АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 292
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Днес забелязах някакво зачервяване по брадичката. Не са пъпки, просто сякаш е раздразнено от нещо, а не знам от какво. Възможно ли е да е от сладко? Тия дни хапвам повече, а преди това почти никакво... Sad

# 301
Маги,и аз имам промяна в течението понякога и също ми мина през ума дали не са води,но уж нормално било до има течение Rolling Eyes
El-roi,при мен такива червени петна на брадичката станаха доста  тъмни, док каза че щели след раждането да изчезнат и ако не ми пречат да не ги пипам,та си ходя с тях и избягвам огледалата, че се дразня да ги гледам Angry

# 302
Здравейте, момичета Simple Smile Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Аз днес бях на преглед, ще си имаме госпожица Heart Eyes и ще си записвам час за ФМ утре.
Съншайн, сложи ми розови гащи с термин 31.08 Grinning

# 303
  • Пловдив
El-roi , уж се води,че тези петна се дължат на хормонални промени в пигментацията и нали заради това не препоръчват да се излагаме много на слънце и ако не е попекло малко повече . Друг вариант е да ти се е раздразнило от дреха,калъфка. Аз петънца нямам , но пък редовно имам по 1-2 пъпки около брадичката.

Снощи изобщо не можах да спя нормално - или нещо ме притискаше,или бебето ме риташе,та май заспах около 6 ч. ;/ Дано тази вечер не се повтори .

# 304

El Roi, аз засега нямам петна, но и започнах да ползвам крем за лице Лимон /българския на Арома/. Той бил естествен антиоксидант и избелвал леко кожата. На мен ми понася доста добре. Като попие не стои мазен. Не знам дали ще ме спаси от петна, но можеш и ти да опиташ. Друг вариант е крем с фактор.

# 305
Момичета, случвало ли се е да имате по-воднисто течение? Че го има, има го. От началото на бременността. Но тази вечер ми се струва прекалено много. Шашкам се вече?! Дали не са околоплодни води Thinking

Маги и аз съм така. Забелязах го като спрях утрогестана (до преди това не можех да преценя кое е течение, кое е утрогестан), че е доста по- рядко и воднисто от нормалното. Според мен няма повод за притеснение - четох, че е нормално да е по-воднисто по време на бременността, освен това микробиологията ми е чиста, а вчера на ФМ се оказа, че съм с околоплодни води към горната граница. Казаха ми, че корема ми е голям за този срок и при прегледа видяха, че околоплодните води били в повечко. Карат ме да правя обременяване с глюкоза. Някое от момичетата с ИР и диабет може ли да сподели дали има такъв случай с водите.

# 306
  • Варна
Момичета, случвало ли се е да имате по-воднисто течение? Че го има, има го. От началото на бременността. Но тази вечер ми се струва прекалено много. Шашкам се вече?! Дали не са околоплодни води Thinking
И аз го имам това воднистото. Първо си мислех , че се изпускам по малко, после реших, че може би е от интимния гел (защото го смених), през цялото време гледам да подтискам мисълта за околоплодни води. На прегледедите се вижда нормално количество... Аз съм голяма „шаш и паника”, нищо , че не ми личи Grin
За петна, пъпчици и пигментация направо не ми се говори... при мен е ужас някакъв, но вече започва да не ми пука Unamused

# 307
Маги,и аз имам промяна в течението понякога и също ми мина през ума дали не са води,но уж нормално било до има течение Rolling Eyes
El-roi,при мен такива червени петна на брадичката станаха доста  тъмни, док каза че щели след раждането да изчезнат и ако не ми пречат да не ги пипам,та си ходя с тях и избягвам огледалата, че се дразня да ги гледам Angry
Мен докторката ме предупреди,за поява по лицето на пигментация,зачервявания,превантивно ми каза всеки ден да се мажа с 50 фактор,и вечер с овлажняващ крем

# 308
Не се притеснявайте момичета. Течението през бременноста  бая се засилва. При мен още в началото беше така. Скоро ще трябва да си накупя нови бикини, че бая ми се захабиха. Проблемно е когато рязко се промени миризмата и тя стане остра и неприятна. Това трябва да се следи. Ако ако пък имате нещо съмнения, казвайте го на АГто. На мен кожата също  адски ми се промени. По тялото стана много суха, лицето се омазни и по него , шията и гърба якото акне. Косата също, преди можех да изкарам по 5-6 дни спокойно без да я мия ( инцидентно, иначе си я мина винаги по 2 пъти в седмицата), сега вече към третия ден си личи все едно е 7ми. Тъй като съм доста бяла всяка пъпка след това ми седи като белег по 1 месец :/ Добре че от преди това си бях накупила тоник и измивно с  AHA киселини за ексфолиация( аз превантивно ди правя зимата няколко месеца почистване) Изполвам най- леките.(проверих, няма проблем при бременност) Та позакрепих положението. Хидратиране задължително и крем с  фактор. Иначе ставам на петна. Поне докато е по- меко слъцето 30фактор , лятото задължително 50ти.

Моята зверкиня нещо голямо кротуване тия дни. Доста нарядко и леко я усещам, сръвнение с първите пъти. Чакам да стана 25-26 седмица да видим дали тогава ще се засилят усещанията. Сега съм 21ва. При вас как е ?

Следващото ми ЖК е на 9 април и ще си почакам докато я видя. Аз след консултация с д-р Икономова, реших все пак да си се запиша и на 3тата ФМ . Разбрахме се за 28седмица, та това ми се пада за 11 май Simple Smile

# 309
Аз да питам има ли някоя мама, на която и бяха казали мъжко и на втората фм се оказа момиче. Питам понеже чета, че доста момичета взеха да се показват и ми стана интересно. Иначе да не помислите, че се надявам и аз за грешка Joy

# 310
При мен е обратното - в началото казаха момиче, сега е момче... Simple Smile

# 311
  • Пловдив
Велинова - при мен казаха момче (на 90%) пък на 2рата ФМ се оказа девойка.

Днес съм при АГ на преглед да я видя тъкмо.

Enjoylife , пусни на твоята дама малко Моцарт (слушалки на коремчето) и би трябвало да се разбунтува. При мен действа,даже снощи бях на една постановка с доста силна музика и звукови ефекти и беба не спря да ми бие шутове.

# 312
  • Varna
На мен първо ми казаха две момчета. После че едното 90%е момиче, а другото със сигурност момче. Сега на втората фм
на едното пак ясно му се видя атрибута, но на другото бебе пъпната връв беше между крачетата, та не е ясно . Joy

# 313
Аз уж си приех съдбата,но имам 1 процент надежда и хич няма да се разсърдя на док,ако сега на 2-рата фетална каже,че е сбъркал 😂

# 314
Здравейте и от мен! Вчера мина и моята ФМ, всичко с бебка е наред, но за разлика от първата ФМ, вчера беше ни обърнала гръб.
Нещото, което ме притесни, въпреки че докторката каза, че няма място за притеснение е, че плацентата ми била "доста странна". Обясни ми по следния начин:по принцип формата на плацентата е като питка, но твоята е с различна форма, предна(не превия), която продължава и отзад(но е една цяла) и предимно разположена в дясно. Каза, че ще усещам бебка предимно в ляво, тъй като там е доста малко. Случвало ли се е на някоя от вас да и кажат подобно нещо, относно разположението на плацентата? Слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт