Американски колеж - петнадесета тема

• 22 025
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
До 2017 вкл. приемаха 160 деца. 2017 беше и изненадващата година, когато не поканиха никакви резерви. Следващата година увеличиха бройката на 180. И в двата случая канеха/канят първите 100+100. После ако има места канят според успех независимо от пола.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 19:16 от Амели

# 136
  • София
От миналата година новоприетите деца са с една паралелка повече. 2017 година 160 деца бяха разпределени в 8 паралелки, през 2018 - 180 в 9, т.е приеха с 20 деца повече.
Какво е значението колко са поканили първоначално и колко са поканили допълнително? Фактът е, че сегашните осмокласници са с една паралелка повече от випуска на дъщеря ми, която в момента е девети клас.

# 137
Я, как всеки помни ситуацията в годината, когато му е кандидатствало гарджето! Grinning

# 138
То туй е и бизнес, не е само да ограмотяваме колониите.

# 139
Biznes силно казано. По-скоро самоиздръжка, от едно известно време. преди ги спонсорираха. отчетите са публични, за разлика от доста други частни гимназии...
Тоя кампус струва десетки хиляди месечно като издръжка.
Отделно учители, лабове, оборудване на клубове, ремонти...
Но си прав, няма фри лънч.

# 140
  • София
Ясно, благодаря. Това исках да разбера дали има нова паралелка от следващата учебна година, но явно не (от миналата година са 9 паралелки).
Интересно ми е, ако пък да вземат всичките поканени 100+100 да се запишат, ще трябва и 10-та паралелка да отварят. Grinning Но иначе, много умно са го измислили, де.

# 141
Тези от миналата година са учили досега предимно английски. От догодина ще поискат още учители. Да не говорим, че е една нова паралелка НА ВИПУСК. Тепърва ще стават две, три...пет общо в повече от преди.

# 142
София расте, трябва да се отговаря на потребностите. В следващите 3-5 години местата в добри ЧУ ще са кът.

# 143
  • На топло в неговото сърце.
Напълно съм съгласна с теб. Дано да успеем да влезе тийна. Така ме притеснява това чакане, че... Абе пия бяло вино 🥂

# 144
Стискам палци. Ако аз решавах, от догодина таксите 6600Е. Шегувам се, ама при тая навалица.

# 145
"Бленуваме, че Биляна лети сред най-живописните облаци и е открила своите смисъл, радост и покой. В отговор на трагична вест за смъртта й се присъединяваме към скръбта от дълбоката загуба и изразяваме най-сърдечните си съчувствие и съболезнования към близките, съучениците и приятелите на Биляна, випуск 2019."
Това написа АК на страницата си във фейсбук.

Моля, нека бъдем човеци в този момент и замълчим за минута!

# 146
Някои моменти от живота са грозно жестоки...

Завършването на този випуск няма да бъде толкова радостно, колкото заслужават...

# 147
  • софия
Само няколко дни преди да отлети от този свят, това финно момиче представи произведението от линка на класическия концерт в колежа.....
Възхищавах се на финеса и добротата, които излъчваше! Прекрасно дете!
Много се надявам нейните съученици и приятели да преминат максимално леко нататък....
Светъл път на цялото семейство!

https://youtu.be/9E6b3swbnWg

# 148
  • София
Днес детето отиде на училище с еднин слънчоглед в памет на Биляна.
Да почива в мир цялото семейство Sad

# 149

Общи условия

Активация на акаунт