Дяволското гърло Тема 4 "Тръгваш обратно за Смолян. Веднага!"

• 44 361
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
И аз смятам, че става дума за някакви ритуални убийства. Ваденето на очи, обрязването.. имат си работа с някой психопат. Най - вероятно иска по този начин да ги накаже и пречисти.
Ако е Асен да кажем, един вид да запази горите непокътнати и т.н. или пък онзи протестиращия, че да няма бежанци, да не оскверняват пещери и прочие.
Или чък ако е Краси, да освободи спокойното им градче от престъпниците, да ги премахне.
Ама това, че децата са видели дявол - чудовище, мен ме навява именно на разни ритуали.

# 151
Аз мисля, че има нещо което обединява жертвите, за което още не знаем. И от там грешките в миналото. Каналът ми се струва е съвпадение.

# 152
Това с грешките в миналото ще е ключово според мен. И аз  смятам, че трафикът няма да е главната причина, а нещо по-дълбоко. Със сигурност има много неща, които не знаем.
Колко ще са жертвите според вас? Аз залагам да има още една или максимум 2.

# 153
Залагам си главата, че не е Асен, но че ще има драма и около него е ясно. Кирето също не ми е съмнителен, смятам че е точно това, което е показано обикновен мъж, който се притеснява за бременната си жена. Съмнителен ми е Краси.

# 154
И за мен не е никой от тези, едва ли ще е обикновен човек. И пчеларя и хипито няма да са. Трябва да е някой големец или силно приближен, ама кой.

# 155
На мен най-подозрителен ми е бащата на Филип.

# 156
Аз се съмнявам в Краси. Много бързаше да го отведе пчеларя, докато Мия го разпитваше. Има нещо гнило и той е замесен. И в първи епизод каза, че кучето нищо не надушва, ако той е бил там кучето няма как да надуши различна миризма и да покаже. Това подхвърляне, че може да е полицай беше прах в очите за нас зрителите, щом той така смело дава предположения за полицай, че не е той. Блъф и за пред колегите си, да види реакциите им.
Хипарчето също ме съмнява, но пък прекалено много вчера ни го навряха в очите с протеста, на преден план. По-скоро е някакъв националист, едва ли има ресурса да извърши такива престъпления. Странно е, как няма следи.
Чудя се парите, които Мия откри при чакалото на Каракехайов, защо не са дадени на разследващите? Отпечатъци, нещо, там имаше и паспорти. Нищо по тази следа не дадоха. Играят си на предположения, като няма следи няколко пъти можеха да отидат на оглед на местопрестъпленията. Изпускат нещо със сигурност. Няма как да няма никакви следи.

# 157
Точно тая сцена с Диана и ония беше снимана на новия център в Смолян, бях там когато я снимаха преди 2 години и сега чак видях, че имам даже снимка в телефона. (съжалявам за лошото качество) Grinning Доста след епизода осъзнах, че това същност е същата сцена... Ето я:

П.С. Имам още няколко снимки от други сцени, но са със същото качество (тогава телефонът ми беше....)

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 13:20 от Dzqn

# 158
Хареса ми серията. Доста нови неща въведоха. Но продължавам да не правя догадки и да разчитам на сценаристите да са измислили реален финал.
Образът на Кирето беше най-недоизпипания елемент в серията.

# 159
  • Бургас
Моите си чуденки и питанки! 
Много ми харесва играта на Духовникова и Карамазов.
В 3 и 4 еп. Мия ни я показват откъм по-съкровената й страна – една наистина „почернена“  от мъка и вина жена. Очевидно е на ръба да потъне под тежестта на личната си трагедия и пропадащите отношения с дъщеря й.  И макар да не знаем какво точно се е случило със съпруга й и дали само на това се  дължи посттравматичния й стрес, все пак в общи линии сме наясно с нейната ситуация. Ясно е също, че я държат на крака  хъса й за работа и детето й.
При Филип обаче нещата са доста по-объркващи. За мен той изглежда много изгубен и уплашен. И за разлика от Мия му липсва дори хъса за работа. Ясно е че е доста самотен. И в интимен план и всемейството си. Потиснат и вероятно комплексиран от властен, и дори фанатичен баща. Не е истински близък и с брат си. Но все пак... Тези чести бягства на покрива...
Сякаш бяга за да си вземе дъх и да се „подреди“ вътрешно. Не знам – някак ми кореспондира със „зомбираното“ състояние на разпитваното момче (което си плачеше да бъде анализирано от психолог и незнайно защо игнорирано от разпитващия полицай), но понеже Филип е възрастен, емоциите са по-контролирани. Вси очаквам да изскочи нещо от сем. Чанови, а никак не ми се иска нито Асен, нито Филип да са забъркани в убийствата.

# 160
Пропуснах да напиша и аз за зомбираното момче. Как само хвана за гърлото Попето и никой нищо не му каза. 😒

# 161
Местните може да ги знаят и те тези легенди, да са ги слушали като деца и за това да не реагира Попето.
На мен от всички най - малко съмнителен  ми е Асен.   

# 162
  • София (Възраждане)
Я какъв атриум имало в сградата на смолянската община. Аз си признавам, че гледам основно "декорите", но и филмът ми е интересен. Пък на шапката все пускам по някоя сълза, част от текста на песента, не тази с панаира в Скарбъро, разбира се, ми навява лични чувства. 

# 163
  • София
На мен пък ми е странно откъде се появи това привличане на Филип към Мия. Толкова ръбата, остра и груба жена би отблъснала такъв мекушавец като него.  Яко ме дразни Духовникова - от зор да изиграе коравата дансаджийка чак се оцъкля цялото й лице.

# 164
Това е сградата на бившия партиен дом. Много сериозна сграда. Помня като я строяха, под нея има цял лабиринт от коридори, които я свързват с останалите сгради наоколо. Истински мастодонт е тази сграда, христоматиен пример за най-добрите постижения на соцархитектурата. Изключително подходяща за снимки. Същото се отнася и за сградата на пощата в съседство. Гледана от птичи поглед прилича на телефонен апарат.

Общи условия

Активация на акаунт