АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Привет, момичета! Нещо много работа и срещи ми се насъбраха тия дни и нямам никакво време за форума.

Magi K.B., изтичането на води ми е най-големият страх (имам лош опит от преди), така че и аз много се вторачвам във всяко течение. Ако при прегледите не са ти казали, че намаляват водите обаче не би трябвало да има проблем. При бременността винаги има течение и нормалното е именно безцветно и без мирис (иначе ще са или гъби, или бактерии и т.н.). Също така ако микробиологията ти е била нормална, не си правила някакви инвазивни изследвания и нямаш проблем с шийката, би трябвало всичко да е наред - изтичането на води не се случва от нищото, обикновено е резултат или на инфекция, или има някаква "механична" причина.

Аз си чакам прегледа следващата седмица. Нещо много дълъг ми се видя този един месец...

# 316
  • София
Момичета, случвало ли се е да имате по-воднисто течение? Че го има, има го. От началото на бременността. Но тази вечер ми се струва прекалено много. Шашкам се вече?! Дали не са околоплодни води Thinking

Маги и аз съм така. Забелязах го като спрях утрогестана (до преди това не можех да преценя кое е течение, кое е утрогестан), че е доста по- рядко и воднисто от нормалното. Според мен няма повод за притеснение - четох, че е нормално да е по-воднисто по време на бременността, освен това микробиологията ми е чиста, а вчера на ФМ се оказа, че съм с околоплодни води към горната граница. Казаха ми, че корема ми е голям за този срок и при прегледа видяха, че околоплодните води били в повечко. Карат ме да правя обременяване с глюкоза. Някое от момичетата с ИР и диабет може ли да сподели дали има такъв случай с водите.

Аз също съм на горна граница на околоплодните води (и с много голямо коремче). Още преди месец ме сложиха на диета и ще правя обременяването с глюкоза, но се правило между 24 и 28 г.с.

# 317
Днес /19+3/ бях на втора ФМ във Фемина. Близнаците този път бяха се скрили, та ми се наложи 2 пъти да танцувам в кабинета нещо като Макарена, за да се покажат за прегледа.

Надеждата ми пукна! Потвърдиха ми, че са момчета. Добре че свиквам вече... Joy
Вървят със седмица по-големички. По към 350грама са! Вече ги наричаме момчета-мечета Hug

Всичко успя да види Икономова, но не успя да прегледа сърчицата добре. Видяха се, че туптят и че има 4 кухинна сърдечна ямка, но не успя да направи пълния преглед, защото този път наистина се бяха скрили. Явно ще чакам ехокардиографията към 24та седмица. Иначе останалите показатели са нормални - кръвотоци, води, 2те плаценти, шийка и тн.

Като цяло съм доволна и спокойна. Не знам как е при вас, но настане ли време за преглед започвам да се притеснявам много.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 14:01 от Mamma Leone

# 318
Като цяло съм доволна и спокойна. Не знам как е при вас, но настане ли време за преглед започвам да се притеснявам много.
По същия начин съм, че даже вчера и кръвно вдигнах докато чаках пред кабинета - 140/90.

# 319
Да ви се похваля след днес вече 100% сигурно, че ще имам момче 💙

# 320
Здравейте и от мен! Вчера мина и моята ФМ, всичко с бебка е наред, но за разлика от първата ФМ, вчера беше ни обърнала гръб.
Нещото, което ме притесни, въпреки че докторката каза, че няма място за притеснение е, че плацентата ми била "доста странна". Обясни ми по следния начин:по принцип формата на плацентата е като питка, но твоята е с различна форма, предна(не превия), която продължава и отзад(но е една цяла) и предимно разположена в дясно. Каза, че ще усещам бебка предимно в ляво, тъй като там е доста малко. Случвало ли се е на някоя от вас да и кажат подобно нещо, относно разположението на плацентата? Слънчев ден на всички!
Здрасти, аз съм от темата на юлските мами. Моята плацента е същата. Предна, но продължава и назад. Снощи бях на преглед при доктор Амалиев в Селена и каза, че е доста рядко, но няма нищо страшно и също, че към 30 седмица би трябвало да се намести.

# 321
Здравейте, знаете ли от къде в софия да си открия дрехи за бременни?Дънки и пролетно-есенно яке.Става и дрехи просто за по едрички дами?

# 322
Здравейте, знаете ли от къде в софия да си открия дрехи за бременни?Дънки и пролетно-есенно яке.Става и дрехи просто за по едрички дами?
Аз съм си купила от HM и Waikiki.

# 323
И аз от H&M си взех две свободни ризи/туники и дънки за бременни, засега ми стоят свободно, но ще го мисля после, като се надуе още малко коремчето. Иначе Алиекспрес имат намаление и си взех стягащи гащи и сутиени за кърмачки, както и една рокля за кърмачки. Да видим какво ще дойде и дали съм уцелила размерите Simple Smile

# 324
И аз от H&M си взех две свободни ризи/туники и дънки за бременни, засега ми стоят свободно, но ще го мисля после, като се надуе още малко коремчето. Иначе Алиекспрес имат намаление и си взех стягащи гащи и сутиени за кърмачки, както и една рокля за кърмачки. Да видим какво ще дойде и дали съм уцелила размерите Simple Smile
Може ли линк към гащите Simple Smile искам да поръчам и аз. Още се чудя какви. Ще съм със секцио.

# 325
Ерос, ами аз малко напосоки стрелях, с първото дете не ползвах нито колан, нито такива гащи, така че не съм сигурна че точно тези са удачен вариант, но бяха по паунд и нещо, как да не взема, хаха. Линк не мога да копирам, защото съм през приложението им, но може да ги потърсиш по снимката или заглавието:)

# 326
  • София
Анелия, моите дрехи за сега са от HM и LC Waikiki. Но в един магазин до работата ми днес загледах,че предлагат и дрехи за хора с големи размери и ми се видяха доста по-симпатични от масовата конфекция.
Аз нямам търпение да стане приятно топло и да започна да ходя с дълги широки рокли, за да ми диша тялото Simple Smile За такъв тип дрехи вече се оглеждам...

# 327
По същия начин съм, че даже вчера и кръвно вдигнах докато чаках пред кабинета - 140/90.
И аз съм от притеснителните,всеки път в кабинета съм с високо кръвно ,да ме пита човек що се шашкам 🙄

# 328
Анелия, моите дрехи за сега са от HM и LC Waikiki. Но в един магазин до работата ми днес загледах,че предлагат и дрехи за хора с големи размери и ми се видяха доста по-симпатични от масовата конфекция.
Аз нямам търпение да стане приятно топло и да започна да ходя с дълги широки рокли, за да ми диша тялото Simple Smile За такъв тип дрехи вече се оглеждам...

Къде е този магазин за едри дами?

# 329
  • София
На Пиротска и Христо Ботев, под колоните ...и магазинчетата отстрани също. Общо взето около Женския пазар могат да се намерят интересни работи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт