Женени от пръв поглед < II сезон > тема 4 /16.03 - 25.03/

• 71 324
  • 1 532
  •   1
Отговори
# 525
Е, какво му е експерименталното на това един успешен и умен човек да се прави на захлупен? И някой е длъжен да хареса "фалшивата" му самоличност?
Ако не разбираш къде е експериментът тук, мисля е безпредметно аз да ти го обяснявам. Има цял куп успешни хора, които искат да бъдат харесвани заради тях самите, не заради банковите им сметки.
Като се правят на по-ограничени не са себе си, а са в роля.
Изпадам в абсурдната ситуация на Василена  и разядката, но да ти обясня, че тази роля би разчистила зърното от плявата, демек жената, която ще целуне и приеме обикновен човек, ще получи накрая принц, но тя ще е с него заради самия него, не заради парите му. Ясно ми е, че няма как да стане, това са предположения.

# 526
Зарко не мога много да го разгадая още. Тоя човек дето се вре по телевизии, вълнува се от политика, не ще да е притеснителен. Как такъв човек се мами и му се взема жилището, също не си го обяснявам. И как не е намерил начин да осъди измамниците при тия познанства дето има. А Таня - симпатична, умерена, сдържана, абсолютно си отговаря на годините и житейския опит като поведение. Само това, че предоставя на децата си жилището и си търси мъж с дом някак не ми е по вкуса. Ами ако мъжа и си беше до нея и щерката пак се омъжи и доведе още по-безимотния си мъж вкъщи, те с мъжа и на Таня пак ли щяха да оставят жилището на младите и какво, бездомни ли ще са? Тая саможертва е някаква неразбираема. Имам една позната с четиристаен апартамент е, ама двете и деца едното е все под наем по квартири, другото му осигури някакво жилище там по наследство и те си живеят с мъжа и на широко и на спокойно. И грам угризения няма по тоя повод.

# 527
А аз не съжалявам Василена. Тя е съвсем нормална и много оправна жена, която е добре да слезе на земята. Иска нещо равно, казвате - по какво Никифор не й е равен? Две ръце, две очи, уши, крака. Единият работи, другият работи. Имат общо интелектуално ниво /той със сигурност има висше, няма как иначе да е на ръководна позиция, за нея не знам/. И двамата карат коли. Единият живее със сестра, другият с дете - със сигурност знаят как да перат, готвят, чистят - да поддържат дом. По какво трябва да й е равен? Да я заведе на Малдивите? Тя може ли да го заведе на Малдивите, като търсим Равен. Не мисля.

Никифор и Василена въобще не са толкова несъвместими. Не са от различни социални прослойки, няма някаква голяма драма тук. Просто жената си каза - няма химия. Ако беше някое мускулесто момче господина.. и безработен да беше и без кола да беше, щеше да се пробва и да СЕ ОПИТА да е щастлива. И пак щеше да удари на камък.
Относно възрастната двойка- прекрасни са, гласувах за тях в анкетата горе.

# 528
Изпадам в абсурдната ситуация на Василена  и разядката, но да ти обясня, че тази роля би разчистила зърното от плявата, демек жената, която ще целуне и приеме обикновен човек, ще получи накрая принц, но тя ще е с него заради самия него, не заради парите му. Ясно ми е, че няма как да стане, това са предположения.

Има разлика между това някой да се прави на по-тъп, отколкото е и да се прави, че разполага с по-малко от това, с което реално разполага.
Кой нормален човек ще хареса друг заради самия него, ако другият се прави на някой, който е живял в пещера последните 15 години?

# 529
  • Пловдив
SmileSmile
Ами на репликата, че не зная какво е разядка тя отвърна "Опитай пак".
Обаче ще призная сценаристи и продуценти, ако Никифор е някакъв супер успешен бизнесмен с много имоти и скъпи коли, притежател на редица проспериращи фирми и това тук е някакъв театър, пардон "социален експеримент" да се види реакцията на Василена. Много потрес щеше да има накрая от нейна страна, катарзиси, сълзи и извинения.

