
Аз така правя агнешкото:осолявам месото,правя разрези и поставям парченца пресен чесън и по няколко зрънца черен пипер. СВЕТЪЛЧО ме научи и вече го пека така:наливам 3 чаши вода. Покривам тавата с хартия за печене и отгоре слагам фолио, като плътно го завивам по ръба на тавата. Към 23.00 го слагам във фурната, включвам на 100 градуса и му казвам лека нощ. По някое време го наглеждам през нощта. Ако трябва доливам малко вода. Сутринта е готово. Преди обяда слагам картофите и махам хартиите. След около 40 мин е готово. И на вкус, и на вид е чудесно!
Дроб сърмата обикновено я завивам в булото, а понякога го нарязвам и го обърквам с дреболиите и ориза. Иначе може и да прегори.
Днес никаква домакинска работа не съм подхващала. Оправям си документите за Касата. Това е работа, но е административна. Не съм чела да е забранена

Утре ще се занимавам с козунаците. Пробвала съм какви ли не рецепти-със заквасена сметана, с маскарпоне ( бабите ми сигурно така са ги правили
От класическата рецепта по-хубава няма!Купих си кексови формички, та тази година ще им правя сефтето. Надявам се да станат.Хайде, до после
.









