АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
мен ме изследваха още на първата фетална в Св.Петка  Peace

# 511
Аз се извинявам за глупавия въпрос Blush, но как се определя риска за прееклампсия?
При мен в Щерев на БХС ми го изчислиха, на база на хормоните, кръвно, фамилна обремененост и другите фактори.

# 512
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, но ви следя. Вчера бях на ЖК. На мен ми пуска кръв и урина по ЗК абсолютно всеки месец, като редува желязо и глюкоза през месец. И с предната бременност и с тази съм с нисък хемоглобин - на вчерашните резултати 98. Желязото ми пък е над Горна граница и днес изледвам Вит. Б12. Ако се окаже, че е под нормат май ще трябва да проведа лечение с инжекции. Някои провеждал ли е такава терапия. Извинявам се , ако е коментирано в предните теми. Просто мета много противоречиви мнения. На 13.04 съм на ФМ и ше се консултирам и с другата АГ.
Аз със сигурност ще раждам секцио. И първото беше така и бях страшно доволна. Възстанових се много бързо и определени болките бяха много поносими и без обезболяващи.
Иначе момата расте, рита доста, вижда се през корема.. (20г.с. съм)
миналата седмица бяхме в Истанбул и си накупих страхотни неща от Waikiki за почти без пари. Обмислям към 7- ми месец да направим още едно пътуване до Турция, живи и здрави, да си накупя неща за бебето, че нямам нищо. Определено си заслужава- страхотно качество на страхотни цени!

# 513
Отдавна не съм писала, но ви следя. Вчера бях на ЖК. На мен ми пуска кръв и урина по ЗК абсолютно всеки месец, като редува желязо и глюкоза през месец. И с предната бременност и с тази съм с нисък хемоглобин - на вчерашните резултати 98. Желязото ми пък е над Горна граница и днес изледвам Вит. Б12. Ако се окаже, че е под нормат май ще трябва да проведа лечение с инжекции. Някои провеждал ли е такава терапия. Извинявам се , ако е коментирано в предните теми. Просто мета много противоречиви мнения. На 13.04 съм на ФМ и ше се консултирам и с другата АГ.
Не се притеснявай излишно, може и само на капки да се пие Витамин Б12 и да не се налагат чак инжекции. Една приятелка пиеше така чак до 9-тия месец.

# 514
може и на хапченца,аз взимам през ден по едно под езика  Peace

# 515
Привет , Момичета Simple Smile

аз съм за секцио, освен , че съм на повече годинки за първо раждане, изпитвам ужас от естественото раждане.

Само да споделя- давайте само стерилна урина за изследванията. Ужасът, който преживях 3-4 дни от резултатите между нормална и стерилна урина- не го пожелавам. Всичко е наред с девойката, расте перфектно ( пу-пу-пу).

Следващият преглед е чаааак на 3.05, но другата седмица трябва да дам една котнролна кръв за захар на гладно.

Решила съм да купувам всичко като влезна в девети месец, аз съм с термин края на август, така че- края на юли започвам активен шопинг. Иначе съм избрала на 90% всички големи неща Simple Smile

Усмихнато да ви е в този дъждовен вторник Simple Smile

# 516
Аз предпочитам живот и здраве като дойде деня да родя нормално. Ако има медицински причини за секцио, няма какво да направя Grinning Мен сякаш повече ме е страх от секциото, от упойката и от възстановяването след това.
На 4-ти станах леля на момченце Heart Снаха ми секцио роди, по спешност и в реанимация много я е боляло. Но пък казват, че болката отминава щом гушнеш бебо Heart Eyes

# 517
Аз имам доста висок праг на болка,та от болката след самото секцио не ме е страх .Страх ме от упойката,от възпаление на разреза след операцията,дали ще мога да стана и да се движа  Crazy
имам приятелка ,която роди сега декември със секцио,тя след 4-тия час е искала да я раздвижат,та дали заради бързото раздвижване,но на изписването бягаше като кон и нищо не я болеше.Но тя милата е 45 кг с мокри дрехи,а при моите 100+ кг много ме е страх ,че няма да мога да ставам и да се грижа за бебето Crazy

# 518
Аз се извинявам за глупавия въпрос Blush, но как се определя риска за прееклампсия?
При мен го изчислиха при скрийнинга на органите (12с+няколко дни),  на база резултати на papp-a и pigf от един кръвен тест, замервани на налягането в съдовете, снабдяващи с кръв матката (доплер мисля, че се води) и ако не се лъжа статистически данни  - възраст, тегло, височина, измерено на момента кръвно,  дали си пушач, както и размер на  бебето към момента на тестване.
И на мен ми назначиха аспирин 100 и ще се проследи пак на доплер положението на по-напреднал етап. Казаха ми и да меря кръвно три пъти на ден, за да се улови веднага, ако почне да играе.

