за вътрешните незнам бройка, защото бебето си беше големичко.

# 623
  • София
Честита рожба, Dessi., много здраве и щастие!
Когато можеш би ли споделила повече. За да си със 7 см разкритие колко време мина? Ти ли искаше повече време да си у дома или стана бързо.  На мен също ще ми е второ раждане и от снощи нещо се филмирах. Всички ми казват, че второто е по- бързо от първото.

# 624
Честито на всички! Да са ви много здрави бебоците и много щастлив живот да имат:)
Dessi, браво на теб, а за хемороидите, никога не бях имала такова нещо и въпреки, че родих секцио, получих и аз. Голям фен станах на цикатридината, сега я ползвам за хемороиди и за операцията. Определено е по-добре.

# 625
  • Г. О.
Честито, Деси. Да е живо и здраво бебчето!
Аз имах такива менструални болки, нормални са. Минават след 6-7 дни.

# 626
Честито на всички и от мен ! Нека да растат здрави и щастливи ! 💕   НефертитиЯ, благодаря! Значи са си с реда на нещата.

# 627
Честита рожба, Dessi., много здраве и щастие!
Когато можеш би ли споделила повече. За да си със 7 см разкритие колко време мина? Ти ли искаше повече време да си у дома или стана бързо.  На мен също ще ми е второ раждане и от снощи нещо се филмирах. Всички ми казват, че второто е по- бързо от първото.
Ами термина ми по дата на забременяване беше 14.04. Три седмици преди това имах доста чести контракции, падане на тапа също. Заради това че бях с вирус, лекарката искаше да задържим уж нещата с диаспорал 2х1 и лежане. Обаче в един момент спрях магнезия, но и контракциите спряха, незнам как се случи. Няколко дни преди да се роди имах покрай обяд частични, леки, кратки болки, но нищо особено. В деня, в който родих още.на обяд се почнаха контакциите с менструални болки, засичах ги,.бяха под 5мин, но болката беше горе-долу търпима. С миналото раждане си имах такива цяла вечер и реших да изчакам, разходихме се до един магазин. Връщайки се обаче доста зачестиха и се обадих на.лекарката, която каза да тръгвам. Пратих й и една снимка на.приложение. Истината е че постъпих към.17 в болницата за тонове, преглед и т.н. В родилна.зала може би влезнах към 17.30ч.

# 628
ViliТод, Purple_Peanut , Dessi* честитити бебчовци!!! Да са живи и здрави, много обичани, а на вас бързо възстановяване HeartpulseHeartpulseHeartpulse
Честито и на другите мами. Да са много  усмихнати и щастливи бебчовците!!!

Purple_Peanut ако много те боли искай обезболяващи. На третия ден ще се чувстваш много по добре
Само гледай да се раздвижваш и всичко ще отмине много бързо Hug

# 629
Честито на родилите момичета, да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват. На вас бързо възстановяване.

Аз имам притеснение, нашето пъпче още не е паднало ( на 11 дни сме ). Всяка вечер си го мажем със спирт, но не пада и одеве като сменях памперса беше закачил пъпчето и имаше малко засъхнала кръв. И бебка като плаче и се напъва пъпчето изкача и ме е страх. Та как пада това пъпче има ли някакви секрети като падне или е напълно сухо.

Общи условия

Активация на акаунт