АПРИЛки в девети месец влизат, бебчетата почват да излизат. – ТЕМА 6

• 53 871
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз от днес пренасям. Нямам разкритие и контракции. Бебчо е добре.

# 556
Здравейте момичета, аз имам въпрос. Какво давате на бебчетата чиста вода или глюкоза. Аз незнам какво да правя, давах и глюкоза в болницата и от както се прибрахме сме на вода, но тя не пие много, плюе я. В болницата една лекарка каза, че са спрели с тази практика да се дава сладка вода след прибирането вкъщи, защото дете е умирало от диабет, защото майка му явно прекалявала със захарта. Педиатър не е идвал вкъщи след няколко дена ще отидем на консултация, но дотогава незнам какво да правя. Инъче не е жълта в болницата беше, но от както се прибрахме не е жълта.

# 557
Здравейте момичета, аз имам въпрос. Какво давате на бебчетата чиста вода или глюкоза. Аз незнам какво да правя, давах и глюкоза в болницата и от както се прибрахме сме на вода, но тя не пие много, плюе я. В болницата една лекарка каза, че са спрели с тази практика да се дава сладка вода след прибирането вкъщи, защото дете е умирало от диабет, защото майка му явно прекалявала със захарта. Педиатър не е идвал вкъщи след няколко дена ще отидем на консултация, но дотогава незнам какво да правя. Инъче не е жълта в болницата беше, но от както се прибрахме не е жълта.

И моята жълтееше в болницата , но ми казаха че не гледат лицето а корема.
За първи път чувам това с водата и глюкозата, защо се прави ?

# 558
Мен в болницата ми казаха да не давам вкъщи, а педиатърката после каза да давам.
Аз послушах неонатоложката в болницата и моята аг- не съм давала.
Мина от само себе си, в болницата го пекоха три пъти на лампа.

# 559
Момичета слагате ли пудра на пъпчетата? На мм са му дали Сулфатиазол, но сега чета че е противопоказен при кърмачета, поради риск от алергизиране.
Ние сме изцяло на кърма и още не знам дали да му давам вода. В болницата ми казаха да давам вода със захар. Аз съм против захарта и стана голяма чуденка.

# 560
В коя болница са ти го казали това за водата? Интересна работа е този въпрос. На мен в болницата ми казаха, че не трябва да давам вода, педиатърката ми каза задължително, даже по 100 мл на денонощие, което е ужасно много. Та аз реших да не давам. Аз пия много вода така или иначе, знам че и в кърмата има много.
Пудра не слагам, само спирт и той си падна много безболезнено:)

# 561
Преди да падне -памук със спирт и след това спрей неомицин. След като падна -няколко пъти същата схема, защото секретираше и спрях.
В болницата и педиатърката не са ми казвали за пудри чак.

# 562
Jacqui раждах в Перник и от там ми го казаха. Аз също знам, че в кърмата има достатъчно за бебчо вода и не е нужно да се дава допълнително.
Belindaaa по колко пъти на ден минаваш със спирт? Леле от каките всичко съм забравила. Имам чувството, че това ми е първо бебе...

# 563
Rv218  ползвам на Avent, има и още един модел ма дяволите да го вземат ква марка е нз ( подарък ми е ). Най много въздух ми вкарва Mum.
Аз вода не давам никаква.... за пръв път чувам 🙄 И никой не ми е казвал...да не съм пропуснала нещо пак.. 🤔

# 564
Два пъти на ден -сутрин и след къпане вечер. Спиртът 70 процента .
А за шишетата не знам какво да кажа - в болницата ми даваха нук, чико и авент.
Само от чико ядеше Ок , като се прибрахме пробвах чико - задави се. Дадоха ми мам -трагедия.
Най-добре яде от медела и си купих такива -но те не са антиколик и влиза въздух при ядене. Не знам какво да пробвам....

# 565
На училището за родители казаха, по една супена лъжица вода, но от втория месец, заради зъбите.
Относно шишетата Medela имат анти колик системи Calma и Calmita.

# 566
за антиколик ползвам на dr Brown. Минусът е, че шишетата са много големи, но не вкарват въздух. Обясняваха ми, че те били създателите на антиколик технологията и дрън дрън:) колко е вярно не знам, ама работят добре при мен.

# 567
Jacqui раждах в Перник и от там ми го казаха. Аз също знам, че в кърмата има достатъчно за бебчо вода и не е нужно да се дава допълнително.
Belindaaa по колко пъти на ден минаваш със спирт? Леле от каките всичко съм забравила. Имам чувството, че това ми е първо бебе...
.                                                            Здравей! И аз ще раждам в Перник,днес ще ме приемат,понеже ми е 7 ден след термин.При кой доктор ражда ?

# 568
Мен ме приеха 5 дни след термин. Др. Крумова и мога само да кажа, че целия екип начело с нея бяха невероятни. Много ми помогнаха по време на раждането.
Михаела на теб желая леко и безпроблемнно раждане и чакаме хубавата новина. 😊

# 569
Мен ме приеха 5 дни след термин. Др. Крумова и мога само да кажа, че целия екип начело с нея бяха невероятни. Много ми помогнаха по време на раждането.
Михаела на теб желая леко и безпроблемнно раждане и чакаме хубавата новина. 😊
Благодаря ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт