АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 283
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Момичета аз се замислих за тези кошчета на новородени ,мога ли да слагам бебето в такова кошче на седалката до шофьора обърнато срещу движението? Колата ми е малка и двуврата и си представям транспортирането така -шасито в багажника, коша на задната седалка, а бебето в кошче за кола до мен отпред 🙄 обаче не съм убедена безопасно ли е така и изобщо закона позволява ли 🤔
Имаме и голяма кола ,но мм ходи по работа с нея и няма как за всяка излизане да я вземам,горният вариант си го представям за кратки разходки колкото да свърша някоя работа
Чесно казано,така е много опасно.По-добре в кошчето и на задната седалка срещуположно на теб.

Скоро го даваха по телевизията
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/cheti-etiketa-kak- … rpGTxhhbPT_CWeGiA

# 361
Момичета , някой раждал или решил да ражда в Токуда (Сити клиник) на кой лекар се е спрял. Направо нямам никаква представа. Чух добри отзиви за д-р Богданова, но доста млада ми се вижда. Не, че е критерий , но все пак .. Вие спряли ли сте се на някой вече ?

# 362
Аз мисля и този път да раждам в Шейново.Доволна съм от отношение и обстановка.

# 363
  • София
Момичета , някой раждал или решил да ражда в Токуда (Сити клиник) на кой лекар се е спрял. Направо нямам никаква представа. Чух добри отзиви за д-р Богданова, но доста млада ми се вижда. Не, че е критерий , но все пак .. Вие спряли ли сте се на някой вече ?
Аз се записах при д-р Мария Атанасова - до момента съм ходила два пъти и съм доволна. Четох много добри отзиви за д-р Нашар, д-р Колева е по ЗК и при нея е малко претоварено - като цяло за повечето имаше добри отзиви де. Следя им и темата
https://www.bg-mamma.com/?topic=1073883
В повечето им теми има мнения за лекарите и подробности за раждането.
Недостатък на болницата са паркинга (обикновенно ни трябва минимум 20 минути да стигнем до него, а първия път бяха над 40) и това, че за последните 6 месеца доста са вдигнали цените (самото раждане около 2300 лв. не са и се притеснявам да не го вдигнат и него скоро). Но пък се води болницата с една от най-добрите неонатологи и и за мен това е достатъчно.

# 364
Да и аз гледах, че са си вдигнали цените. Но вчера ми се наложи по спешност да ме прегледат в Окръжна (Св.Анна) и съм потресена от отношението им. Коментара на лекарката (Илиева)” Еми кво да ти кажа , живо е .” Макар да е доста скъпо в Токуда, поне се надявам отношението да е човешко.

# 365
Момичета от София, можем само да ви завиждаме за големия избор.
Въпреки, че Варна не е малък град, има 2 -3 места, където можеш да родиш, 2 от тях доста занемарени.

# 366
Здравейте дами, вчера мина и моята втора ФМ. Бебчо е порастнал и вече е цели 390грама. В 20+3 съм. Прегледа не беше продължителен (около 20 мин), но обясниха подробно всичко какво е и че се развива нормално. Доволна съм като цяло.

Да ви се похваля от днес вече усещам бебчо. Даже сутринта докато лежах по гръб и приятелят ми го видя. Оказва се че съм го усещала от доста време,но просто като не знаех какво е и не бях съвсем сигурна. Та днес официално вече ще си общуваме двустранно.

# 367
Момичета от София, можем само да ви завиждаме за големия избор.
Въпреки, че Варна не е малък град, има 2 -3 места, където можеш да родиш, 2 от тях доста занемарени.
В Окръжна не е изобщо занемарено. Направиха ремонт. Банята и тоалетната са с фризове дори. Целия персонал  е на ниво и всички са мили. От АГ имам лоши спомени. Мизерия, никой никакво внимание, ако пък и не си си платил избор на екип, просто си обречен. Това с първото ми дете и затова сега се насочих към Окръжна.

# 368
Ерос, самостоятелна баня ли има всяка стая или са общи?
Признавам, незнавх за ремонта и скоро не съм ходила.

# 369
Ерос, самостоятелна баня ли има всяка стая или са общи?
Признавам, незнавх за ремонта и скоро не съм ходила.
Всяка стая има баня. В стая има по 3 легла. В 3 стаи съм влизала, имаха еднакви бани. Всичко е ново -  тоалетна чиния, мивка, душ... Стаите са боядисани, само телевизорите са останали от най-старите. Ако др ви интересува - питайте.

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 21:24 от Ерос

# 370
  • София
Аз съм избрала Майчин дом.Бях се насочила (според няколко независими мнения)към дрДяволов,но той почива целия юли,а аз съм с термин началото на август.Пренасочи ме към др Сергей Славов-запознах се с него и изглежда млад и надежден.

# 371
Аз съм избрала Майчин дом.Бях се насочила (според няколко независими мнения)към дрДяволов,но той почива целия юли,а аз съм с термин началото на август.Пренасочи ме към др Сергей Славов-запознах се с него и изглежда млад и надежден.
И аз от самото начало освен на ЖК където ходя, посещавам и д-р Дяволов в майчин дом.
С първото ми детенце (сега 5 годишен мъж) се отлепи плацента в 29 г.с. и майчин дом с такива усилия и старание успяха да ме докарат поне до 30-та (със спукан мехур), само и само да имаме време да му подействат кортикостероидните инжекции за развитие на дробовете. Само там успяват да спасят такива тежки ситуации.
Неонатолозите и базата за такива малки седмици родени деца са единствените в България. Сега се следя стриктно в Щерев на ЖК, а за по-важните неща ходя ежемесечно в Майчин дом при д-р Дяволов. Много съм доволна. Края на Август ми е термина и дано изкарам до края този път, та той да ме изражда.

# 372
Ерос, благодаря за инфото! А можеш ли да препоръчаш конкретен лекар в Окръжна?

Признавам си, че съм се насочила към МД, заради по-добрите условия, но пък с преместванвто на някои лекари в АГ, не остана голям избор.

# 373
Ерос, благодаря за инфото! А можеш ли да препоръчаш конкретен лекар в Окръжна?

Признавам си, че съм се насочила към МД, заради по-добрите условия, но пък с преместванвто на някои лекари в АГ, не остана голям избор.
5 дни бях в Окръжна, с момичетата, с които се запознах, раждаха естествено. Имената, които се говорят са др Нешев и др Славчев. Но като цяло половината са без избор на екип и получават много добро отношение. Сравнявам с АГ, където раждах първият път. Ако не си платиш и си без избор на екип там си обречен. В Окръжна се толерира естественото раждане, ако нямаш показатели за секцио, не знам дали някой би ти направил. А за АГ и вътреболничните им инфекции не ми се говори.

# 374
Deizy12, аз също обмислям Шейново. Ние дали не сме при един доктор? Малко ме притесняват общите бани, че ще съм секцио. Какви са твоите наблюдения? Аз преди раждах в Токуда, но за съжаление той не ходи там вече...

Аз мисля и този път да раждам в Шейново.Доволна съм от отношение и обстановка.

Общи условия

Активация на акаунт