За едно съм сигурна, Никифор идва от заможно семейство. За него не мога да кажа, но ако е мениджър логистика на летище София, все си мисля, че заплатата му е 2500+ лв. и разни социални  пакети. Никоя фирма няма да даде на служител служебната кола да си я ползва като лична ако е на дъното на заплатите. Що се отнася до това, че е продал собствената си, що пък не.... да се чуди къде да паркира две коли пред дома си, че ако живее още с майка си и нейната, да няма 5 гаража....
П.П. Моя мъж пък изобщо не шофира, за сметка на това пък си има шофьор. Добре че не го зарязах преди да разбера как се предвижва из града Smile

# 530
  • Тра-ла-ла
Да заблуждаваш някого на 100% кой си ти и да му гледаш сеира е..... психопатско. В крайна сметка всеки от нас си има някакво ниво, под което гледа да не пада. Имаме си някакъв бърз начин с топ отрицателни черти, благодарение на който, на момента може да преценим човек дали си струва за напред.

# 531
SmileSmile
Ами на репликата, че не зная какво е разядка тя отвърна "Опитай пак".
Обаче ще призная сценаристи и продуценти, ако Никифор е някакъв супер успешен бизнесмен с много имоти и скъпи коли, притежател на редица проспериращи фирми и това тук е някакъв театър, пардон "социален експеримент" да се види реакцията на Василена. Много потрес щеше да има накрая от нейна страна, катарзиси, сълзи и извинения.

П.П. Моя мъж пък изобщо не шофира, за сметка на това пък си има шофьор. Добре че не го зарязах преди да разбера как се предвижва из града Smile

Това беше добро....Sweat Smile

# 532
Искам да изкажа своето възмущение, затова което се случва в третата двойка Василена и Никифор. За съжаление ако бяха и избрали за съпруг на Василена някой като Дейвид Бекъм
(по външност и банкова сметка) нямаше да има такива драми. Тя е разглезено
момиченцее, което си живее в нейн измислен свят (това и майка и го потвържди). Тя обича парите, лукса, скъпите и бляскави неща, но освен това си избира приятелите по външния вид и паритв.  Като изключим всичко изброено не е  лош човек. Познавам я лично и затова си позволявам този коментар.
За Никифор не искам да коментирам нищо, изглежда ми нормален мъж. Не бил чувал за някой неща, не ги е виждал, не ги е опитвал - пък не е длъжен, човек се учи цял живот!
Знам, че ще бъда оплюта но ми е жал за човека само да го нападат с кой бил живял и какви нужди имал.
P.S. някой замислил ли се е защо бащата на детето я е зарязал?

# 533

Да, но няма как да знаем.
Ти от друга страна обаче, щом я познаваш..... Grinning

# 534
  • Тра-ла-ла
Аз не видях лукс у Василена....блузка със зайче, дънки с камъчета...сякаш от магазина й. Почти без грим. Без бижута.

Поради причината, заради която и други бащи зарязват майките на децата си? Ти за това ли се регистрира?

# 535
Имам съмнения, че zotza е сестрата на Никифор.

# 536
  • София
И как ще харесаш човека заради истинската му същност, ако това не е той. Едно е да те хареса беден, друго е да те мисли за глупав и захлупен.

# 537
  • Тра-ла-ла
Неее, стилът на изразяване и правописът не са същите

# 538
Не е тя, но мисля, че тези двамата са и съседи и сигурно приятели. Някъде из Гео Милев живее и Никифор.

# 539
  • Бистрица
Jelly Bean,

А Таня - симпатична, умерена, сдържана, абсолютно си отговаря на годините и житейския опит като поведение. Само това, че предоставя на децата си жилището и си търси мъж с дом някак не ми е по вкуса. Ами ако мъжа и си беше до нея и щерката пак се омъжи и доведе още по-безимотния си мъж вкъщи, те с мъжа и на Таня пак ли щяха да оставят жилището на младите и какво, бездомни ли ще са? Тая саможертва е някаква неразбираема.

В тема 1 съм разяснила достатъчно ясно положението с дома на Таня.
Недейте да си вадите погрешни изводи и  да я изкарвате, едва ли не бездомна!
Кой нормален човек би се втурнал да се жени за непознат, само за да се изнесе... при положение, че има дом и доходи?!

Мога да кажа също, че като педагог майка ми е възпитала мен и брат ми така, че да разчитаме на себе си и ние с брат ми не сме живяли нито със свекъри или тъщи , нито с родителите ни по време на браковете  ни.

Общи условия

Активация на акаунт