АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 808
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Честито на всички, пожелавам послушни и папащи бебчета!
Цикатридина ползвах за хемороиди по време на бременността.
Като ми спряха обезболяващите след секциото минах на свещички Профенид. Добре че бяха те.
За пъпчето с баткото слагах спирт на всяко миене с вода на дупето и ако видя, че има секрет или корички. Падна за 7-8 дни.
Сега на 6тия ден в родилното.
Подарък за голямото дете не сме купували, защото е на 7 и спред мен е наясно че е от мама и тате. За момента е най-грижовния батко.

# 631
При всеки различно пада.
Не се притеснявай, секрети си има.
Аз още го почиствам след падането, защото секретира мъничко.

# 632
Ние тази сутрин при малката си намерихме изненада-пъпчето беше паднало. Още има секрети и ще доизчистваме докато всичко зарастне.
На каката пъпа още не е паднал, но и щипката е защипана много по-високо. Ще чакаме тия дни и второто пъпче, но откровено ни олекна малко.

# 633
Здравейте,
честито на всички мамчета! Нека бебоците растат живи и здрави и много щастливи!

Да се похваля и аз😊 на 18.04 в 15:10 се роди Калоян 3 кг. 49 см. Раждането мина сравнително добре, аз се опитвам да се възстановя, че имам доста шевове. И да не пропусна да споделя прекрасните си впечатления от МД !!! Прекрасни ХОРА работят тук!!!

Хубав ден!

# 634
Здравейте,

Да се похваля и аз😊 на 18.04 в 15:10 се роди Калоян 3 кг. 49 см. Раждането мина сравнително добре, аз се опитвам да се възстановя, че имам доста шевове. И да не пропусна да споделя прекрасните си впечатления от МД !!! Прекрасни ХОРА работят тук!!!

Хубав ден!
                                                             Честито от мен ! Да е здрав , щастлив и много обичан ! Като имаш възможност разкажи малко повече,само ли тръгна или накрая го предизвикаха? Simple Smile

# 635
  • София
Десислава Кирчева, честита рожба. Калоян да е жив, здрав и щастлив! Бързо възстановяване!

# 636
Честито и от мен на всички! Здрави и щастливи да са ви бебоците! Hug

На 14.04 се роди и Изабела - 3240г. 50см. Раждането мина много леко и бързо, благодарение на страхотния екип, на който попаднах. Вече 3 дни сме вкъщи, кърмя я на поискване, общо взето по цял ден. Laughing

# 637
  • София
Soft, да е здрава, щастлива и красива Изабела.

# 638
  • Г. О.
Честити рожби, момичета. Много хубави имена сте им дали. Да са живи и здрави и да радват мама и тати:)

# 639
Честити рожби на всички мамчета! Наистина имената са прекрасни Simple Smile Simple Smile

# 640
Здравейте,

Хубав ден!
                                                             Честито от мен ! Да е здрав , щастлив и много обичан ! Като имаш възможност разкажи малко повече,само ли тръгна или накрая го предизвикаха? Simple Smile

По последен цикъл го преносвах 7 ден и докторихе казаха, че ще изчакат до 18, след това преглед и ще решат какво ще правят. На 17 помолих да ме пуснат да се раходя и цял ден мятах крачоли из София.
Вечерта към 12:20 усетих болки в корема и станах до WC.Докато стигна усетих течение, но не беше вода, а кръв. Уплаших се и отидох до дежурната акушерка.Било нормално, каза да си лягам и ако усетя болки или течение да ида. Така до към 5 после пак кръвотечение и след преглед казаха да ме свалят в родилна зала за наблюдение. Така до 9:30, доктора ме попита дали искам Окситоцин за ускоряване на раждането, аз се съгласих защото бях само с 3 см разкритие вече 5 -ти час. Поисках и спинална упойка, защото изведнъж се уплаших многоо и не съжалявам. Спести ми доста болка. И така до 15 и 10 докато не се роди малкия Калоян.

# 641
  • София, България
Колко много бебчета!
Честито,  Grahchee, pipi221, Dessi*, Десислава Кирчева!
Да са ви живи и здрави! Heart

Аз вече съм по-добре. Вчера вечерта направо се парализирах от упойката. Знаех, че има странични ефекти, но такова нещо не очаквах. Не можех да се мръдна наникъде, дадоха ми обезболяващи и се оправих.
Успех с кърменето все още нямам... Но вече излизат капчици Simple Smile ама Явор не мога да го събудя да засуче. Вече втори път опитвам ама не иска. Стиска устните все едно му предлагам нещо мнооого гадно Joy

# 642
От жълтеницата спят много в началото. Щипане по рамото помагаше при нас. Още тормоз по ушетата и петичките. Другото е смяна на памперс преди ядене.
Дано при вас се получат нещата по- лесно, аз пак съм с блокирани канали на другата гърда...Този път от това, че съм я притиснала докато съм спала.
Правя последни опити, ако не стане, спирам с тези мъки.

# 643
  • Г. О.
   Аз ще ви се оплача. Моят син си дойде вкъщи със стафилококова инфекция на окото от родилното. Всеки ден има заъхнали гурели на лявото око, сълзи..Тъй като две вечери беше много нервен и се скъсваше да плаче по 4-5 часа, вчера ходихме до педиатърката. Боцнаха му малкото пръстче за да му вземат кръв и се оказа, че има много завишени левкоцити. Предната нощ имаше 37,2-37,3 градуса според безконтактния ми термометър...уж е скъп, на Нук, ама нещо май не мога да му вярвам. Купих още два:) Лекарката каза, че  левкоцитите може и да са заради стафилококите, но искаше да му види дробовете, да няма развита някоя пневмония. Момичета,  много ревах, признавам си. Толкова е малък, на 14 дни, а вече го облъчиха с рентген. За щастие нищо няма в дробовете. Не е наддал почти нищо, има-няма 300 грама. Не знам, много съм притеснена. Днес беше по-добре, няма температура, спи и хапва. Утре пак отиваме вземат кръв и да следим състоянието му. Никой не е идвал у дома, от къде е тази инфекция в организма му не знам.
   Иначе аз се чувствам възстановена, дори мисля, че мога и да спортувам, т.е. иска ми се, но знам, че е трябва да се изчака поне 2 месеца след раждането. Блазе на всички, родили по естествен начин, че могат почти веднага да вършат всичко, както преди.  Е, имах няколко дни, в които сън не съм спала, бях много изморена, нервна, много плаках, чудех се дали ще е справя...
   Вие как се чувствате - психически и физически? Надявам се да сте добре и да не изпадате в такова състояние, каквото описах. Прекрасен ден, момичета, следя с интерес какво ново покрай вас:)

# 644
Нефертития, не ми говори. Бебето ми беше болно, май още е, от сополи се давеше и не можеше да диша. Така се беше запенил и се давеше, че изпаднах в тотален ужас, бягах в болницата да търся лекар да го види. В болницата ми казаха, че е рефлукс, педиатърката ми каза, че са стафилококи. И него го бодоха и му взеха изследвания. Чакам още резултатите. Ужасно е бебето ти да е болно. И при всички проблеми с това кърмене и недоспиване и аз съм на ръба. Сега поне спря да се дави така и съм една идея по спокойна. Май заради всички притеснения имам проблем с кърменето.
Успех на вас и горе главата. Всеки ми казва, че е временно.

Общи условия

Активация на акаунт