АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм +2кг от началото на бременността, но бях свалила първите месеци защото ми беше лошо 😆. Сега си похапвам с апетит, сутрин задължително закусвам (още от преди да забременея). Вчера бях на ЖК всичко с бебчо е наред мърдаше, шаваше не се спря 😉 Пак не се видя какво ще е, но се надявам на 3 на ФМ да видят. Усмихнат ден от мен 😘😘😘

# 256
  • София
Аз съм 21 +1 и съм качила 4 кг, но за успокоение на повечето мами аз тръгнах от трицифрено число Simple Smile Не ми е много ясно как точно юе кача само 9 кг за цялата бременност- както ме заплаши една докторка.
В интерес на истината, аз съм висока и не ми личат като цифра Simple Smile Записвам се в групата на пазещите диета след раждането Simple Smile

# 257
И на мен толкова ми отпусна док ,но и аз съм с  трицифрено число кг

# 258
Минахме най-сетне хахаха. Вс е нормално и  в норма. Има едно плаващо ребро недоразвито и липсващо,да изследвам вит.Д и да пия калции. 435грама е. Термина е 2.08 Simple Smile)

# 259
Здравейте мамчета, аз вече почвам да си губя и ентусиазма и позитизма. Вчера си взех изследванията имам нова бактерия във влагалището. Сега заради нея спирам утрогестана за 5 дни. Магнеротът ми го увеличиха по 3х2 , но от днес усещам някакво напрежение в гениталиите, по-скоро свиване и отпускане. Май ще пътувам към болницата.....

# 260
Аз съм +7кг.. 17г.с... Не успявам да се храня като хората, защото ми се гади от всичко здравословно... домати, салати, месо  риба.. всичко предизвиква ужасно чувство в мен... основно тесто ям...и кисело мляко с ябълки

# 261
Frekoko,  напълно възможно е да е от магнезия. И аз почнах да пия от тази събота и забелязвам, че стомахът ми стана малко по-редовен от преди.

# 262
Ето един курс,за който не знае и има интерес
http://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-varna2019 … ofFkPz6Sk81pGy5zY

# 263
Привет момичета ,
Има ли някоя от вас със сенна хрема ?
С предишната бременност изкарах много леко , почти никакви симптоми,но сега се почна едно кихане ,сърбеж в очите...много неприятно.
До колкото знам, не може да се пие нищо противоалергично,а съм на лекар след няколко дни.Май утре ще звънна да се консултирам ,мога ли да облекча с нещо.
Относно килограмите аз съм +2 в 18 седмица,но също започнах с повечко излишни килограми.Гледам да ям повече супи,плодове и зеленчуци,с минимално хляб ,тестени и сладки изделия.
Не че винаги се получава де 😂

# 264
Привет момичета ,
С предишната бременност изкарах много леко , почти никакви симптоми,но сега се почна едно кихане ,сърбеж в очите...много неприятно.
До колкото знам, не може да се пие нищо противоалергично,а съм на лекар след няколко дни.Май утре ще звънна да се консултирам ,мога ли да облекча с нещо.
Относно килограмите аз съм +2 в 18 седмица,но също започнах с повечко излишни килограми.Гледам да ям повече супи,плодове и зеленчуци,с минимално хляб ,тестени и сладки изделия.

Аз също съм със сенна хрема.Утре съм на преглед и ще попитам лекарят,какво може да се взема.Разбира се,ако не забравя,че като влезна в кабинета всичко  забравям.😃

# 265
Привет момичета ,

Аз също съм със сенна хрема.Утре съм на преглед и ще попитам лекарят,какво може да се взема.Разбира се,ако не забравя,че като влезна в кабинета всичко  забравям.😃

Питай ,ако се сетиш 😊
Същата работа съм и аз 😂
Винаги забравям повечето неща ,които искам да попитам.

# 266
Привет и от мен! 18+5, 6кг отгоре, но нямам нищо против. Миналата година около 7-8 месеца се хранех ужасно здравословно - безглутенова диета без почти никакво сладко. Е, да, ама стана чудото и сега като невидяла! Сутрин задължително 2 филии с шунка и кашкавал или баничка/пица/някаква закуска с месо. Към 12 и нещо вече съм зверски гладна! Сега се връщам от ресторант - напомнете ми следващия път да си поръчам нещо по-леко! Клатушках се като пингвин към колата! Гузно ми е колко нездравословно се храня на моменти, но пък компенсирам с други дни, в които само салати, таратор и супички са ми в главата, така че има баланс!

Днес ходих пак на курс за бременни, имахме среща с неонатоложка от болницата, беше много полезно! Малко тъпо ми стана като чух, че повечето гадории се случват по-често на момчетата ама... В четвъртък ще говорят за масаж и гимнастика.

Mamma Leone, за втората ФМ док каза да отида в 18-19 седмица и после за третата - 28-29, защото като са двечки малко по-трудно се вижда това, което трябва да се види. Но дори и в 20+ да отидеш, добрият специалист ще си види всичко. Simple Smile

Като ви чета все се чудя за тоя магнезий. Не съм имала контракции за сега и може би затова АГ не ми го е изписвала... А съм на ЖК чак на 15.04, но ще попитам.

# 267
El roi ти къде ходиш на курс за бременни? Аз гледам къде има такива и още се чудя къде да отида и да бъде полезно.

Sunshine слагай ми розов щъркел. Вчера бях на ФМ и се потвърди пола ☺️. Всичко е наред, девойката е 306 грама и 24 см.
Много се радвам и се надявам всичко да е ок до края. Пожелавам го на всички 😊

# 268
El roi ти къде ходиш на курс за бременни? Аз гледам къде има такива и още се чудя къде да отида и да бъде полезно.

Sunshine слагай ми розов щъркел. Вчера бях на ФМ и се потвърди пола ☺. Всичко е наред, девойката е 306 грама и 24 см.
Много се радвам и се надявам всичко да е ок до края. Пожелавам го на всички 😊

И аз се интересувам от курс за бременни във Варна,ако има и с някоя от Вас да си правим компания ще е супер!И аз да се запиша с розов щъркел с термин 13.08.2019

# 269
Днес мина и моята ФМ..Много съм доволна, не знам как протича в БГ, но този преглед беше доста добре поне..1 час, разгледаха най-обстойно сърцето до най-малкия детайл, каквото може да се види на този етап, камери, всички съдове влизащи и излизащи, аорта, кръвоток, дали влиза, излиза от правилното място, дали има кръвоток до дробове, до долна част, горна, къде минава аортата и много други неща, които не запомних. Мозъчето също се развива добре, гръбначен стълб..Гледаха абсолютно всичко много обстойно и ми казаха, че малката се развива много добре, че си отговаря на седмиците, 271 грама...Казаха, че плацентата е предна, че не се доближава до шийката, т.е. е с правилна позиция и първо трябва да се роди бебето (това не го разбрах, ама нещо от сорта). Мериха ми и шийката, каза, че е 5 см, а в БГ ми казаха 3.8-3.9см..сигурно имат различен метод на мерене..Караха ме да кашлям, да се надувам да видят дали шийката се отваря..и ми казаха да се радвам на бременността и да спра да се шашкам, защото аз като влязох почнах искам това да се провери, това да се провери..ама в БГ ме наплаши докторката, че има нещо на доплера от лявата страна и трябва да се следи иначе водело до прееклампсия..

Общи условия

Активация на акаунт