# 519
При мен го изчислиха при скрийнинга на органите (12с+няколко дни),  на база резултати на papp-a и pigf от един кръвен тест, замервани на налягането в съдовете, снабдяващи с кръв матката (доплер мисля, че се води) и ако не се лъжа статистически данни  - възраст, тегло, височина, измерено на момента кръвно,  дали си пушач, както и размер на  бебето към момента на тестване.
И на мен ми назначиха аспирин 100 и ще се проследи пак на доплер положението на по-напреднал етап. Казаха ми и да меря кръвно три пъти на ден, за да се улови веднага, ако почне да играе.
Ехааа, колко риск ти изкараха, за да го мериш 3 пъти на ден? На мен никой не ми е казал да го меря моето, аз по моя инициатива си го меря вечер и/или сутрин.

# 520
Здравейте, момичета!
Аз със сигурност ще раждам секцио. И първото беше така и бях страшно доволна. Възстанових се много бързо и определени болките бяха много поносими и без обезболяващи.
Иначе момата расте, рита доста, вижда се през корема.. (20г.с. съм)
миналата седмица бяхме в Истанбул и си накупих страхотни неща от Waikiki за почти без пари. Обмислям към 7- ми месец да направим още едно пътуване до Турция, живи и здрави, да си накупя неща за бебето, че нямам нищо. Определено си заслужава- страхотно качество на страхотни цени!
Провери се за таласемия. Аз съм така с нисък хемоглобин и желязо на Горна граница и след електрофореза на хемоглобин ми откриха таласемия минор- слаба форма, но задължително изследвахме ММ, защото , ако и той е носител трябвало и плода да се изследва. Моя падна до 85, но сега с 6 мета фолиеви на ден и Б12 под езика и здраво хапване се вдигна на 95 Simple Smile

# 521
Ехааа, колко риск ти изкараха, за да го мериш 3 пъти на ден? На мен никой не ми е казал да го меря моето, аз по моя инициатива си го меря вечер и/или сутрин.
Упоменат в доклада от клиниката е  рискът за периода преди 34та седмица (1:60). Меренето е по съвет на гинеколожката, при която ходя на редовни прегледи и която е запозната с всички резултати от скрийнинга (изпратиха и ги).

Freya, честита радост в семейството! 😊 😊

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 12:38 от Обич Синеока

# 522
  • Варна
Аз искам естествено раждане, ако даде Господ. Само всичко да е наред с малката, останалото каквото дойде.....
Ще охкаме, ще пъшкаме....ще мине (надявам се бързо) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 523
Аз първоначално мислех да съм секцио, но напоследък се колебая. Мисля да го мисля по нататък във времето. Само аз ли останах да не я усещам бебка. Вярно че ми казаха че по късно ще я усетя, но вече нямам търпение. Искрено се радвам как обяснявате че ви ритат, удрят а аз все още съм в очакване на първия удар. Вече съм в 20+4 и се надявам поне до към 22 вече да я усетя малката. Усмихнат ден на всички 😘💖😘

# 524
Аз първоначално мислех да съм секцио, но напоследък се колебая. Мисля да го мисля по нататък във времето. Само аз ли останах да не я усещам бебка. Вярно че ми казаха че по късно ще я усетя, но вече нямам търпение. Искрено се радвам как обяснявате че ви ритат, удрят а аз все още съм в очакване на първия удар. Вече съм в 20+4 и се надявам поне до към 22 вече да я усетя малката. Усмихнат ден на всички 😘💖😘

Споко, аз също не я усещам, 20-та седмица съм. Но има време. Сега се наслаждавам на затишието пред буря Simple Smile ще става тежко и ритащо Wink да не говорим за летните жеги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт