АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 857
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Така е, но и това адаптирано мляко в болниците доста помага за проблемите с кърменето. Операциите също, не заради друго, ами защото нямаш до теб ревящо на 3 часа бебе. А нямаш ли стимулация, нямаш и кърма, или по - лошото, препълваш се и гърдите се възпаляват за часове.
Окситоцинът уж помагал за отпушванр на каналите, ама по-скоро съвсем в началото, докато сте в болницата още. Спирането на кърмата с мастит не би решил проблема, въпреки че всички лекари това съветват, а все пак е леко драстично, тъй като е необратимо.
Спирането според мен е добра идея ако има налице хиперлактация или ако денонощията ви минават е 24 часови хранения и изцеждания:) Просто е убийствено, особено ако продължи по-дълго.

# 541
Мами, да кажа докато бях в болницата една родилка беше с мастит и и слагаха окситоцин. После и изписаха за още една седмица в къщи  да и поставят. Ако трябва питайте АГ.
Аз също много се измъчвам за кърмата. Реално два дена и половина бях в реанимация. Като се събрахме с бебо го слагах н гърда но и давах АБ. От четвъртия ден ми слезе кърмата и постепенно минахме само на гърда. Докато педиатрите не ми скъсаха нервите последните 3 дни (от общо 7). И на нервна почва млякото драстично намаля. От тогава правя опити да увелича каквото мога. Гадно ми е доста. Обвинявах се, което не помага. Ама каквото такова.

След секцио дават 3,4 дни да дойде кърма , при мен бе същото. ( +3 посещения на ден на мед.сестри които ми ОСТИСКВАХА болезнено гърдите, зърната и т.н Дясната беше под прицел по -често и за това стана по голяма от другата, щот бе голям зор да ме стискат на 3 часа и да настояват да кърмя)
Не се обвинявай ! Аз правех същото , чак откачах на моменти от рев...
Ее? По -добре ли е да се самообвинявам и да бъда неадекватна. Колкото - толкова, да няма да седи гладно я?!
Ям като луда овесени ядки и варено жито, все още има някъква кърма....

# 542
А суче ли бебето и изцеждаш ли се? Само това и много течности ми стимулираха на мен кърмата.

# 543
Като ви чета се убеждавам за сетен път , че тези обвинения идват от обществото и осъдителното отношение на околните.
И аз минавам през това, цедя, дохранвам.
Аз имам и друг проблем, за който пих лекарства и пак рев, че цедя някакви смешни грамове и хвърлям.

Моята док е кърмила 6 години , има три деца и ми каза една рецепта, където имам чувството , че доста действа-прясно мляко, ядки и банан в блендера.
Каза да не слушам никого за пиенето на прясно мляко.
Момичета, някой дава ли аптамил?
Нещо не ми харесва , на корема не му е Ок.

# 544
А суче ли бебето и изцеждаш ли се? Само това и много течности ми стимулираха на мен кърмата.
Аз съм само на помпа и в шише. Не захапва дърното, а с помпа ми е по безболезнено и знам горе долу колко яде.Така прецених че ми е най окей Simple Smile
Пия сокове и вода много, сега ще гледам на 2часа да се цедя дано да тръгне повече, че с тея смешни милилитри рева ... АМ ми е Novalac

# 545
Като ви чета се убеждавам за сетен път , че тези обвинения идват от обществото и осъдителното отношение на околните.
И аз минавам през това, цедя, дохранвам.
Аз имам и друг проблем, за който пих лекарства и пак рев, че цедя някакви смешни грамове и хвърлям.

Моята док е кърмила 6 години , има три деца и ми каза една рецепта, където имам чувството , че доста действа-прясно мляко, ядки и банан в блендера.
Каза да не слушам никого за пиенето на прясно мляко.
Момичета, някой дава ли аптамил?
Нещо не ми харесва , на корема не му е Ок.

