АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Ами не е съвсем така. При преносване пак се ходи при следящия АГ, за да пусне разликата от термина до раждането.

# 226
Ох, значи все пак трябва да се отпиша и запиша при друг? Или мога да изчакам и ако пренося, тогава?

# 227
Честита рожба, Мелодия Blue Heart  Нека расте здрав и щастлив малкият мъж. Simple Smile
Аз в сряда съм на преглед при следящия ме АГ, мисля тази седмица да отида да ме погледнат и в болницата, където ще раждам. Нямам търпение вече.. Simple Smile

# 228
Честита рожба , Мелодия Simple Smile
Жив и здрав да е малкия Камен!!!
Много радости заедно !

# 229
Честито, Мелодия! Много да ви радва малкият Камен!

Искам да попитам за 45-дневния болничен и след това за майчинството. На точно определена дата/дати ли се изплащат, например като пенсиите (сещам се, че на съответната дата в пощата винаги има много пенсионери, които чакат за пенсия) или зависи от това кога дават във фирмата заплати, или кога ти е започнал 45-дневният болничен/майчинството?

# 230
  • София
Ами не е съвсем така. При преносване пак се ходи при следящия АГ, за да пусне разликата от термина до раждането.

Следя се при две АГ. АГ по ЗК ми каза, че ако пренося, то изравнителният болничен ще ми бъде издаден от тази АГ, при която ще раждам. Така беше и при второто ми раждане.

# 231

Следя се при две АГ. АГ по ЗК ми каза, че ако пренося, то изравнителният болничен ще ми бъде издаден от тази АГ, при която ще раждам. Така беше и при второто ми раждане.

Ами незнам, на.мен следящия ми го каза, както и лекаря при който ще раждам, че при преносване следящия по каса си го продължава.

# 232
  • София
Дори и така да е, няма причина да й откажат издаване на болничен, ако не си е сменила АГ по ЗК.
Колкото и да са сърдити Simple Smile

# 233
  • Sofia
На хубава дата, хубава новина. Честито Мелодия, да е здрав и силен юнак!
И на мен ми казаха, че следящият лекар издава продължение. Макар, че ако си в болница за преносване би трябвало да се издаде от там според мен.

# 234
  • София, България
И аз се чудя, както каза Ендира, какво право има да ти каже "оправяй се сама" ако по закон е длъжна тя да издаде болничния? Ами ще го издаде иска или не, та направо ще я направя луда.
Т.е. има ли такъв закон, който реално я задължава да издаде болничния при преносване? Защото доколкото разбрах, давайки всички документи за раждането, вече не си тяхна отговорност?

# 235
Момичета, днес с планово секцио се роди бебе Камен -3 кг, 49 см. И двамата сме добре
Честито бебче, да е жив и здрав малкия мъж и много да ви радва😘😘😘

# 236
Честито, Мелодия!

Ние пък си имаме дата вече - 15 април. Аз все си мислех че имаме време а то никакво не останало и ще трябва да се активизираме с милото.

# 237
Момичета мислите ли да носите почерпка в родилното след като родите живот и здраве? Чета различни коментари и съвсем се обърках. При предните раждания мм беше взел почерпка, но и двамата не помним каква беше.

# 238
Честито, Мелодия. Да ти е много здрав малкия мъж и много да те радва. Пожелавам ти бързо възстановяване.

# 239
  • София
Мелодия, честито бебе! Чудесно име!
Да ти е жив и здрав и много да те радва!
Момичета, има ли някоя от вас на 5-ти етаж в Майчин дом в момента? Аз съм във ВИП стая, сама и ми е самотно... Sad

Общи условия

Активация на акаунт