АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Много много ви благодаря! Не знам какво ще правя без вас. Hug
Колкото до количките, първоначално се бях насочила към количка 3 в 1, но тези дни осъзнах че въобще не си заслужава това столче за колата. Има столчета от 0 до 36 месеца, на които им се сменя позицията за да е удобно и за новородено бебе и за вече по-голямо дете. А като цена са еднакви почти. Повечето които вървят с 3в1 количките са или до 6месеца или до максимум 10 килограма.

Решихме че е по-добре да вземем количка 2в1 и столче отделно.

# 346
Маги не се шашкай Simple Smile И аз ходя един път месечно на преглед Simple Smile Ако всичко е наред няма нужда от ходене по 2 -3 пъти..кръв и урина един път съм дала ... НО ако се притесняваш от нещо или не си сигурна в лекаря просто го смени ..
 * количката ми вече пристигна (сестра ми ми я прати )   bugaboo frog   стар модел е , но е много маневрена и лека

# 347
Здравейте момичета! Един много далечен въпрос, но с ММ спорим вече месец, та да питам и Вас 😁 той се притеснява, че количката, която сме купили е в комплект със столче за кола, което става и за новородено бебе, но според него не може да се сложи малкото бебе на изписването, седнало на дупето си в столчето и трябва да го сложим в легналото кошче, обаче пък мен ме е страх, че то не е безопасно... Ужас 😅 вие как ще ги транспортирате и да се притеснявам ли за това седнало положение?

# 348
Frog е много хубава, много функционална, лека и компактна. Супер лесно се сгъва и то цялата. Ама прекалено ниска ми се струва.. почти е до земята детето. Това ме отказа, иначе изглежда супер, Веси дано да си доволна от избора. Hug

# 349
  • Благоевград
Здравейте момичета! Един много далечен въпрос, но с ММ спорим вече месец, та да питам и Вас 😁 той се притеснява, че количката, която сме купили е в комплект със столче за кола, което става и за новородено бебе, но според него не може да се сложи малкото бебе на изписването, седнало на дупето си в столчето и трябва да го сложим в легналото кошче, обаче пък мен ме е страх, че то не е безопасно... Ужас 😅 вие как ще ги транспортирате и да се притеснявам ли за това седнало положение?

Аз съм решила да взема подложка за столчето. В един детски магазин консултантката беше много мила и ме подсети, че бебчето не може да седи много дълго в това столче и ми предложи този вариант - https://www.baby.bg/lorelli-podlozhka-za-stolche-za-kola-easy-tr … 9FZIaAqbrEALw_wcB
Каза, че обира луфта, които остава под гръбчето и така може бебето по цял ден да е в стола.

# 350
Много ти благодаря ❤️

# 351
  • София
За Лорели нямам лично мнение,но от момичета,които са работили с фирмата знам,че не са много добър продукт по отношение качество.

Ние преди да си вземем нашата гледахме в Хиполенд-от далече изглежда хубава,но свалянето и слагането е с един щракащ механизъм за който няма шанс да имаш здрави нокти.(аз си обичам ноктите и понеже са доста здрави обръщането им е много болезнено)
Отделно изработката на ушитите неща беше много некачествена и на места даже беше тръгнала да се пори.Бързо се отказахме..

# 352
Изминалата седмица ходихме до Хиполенд ей така да разгледаме и имаше много мила и учтива консултантка, която ни обясни доста неща за столчетата и седалките. Каза, че почти няма смисъл да се купува такова столче, което е само за новородени, което върви в комплект с количката, защото много бързо ги израстват и после пак трябва да се купува. Също така каза, че няма много смисъл и в тези столчета от 0 до 36кг, защото 36кг е вече много голямо дете (аз бях толкова във втори клас Grinning ) и тогава детето няма да иска да седи в такова нещо, а и няма да се събира на ръст. От едни килограми нататък (мисля 18-19) детето може да се вози в такава седалка, която е само под дупето, за да го повдига. Тя хем заема много по-малко място, хем е по-евтина и удобна за детето. Така че тя препоръча да си купим 2 седалки от 0 до 18кг (или 0-25кг), в които ще можем да си вземем близнаците от болницата, да се возят в по-легнало положение докато са малки и просто с времето ще надигаме седалката, а когато стигнат 18кг - да купим от тези седалки. Тези 0-18кг изглеждаха удобни за новородени, а ако някой се притеснява, може да си купи допълнителна подложка. Минусът е, че тази седалка не става на кошче, с което да разнасяш бебето, т.е. тя си е перманентно вързана за колата. Но хубавото на тези, които гледахме е, че има не знам си каква система и ако колата ти има същата, се поставят много стабилно (с едни шишове се закрепят за колата, а не с колан). На мен всичко това ми звучеше логично, но вие какво ще кажете?

# 353
  • София
Когато се роди дъщеря ми, ни бяха дали кошче за кола за новородено - от тези, които се ползват до 6 месеца. Поне за мен беше супер полезно и удобно - имаше си уплътнения, така че ставаше още от изписването. Освен това го използвах и за разнасяне насам-натам - ако примерно сме отишли на гости за няколко часа и е безсмислено (а в някои ситуации и няма как) да мъкна количка. За същата цел имахме и порт бебе с дръжки и твърдо дъно - ами по-неудобно ми беше, по-голямо и по-ръбесто някак си Simple Smile.

# 354
И аз гледам столчета ама то цяла наука Grin
Спряла съм се  на 0-18 или 0-25 наистинс както ЕлРой казва от по голямо няма нужда , още повече моята кола си има вграден механизъм на задната седалка за повдигане за деца.
Относно столчетата хубаво е да се види дали марката е преминала краш тестове ... трябва да се съобрази с автомобила има ли изофикс система за столче.. Аз съм решила да взема такова което се върти на 360 градуса ! Много удобна работа Simple Smile Държа детето да се вози обратно на посоката на движение поне до определена възраст.ооо айде че бая дълг стана поста Kissing Heart

# 355
На мен също ми беше много удобно кошчето.На изписването си беше с него и после при разходка на двора или бързо излизане до някъде.Използвах си го като столче за кола доста време. И аз имам такава подложка която показа Nana,и съм доволна.Не мисля,че е излишна покупка.

# 356
Момичета аз се замислих за тези кошчета на новородени ,мога ли да слагам бебето в такова кошче на седалката до шофьора обърнато срещу движението? Колата ми е малка и двуврата и си представям транспортирането така -шасито в багажника, коша на задната седалка, а бебето в кошче за кола до мен отпред 🙄 обаче не съм убедена безопасно ли е така и изобщо закона позволява ли 🤔
Имаме и голяма кола ,но мм ходи по работа с нея и няма как за всяка излизане да я вземам,горният вариант си го представям за кратки разходки колкото да свърша някоя работа

# 357
Колкомного сте изписали Simple Smile
Относно петната и нА мен ми се появиха и на двете бузи на едно и също място. Не съм се сетила изобщо да се намажа с на малкия слънцезащитен крем.
Плацентата на мен с баткото ми беше така нар. “ добавъчна” две плаценти, захванати една за друга. Не дъм имала проблеми, освен че това било до някъде предпоставка за секцио.
Клличките и на двете са страхотни, от предното майчинство имам наблюдения и върху mutsy и bogaboo! Честито!

# 358
В Комсед има намаление на Mutsy Evo, 2в1 за 1170лв , единствено ме притеснява багажника отдолу, доста е малък и на всичкото отгоре е наклонен ?! Що за безумие незнам. При следващия модел I2 вече е хоризонтален, но цената е двойна Sad много ме е яд

# 359
Може само ако има копче за изключване на въздушната възглавница на пътника имаше е много опасно.Варианта ти е на задната седалка и има едни допълнителни огледала които се монтират.
Момичета аз се замислих за тези кошчета на новородени ,мога ли да слагам бебето в такова кошче на седалката до шофьора обърнато срещу движението? Колата ми е малка и двуврата и си представям транспортирането така -шасито в багажника, коша на задната седалка, а бебето в кошче за кола до мен отпред 🙄 обаче не съм убедена безопасно ли е така и изобщо закона позволява ли 🤔
Имаме и голяма кола ,но мм ходи по работа с нея и няма как за всяка излизане да я вземам,горният вариант си го представям за кратки разходки колкото да свърша някоя работа

Общи условия

Активация на акаунт