[/quote
Аз давам аптамил за недоносени, но мисля че неразположението се дължи на газовете, които се получават от шишето

# 546
  • София, България
Belindaaa, ако не му понася, смени го с друго. Знам, че всяко мляко действа по различен начин на коремчетата. Пробвай с някое друго и виж дали ще има разлика Simple Smile

Знам, че вие вече сте родили, ама аз днес пак бях на тонове.... е няма толкова спокойно дете като моето Grinning Дано ми е такова и като се роди. То контракцийка няма да видиш, чертата с контракциите стои под минималната Sweat Smile Сигурно мога до Коледа да го откарам така. Sweat Smile

# 547
Belindaaa, ако не му понася, смени го с друго. Знам, че всяко мляко действа по различен начин на коремчетата. Пробвай с някое друго и виж дали ще има разлика Simple Smile

Знам, че вие вече сте родили, ама аз днес пак бях на тонове.... е няма толкова спокойно дете като моето Grinning Дано ми е такова и като се роди. То контракцийка няма да видиш, чертата с контракциите стои под минималната Sweat Smile Сигурно мога до Коледа да го откарам така. Sweat Smile
Душичка ❤🐞 Дано ти е спокойно бебето, че както сама виждаш, някой започваме от сега да даваме на късо.
А за контракциите.... те идват като дъжд от ясно небе. Аз докато си спинках е започнала "работата".
Успех мила❤ , както и на всички онези които все още не са родили Simple Smile
Rv218 и аз си мисля, че някои шишета предизвикват колики. Смених 2 модела и съм доста по доволна от резултата. ( не че коликите изчезнаха , но са на половина от преди)

# 548

И аз съм в отбора на 2в1 Grinning На мен даже не са ми и казвали за контракции. Всеки път "много са хубави тоновете" Сега съм в сряда, да видим... Не че имам и нагласа да раждам, нищо че термина ми е другата седмица Grinning Иначе се шашкам за тия микробиологии. На една приятелка й намерили Стрептококи, което е доста опасно, та сега съм решила да питам да ми пуснат пак една контролна проба. Знам, че уж като тръгнеш да раждаш ти прявят изследване, ама нещо не ми е особено надеждно Sad Та такива страсти Grinning

# 549
joyjoy, моето зърно ама грам не го хареса, само едни хищнически звуци издава ама не суче. Суче обаче със силиконовите зърна, като му го набутам в устата (горкото, досега му беше лесно, плацентата, пъпната връв, сега му се бутат само едни зърна...) Та... добре, че са те, иначе с помпата не мога да изцедя толкова, не усещам облекчението, което усещам след като бебето се нахрани. Проблемът е, че заспива на втората минута и се почват мъките, щипане, тормозене...

# 550
Понякога и при естествено раждане кърмата слиза след 4-5-6 дни. Така че не се отказвайте. Просто преди да дадете ам, слагайте на гърдаза по 10 мин да ви стимулира.
При мен беше така, не тръгна кърмата в родилното и на около 3 часа я слагах на гърда, след което дохранвах с ам. Чак вкъщи на 2- 3 ден усетих как ми се напълниха гърдите и тръгна кърмата. И махнахме ам. В никакъв случай не трябва толкова малко бебе да се оставя гладно за дълти периоди (като дни). Мисля че се препоръчва до 10- 14 дни да е възстановило рожденното тегло и да наддава.
За стимулиране на кърмата редовното слагане на гърда е най доброто и също казват близкия контакт с бебчето, гушкането. Течностите, добра храна, лактогонни чайчета, пробвайте всичко. При някои помага едно, при други- друго. И нного важно спокойствието, така че доколкото може не се стресирайте излишно.
 Успех на всички!

# 551
  • Варна
Момичета по колко мл цедите на 1 цедене чисто информативно? И съм съгласна със спокойствието много важен фактор.

# 552
От здравата гърда от 30 до 60мл. Зависи кога съм цедила последно. От болната и на капки се радвам..

# 553
От здравата гърда от 30 до 60мл. Зависи кога съм цедила последно. От болната и на капки се радвам..
И аз така 30, 60 ( от двете заедно) Рекорда ми е 90 , но той беше преди дни.
Сега пак намаля резко.. днес едно хранене успях да осигуря, другото ам..
За 14 дни е наддала близо 400гр

# 554

Привет, говорими... имам си същия спокоен млатеж в корема. Днес ме приеха в МД за преносване... Ще си отвисим тука. Тонове супер, разкритие по- малко от см. води нормални, плацента добре.... просто не знам кога ще се видя с бебе в ръце... Търпение ме съветват, ами добре ще търпя ...

Общи условия

Активация на акаунт