КГБ = Клуб на Готините Баби - 195.

• 50 312
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Привет, красавици! Hug
Аз така правя агнешкото:осолявам месото,правя разрези и поставям парченца пресен чесън и по няколко зрънца черен пипер. СВЕТЪЛЧО ме научи и вече го пека така:наливам 3 чаши вода. Покривам тавата с хартия за печене и отгоре слагам фолио, като плътно го завивам по ръба на тавата. Към 23.00 го слагам във фурната, включвам на 100 градуса и му казвам лека нощ. По някое време го наглеждам през нощта. Ако трябва доливам малко вода. Сутринта е готово. Преди обяда слагам картофите и махам хартиите. След около 40 мин е готово. И на вкус, и на вид е чудесно!
Дроб сърмата обикновено я завивам в булото, а понякога го нарязвам и го обърквам с дреболиите и ориза. Иначе може и да прегори.
Днес никаква домакинска работа не съм подхващала. Оправям си документите за Касата. Това е работа, но е административна. Не съм чела да е забранена newsm78
Утре ще се занимавам с козунаците. Пробвала съм какви ли не рецепти-със заквасена сметана, с маскарпоне ( бабите ми сигурно така са ги правили Mr. Green), да втасват в хладилник #CrazyОт класическата рецепта по-хубава няма!Купих си кексови формички, та тази година ще им правя сефтето. Надявам се да станат.
Хайде, до после wavey

# 631
Добро утро.
Влизам да ви погледна сутрешно.
Не мога да помогна на Айша с рецепта за агнешко, но се облизвам на вкусотиите, които прочетох Simple Smile.

Пожелания за спокоен и приятен ден!

# 632
Добро утро , мили момичета!
Хайде на кафенце.

# 633
  • Вила Великула
Добро утро, аз вече преполових великденските приготовления. Козунаците са оплетени и втасват втори път преди да ги мушна във фурната, яйцата се варят. Когато съм готова ще снимам и ще покажа.
Дано да се получат.
Тази година мисля и аз да пека агнето цяла нощ на 100 градуса - пък да видим. Моята рецепта е почти като вашите - от баба ми съм го научила - намазвам месото с кашичка от сол, червен пипер и равни части олио и масло. Добавят вода. Увивам добре със фолио тавата и пека.
Гарнитурата ще са пресни цели картофчета - дроб сърма не правя, че само аз я обичам, а сета не ям ориз.
Купила съм зелена салата, но четох че са правили проверки по пазарите и се оказало, че в зелените салати има нитрати над допустимото. Мисля преди да стане на салатка да я понакисна в студена вода 2 часа, пък да видим.
Приятни приготовления на всички, които ще го правят.

# 634
Айша,  бутчето НЕ СЕ увива, а се ЗАВИВА тавата първо  с хартия за печене, а върху нея фолио. Нещо като 2 завивки.

Правя същото като Фло. Използвам нощната енергия и пестя време. Печене на месо, капама, гювеч с месо,  кисело зеле със свинско  месо в гювеч, пържоли в йената, винаги на нощна и сутринта е готово. Сега ще включа към  12  часа (когато обикновено си лягам) на 180 градуса на максимума на таймера. Сутринта като стана добавям картофките и пека пак за 1 -1, 5 часа. Дроб- сърмата ще я направя през това време и веднага ще я пъхна  на долния етаж на горещата фурна. След 30-40 мин. и тя е готова.
Преди 2 дни гледах  Катето Евро. Тя  сложи  булото върху дроб - сърмата, а отгоре заливката и тогава сложи тавата във фурната.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 14:26 от K.A.G.

# 635
  • Вила Великула
Готова съм. Това са резултатите

# 636
                                 Щастливи празници,момичета!
                                 Ето и моите яйчица! Току що боядисани и още върху найлоновата покривка ,че да не изцапам много.Козунакът от пекарната до нас! Yum

# 637
Уаааааа! Браво на Пипилота и на Дидия!!!

# 638
А от мен само червени яйчица (и малко шоколадови). Никога не съм имала толкова хубава и наситена боя.

СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ 🌺

# 639
И аз готова , без снимки че не мога.Боите тази година са наситени.Яйцата ми бяха червени,но се покриха добре, дори жълтото е чудно.Ще има чукане.
Козунаците са малко  несладки,   не посмях  повече захар да сложа , купените бяха  повече сладки ,тези  не ,само приятен вкус ,но  все ми правят забележки за захарта та добре стана така.
 Утре вечер пристигат малките гости.Споменах предния път ,че ще разчистя хамбара да играят въпре ,  и сега сина  предава питане:разчистен ли е хамбарът.Аз съм забравила ,внучката не забравя. Та ми каза  да внимавам какво обещавам, че помнят , не се надявах след месеци да пита  отдалеч ,като дойдат би се сетила ,но така? ужас.Много съм остаряла. Сега да спя бръзо че шетане ме чака.

# 640
  Христос Возкресе!!!  
Бъдете благословени от Него и живейте с Неговата закрила!

# 641
  • София

СКЪПИ ПРИЯТЕЛКИ, НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ ЖЕЛАЯ СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

# 642
  • Варна
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, момичета!

Светли Великденски празници!
Здраве, любов и доброта в сърцата ни!  Sparkling Heart  Flowers Four Leaf Clover  Hands Plus1

Днес за пети път празнувах седемдесет годишния си юбилей, нищо че беше в началото на м.Март, изчакахме да се прибере зетя от пътуване, Бори от Холандия за Великденска ваканция, племенника на сестра ми сина и той си дойде от София, та мероприятието стана тази вечер в едно заведение между квартала ни и Галата.
Голямата щерка качи снимки във фейса, ама като не мога да ги кача тук, само се ядосвам! Simple Smile
Душата ми е пълна с емоции от изминалия празник, радост, гордост, обич, песни, музика, танци, подаръци, умиление и мъъъъъничко тъга..... колелото се върти и т.н.....
Да ми са живи-здрави деца и внуци, Бог да ги пази и да ме радват както до сега!  Nerd

Аз днес боядисах яйцата, станаха много красиви, боите излязоха доста наситени, така че резултата е "за чудо и приказ"! Козунаците са от фурна в квартала ни. Никога не съм месила, знам че са по сладки, по ароматни и по-вкусни, когато сам си ги направиш, ама не смея да правя, че се "страхувам от провал"! Nerd
Попарих материала за дроб-сърмата и утре преди обяд ще я "метна" във фурната, тази година сме само двамата с ДС и ще я караме без агнешко, че зъбите ни "предпочитат дреболийки"!  Smirk

Лека нощ и утре-днес от яйцата, да ви се падне БОРАКА! Flowers Four Leaf Clover

# 643
Добро уто.
Някои лягат късно, някои стават рано- така е в нашата къщичка Simple Smile...

Христос Воскресе!
Светли великденски празници ви желая!
Мир и любов в домовете ни и по света около нас!

Да ви са сладки великденските гозби и вкусотии и още по-сладки приказките около трапезата с любимите ви хора!

# 644
  • София
Христос Воскресе!

Общи условия

Активация на акаунт