Липса на внимание или чувство за съвършенство

• 5 085
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Имала съм подобни изпълнения с половинка. В крайна сметка приятелчетата надделяха, много важни му бяха. Нито на тях, нито на него му пукаше, че се разваля семейство. Обречена битка.

# 76
Според мен знаеш истината за него, но по някаква причина не ти се занимава да си променяш живота. Излизането от зоната на комфорт, което е просто промяна на ежедневието, е доста трудоемка задача, кокото и банално да звучи. Заради неизпълнението на тази задача от едно елементарно плоско ухажване се стига до деца с неподходящ човек и много по-тегави теми от тази във форумите. И не само там (тук).

И в това написано има много истина

# 77
А всъщност неговите приятели също са обвързани познавам две от девойките

# 78
А всъщност неговите приятели също са обвързани познавам две от девойките
Това не им пречи да го бъзикат и да го изкарват чехльо. Просто приятеля ти е такъв и го позволява. Не държи на теб, а на приятелите си.

# 79
  • София

Това не им пречи да го бъзикат и да го изкарват чехльо. Просто приятеля ти е такъв и го позволява. Не държи на теб, а на приятелите си.

Нека спрем да наричаме 26 годишен мъж "тийн", защото с такова снизходително отношения, няма да стане мъж и на 50г.
Същото важи и за жените- момиче е до 30г. пряко, после си е жена на жизнения си път в средата.
Не е задължително приятелите му да го бъзикат- както се оказва, те също са обвързани.
Така че, проблемът на мъжа  е в инфантилността му, а не в този и онзи.
Дали ще порасне, мен силно ме съмнява, а дори и да се случи, нуждата да се изгаври с човека до себе си, че да се почувства висок в собствените си очи, не се израства.
Това си е характер.

# 80
G.V.N , би ли се постарала да пишеш с малко препинателни знаци? Трудно се четат постовете ти.  Peace

# 81
G.V.N , би ли се постарала да пишеш с малко препинателни знаци? Трудно се четат постовете ти.  Peace

Мен ме изненада, че е студент - освен липсата на препинателни знаци, пише и с откровени правописни грешки.

# 82
Днешните студенти ги приемат да учат в ТУ с матура по БЕЛ и оценка "Среден 3". Вие  какъв правопис и пунктуация очаквате от такива хора? Повечето не различават жаргон и диалект от книжовен език. Съмнявам се, че повечето са чували за тези неща, а от тях се очаква някой ден да обучават вашите/нашите деца......
На днешно време да се запишеш в някой ВУЗ е по-лесно от това да се запишеш в кварталното училище.

# 83
Аз конкретен пример за снизходителното му отношение към авторката не видях. Ако приемем, че наистина се държи така, мога само да потвърдя, че този тип отношение не се изкоренява. Мой колега не спира да разказва как съпругата му (20 години брак) е дебела и проста рецепционистка, под нивото му била. Всъщност той е нисък, дебел глупак, а наскоро срещнах жена му - два пъти по-слаба от него, мила и разумна (нямах време да й пусна тест за интелигентност).
Авторката да опита - може да се справи да го промени. И аз на 26 вярвах в чудеса Hands V

# 84
Всъщност възрастта на авторката не е спомената никъде. На колко си, авторке?

# 85

Мен ме изненада, че е студент - освен липсата на препинателни знаци, пише и с откровени правописни грешки.

Затова я питах дали е студентка. Не очаквах положителен отговор....

Не исках да ѝ правя забележка, но наистина трудно се четат такива постове, да не кажа, че стават двусмислици и трябва да се препрочита, за да се схване какво е искала да каже.

# 86
  • София
Истината е, че мъжете масово вече са много, много, много инфантилни. Някой каза, че на 26 не е тийнейджър - бас държа, че се изживява именно като такъв. Ходи на университет, излиза с аверчетата... е, има приятелка, с която живее, което направо си е "бъг в матрицата". И не смята нищо в тоя живот за особено сериозно - ни приятелката си, ни нищо, всичко е един голям майтап. Бил по-сериозният - наистина ли един сериозен човек ще пише така на жената, с която живее?
За мен да те нарекат "смешна" при съвсем нормален и тривиален въпрос е обида. Да те унижават пред приятели дори не ми се коментира. Щом авторката не иска съвети да го зареже - да свиква. Като започне да се държи с нея като с куче (което неминуемо ще се случи) - пак ще приказваме...

# 87
Да, за инфантилността е напълно вярно. Наскоро четох, че половината мъже са инфантилни, даже си има име това състояние - 'синдромът на Питър Пан'. Докато преди това е било състояние, за което психолозите са търсили многото причини, защото е било рядко, то сега е масово явление. Тези мъже се държат като деца - сърдене, лигавене, любопитство към различни жени без желание за сериозно обвързване. Още в университета, като изучавах най-изявените ученици на Фройд, си спомням, че А.Адлер казва, че разглезването е толкова опасно, колкото и неглижирането.
Застоят във връзката, несериозността, перченето, неуравновесеността, налагането са все симптоми на инфантилност.

# 88
Здравей,

Имах едно такова стаааааро, бившо гадже подобно като твоето. Двулична  работа направо.
Твоят приятел си избива комлекси, огромен минус е това. Смешно е.
Това е минус за теб, защото знаеш двете му страни.

Успех във взимането на решение. Simple Smile 

# 89
На 26 години такова държание е доста незряло. Има два варианта - или не те уважава и не държи на теб, или е голям комплексар с още по- големи комплексари за приятели. Сядаш и му обясняваш какво не ти харесва в отношението му и как се чувстваш от цялото това нещо. Ако няма видима промяна - мисля, решението е ясно.
Преди доста години имах сходна ситуация с моят приятел. И той тогава беше студент и групичката му бяха необвързани комплексарчета, особено пък единия. Та моят лееко си позволи да им се връзва на акъла, с мен поне не се е държал различно и тъпо, но пък го хващах пред тях, че малко се опитва да се прави на играч, беше започнал жалки чатове с други момичета, само за да има с какво да се хвали пред онея тъпаци, защото за тях видиш ли на такава възраст със сериозна връзка е адски смешно, а да уважаваш човека до себе си, го приравняваха на "чехльо". Както и да е, бързо му свих сърмите и разбра колко много греши и пак си влезе в правия път. Та авторке, работите стават с говорене. Успех ти желая и да пишеш какво е развитието.

Общи условия

Активация на акаунт