АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 54 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Това с потенето е много досадно... Колко време след раждане се нормализира? Че лято идва Anguished
Наталия много се радвам за теб, а се молеше да стигнеш някаква си седмица, а я гледай Simple Smile коя си  сега всъщност?
Аз също се оглеждам за хубав термометър! Има ли значение реално какъв е, говоря за нормалните, купихме си допълнително безконтактен, но той не е толкова правдоподобен все пак Simple Smile
Пък за алергиите... Не е ли хубаво да се въвеждат алергени през бременността и по-нататък (не в началото) при кърмене? Въобще не стоя зад това твърдение, не съм прочела тон литература по въпроса, но все пак...

# 91
Вероятно потенето зависи от организма, но аз преди като родих не се понасях, в болницата сменях нощници основно затова. Спомням си че в един момент звънях на одорекс да ги питам дали мога да използвам спрея, беше ад при мен. Всяка нощ се събуждам с мокра коса. Имайте предвид че е добре да имте 2 термометъра понякога. Нашият веднъж се беше развалил, а си усещах че има Т, добре че имам в нас 3 - безконтактен, живачен и електронен.

# 92
  • София, България
Аз ще взема безконтактния на Microlife. За него съм чула най-много добри отзиви и отчитал най-вярно. Разбира се изключвам живчаните, но аз не искам живачен.

Nataliq, браво, растат. Секцио ли ще ги израждат?

На моя приятелка бебнцето се обрина, оказа се че е от ядки, които тя е приемаше в доста големи количества докато я кърми. Спря ги и детенцето се оправи Blush

Радвайте се, че сме с пролетни бебчета. Че ако бяхме за Август... Joy

# 93
Да, секцио ще съм. Нямам избор първото ми раждане беше със секцио по спешност и понеже разликата от първата бременност и от тази е малка и няма как да е нормално.

# 94
  • София, България
А да, вярно. Simple Smile имаш ли дата вече? Или е още рано за определяне на дата?

# 95
Здравейте аз да ви кажа , че съм добре от вчера. Не ме е боляла раната от зъба и днес не ме боли. Сложиха ми упойка без адреналин.
Иначе днес пуснах последната перална с дрехите на бебето.
Имам въпрос. Какви дрешки да взема за бебето в болницата.

# 96
  • Варна
Живот и здраве всичко да мине добре.За АГ Варна става въпрос-планово секцио началото на Април.Таткото ще ми донесе дрешките като ми дадат бебо .Всичко размер 50-56 :3 бодита с дълаг ръкав тип "прегърни ме", 3 бр. ританки, 3 бр.ромпърчета, 2 шапки,ръкавички,малко одеалце,пелени комплект бархетни и тензухени.

# 97
Аз дрехи за болницата не съм приготвяла. При нас ги обличат с тяхни.  Подготвила съм само дрехите за изписване в езин пакет( два варианта: с дебела пелена и шапкаи  с по-тънко одеало и тънка шапка, защото нз. какво ще бъде времето). Космонафт не съм купувала и не смятам да взимам. За изписването какво сте подготвили?

# 98
  • София, България
В моята болница също обличат с техни дрешки. За изписването съм приготвила боди с къс ръкав, гащеризонче(ромпър), шапка, ръкавички, и лятно одеялце/порт бебе. Simple Smile не е комплект за изписване и понеже сама си ги съчетавам, другият вариант ми е: вместо ромпър, жилетка с ританки. Но то е горе долу същото...

# 99
Аз за изписването съм взела комплект( пролетно) Ако е по хладно, таткото ще вземе по- дебело одеалце да го завием, нямам подготвени по- дебели дрешки. Аз също не съм приготвяла дрешки за болницата. Ще раждам в МД, не знам да искат, ако греша моля споделете да не ме смъмрят. Също така ще раждам без избор на екип, и моята АГ ме изненада с репликата( като разбра че няма да раждам при нея): "Те такива като теб, на готово отишли да раждат там изобщо не ги обичат, отношението на лекари и акушерни е ужасно", направо ме втрещи. Но не мисля да се отказвам въпреки това, все пак съм в 37 седмица.

# 100
За МД, мога да споделя мнението на акушерката ти. Едно, че аз лично ги видях какво представляват и как се държат, но и познати раждали там с екип, също не са доволни от държанието на акушерките и неонатолозите. Дано при теб е различно и останеш доволна. В МД искат само памперси и мокри кърпи за бебето, дрехи -не.

# 101
И аз така знам, че когато си накрая и особено без избор на екип не са особено щастливи..
В Авис медика не осигуряват дрехи, та съм взела няколко комплекта, за изписването-сами си съчетахме нещата, поръчах ги от некст (ако някой иска мога да пратя на лично, за да не излезе като реклама).
За мен три нощници, бельо и козметика. Бях взела черен шоколад за след секциото, но днес казаха, че какаото е голям враг на бебешката кожа през първите месеци..

# 102
Purple_Peanut, още малко ми остава 🙂💖

# 103
  • София, България
Purple_Peanut, още малко ми остава 🙂💖

Ще те чакаме да се похвалиш тогава Hug Успех!

Vivru, аз искам да видя какво си поръчала от Next. Мен ми се видя скъпо там за нещата, които си харесах, но всички казват, че са много качествени. Може би за по-голям вече ще поръчам и от там. Simple Smile

За МД и аз съм ги чувала тези неща с отношението.
Но аз и друг път съм ви казвала, че заради отношението по нашите болници реших, че ще съм в частна болница. Недай си Боже да не се налага да стигам до МД с някое усложнение. Neutral Face

# 104
  • София
Десислава Кирчева, може би ще се засечем в родилния дом? Аз също ще съм в МД, също съм в 37 г.с. Другата седмица трябва да постъпя за изследвания и да ми дадат дата за секцио.
Момичета, само мен ли ме тресе такава треска? При мисълта за предстоящото раждане и цялостната промяна в живота на цялото семейство, направо не мога да си намеря място от страх. Просто не мога да си представя тази грандиозна промяна... А и самото раждане - все пак операция, упойка, рязане, болка... Наистина много ме е страх!

Общи условия

Активация на акаунт