АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 228
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте и от мен !
За раждането - иска ми се естествено,за сега всичко е наред ама ще видим как ще се развият нещата .
Имам голям проблем с храненето - искам само тесто и сладко и насила ям месо и салати. По принцип съм голям хищник,пък сега не искам и да чуя за мръвки,та май ще почвам да пия желязо. Качила съм около 5 кг и половина,23та седмица. Но пък коремът ми расте всеки ден ,а госпожицата вътре редовно си ме подритва .

# 526
Данито, Надежда, Куини, благодаря ви за успокоението, следобед след 4:30 ще ми излязат резултатите за Б12 и ще се отчета.

# 527
Здравейте момичета, днес мина и моята фетална морфология, развитието на бебето е добре, но лекарката видя две петънца в двете камери на сърчицето и ме насочи към кардиолог. Тя каза, че в повечвто случай в третия триместър избледняват и до раждането съвсем изчезват, но утре съм на лекар при др. Евтимова в Щерев за фетална ехокардиография. Няма да лъжа, притеснена съм и бих се радвала, ако някоя има повече информация за тези т.нар петънца да сподели.

# 528
Здравейте момичета, днес мина и моята фетална морфология, развитието на бебето е добре, но лекарката видя две петънца в двете камери на сърчицето и ме насочи към кардиолог. Тя каза, че в повечвто случай в третия триместър избледняват и до раждането съвсем изчезват, но утре съм на лекар при др. Евтимова в Щерев за фетална ехокардиография. Няма да лъжа, притеснена съм и бих се радвала, ако някоя има повече информация за тези т.нар петънца да сподели.
Моя приятелка имаше такива, казаха й, че изчезват след 25-та седмица. Тя сега ще ражда (термина й е след 2 дни) и действително са изчезнали. А иначе Евтимова е много добра и внимателна в Щерев, а и ако и разгледаш св-то в интернет, както аз бях направила преди прегледа виждаш, че е дори "светило" в тази област. Ходи да преглежда дори и в други градове.

# 529
И ние на 15 сме на фетална при др Чавеева, а на 17ти при др Евтимова на кардиография. Дано всичко е наред Simple Smile

# 530
  • Пловдив
Включвам се и аз със закъснение. Следя ви, но не ми оставаше време да пиша до сега Close
Терминът ми е 29 август и чакаме момиченце Heart Eyes
За раждането предпочитам нормално, освен ако няма някакви медицински причини.
По темата за Б12 - назалните капки са най-усвоими, преди да забременея ползвах няколко месеца (може би около 3 - ще излъжа, слаба ми е паметта) и стойностите ми от минимум бяха стигнали горната граница.
Присъединявам се и аз към неусещащите още ритници - в 19+5 съм.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 15:20 от Мариелката

# 531
Здравейте, включвам се за първи път. Терминът ми е в края на август месец, чакам момиче. Искам да попитам някой до сега дали се е сблъсквал с такъв проблем, в 19 седмица съм , вчера бях на преглед и докторката забеляза петно на бъбрека на бебето. Много съм притеснена и уплашена. Тя ме успокояваше, че още нищо не е ясно. Но аз умирам от страх за бебето си. Първата ми фетална морфология беше отлична. Правих и Vision test и там резултатите бяха добри. След 3 седмици съм записана за втората морфология, мисля, че ще откача до тогава.

# 532
Аз също не усещам все още бебето, 19+3 съм. Днес бях на ЖК и док каза, че скоро ще усетя. Надявам се до феталната на 25ти да съм я усетила вече. Simple Smile

# 533
Milky, добре дошла при нас, моце да ни кажеш дста на термин и дали очаквате мъж 😃
Да ви кажа аз не съм имала учестен оулс или високо кръвно до момента, но през жегите тепърва се започва.
Queeny , стана ли време да раждаме 😃 аз имам огромен страх от естественото, не от болката, а от това да не се наложи форцепс или нещо да се случи с бебето. Като знам в БГ болниците какво е отношението, натискането на корема, изпитвам огромен страх наистина. От друга страна след секцио болката е доста силна, с възстановяването бавно, та наистина незнам какво ще правя ...

Благодаря, благодаря! ☀️
Мъжко ще е, първото в родата от 150г.насам ...
 Колкото до раждането, гледам упорито всякакви влогове и документалки и май открих "златната среда" - естествено раждане с епидурална упойка! Хем в началото разбираш за какво иде реч (контракциите), хем си раждаш както е най-добре и за теб, и за бебо, хем ако те шият - не усещаш. И в крайна сметка, не се зориш... Кому е нужно? 🤞

# 534
  • София
Kremlin,  стискаме палци всичко да е наред и петънцата да не са проблем, пиши какво е станало след утрешния ти преглед.

Nat85, за съжаление не знам как да бъда полезна. Може би има междинни изследвания, които биха могли да се направят, аз не съм запозната, но някои от момичетата тук сигурно знаят. А най-добре е да чуеш мнение на лекар.
Ако пък ли не, опитай се да запазиш максимално спокойствие до феталната морфология. Успех !

# 535
Здравейте и от мен  момичета,

мина вчера и моята ФМ ,след първоначално предположение за момче и два прегледа на които не успя да се види пола,за огромна радост на каката,ще имаме момиче Blush Така че девойките се увеличават Grinning
По-важното е ,че всичко е наред за сега,не се видя нищо притеснително,госпожицата си отговаря точно на седмицата.
Това което ме притеснява е леко завишените околоплодни води, ще правя натоварване с глюкоза и дано да нямам гестационен диабет ,като за начало свеждам до минимум въглехидратите,изключвам бяла захар,бяло брашно и се надявам да намалеят скоро .

Аз съм в 20 +5 и от скоро усещам  бебчето,особено вчера по време на прегледа беше доста активна.

За раждането предишния път родих нормално,надявам се и сега да е така ,но както и да е най-важен е крайния резултат,та както дойде.

# 536
Момичета, Б12 ми е 330 при референтни стойности от 140 до 420.
Утре ще ги занеса на доктора, да видим какво още ще ме накара да изследвам, че за 3 седмици хемоглобина от 108 ми падна на 98. А най- голямото притеснение за него е фактът, че ще раждам секцио и при тези ниски стойности ще се налага кръвопреливане, което никак не е Ок.

# 537
Milky, аз бях с епидурална и адски ме болеше като започнаха контракциите, те я поставят при определени см разкритие, така че не разчитай да няма зор Simple Smile Отделно, че според мен леко забавя процеса, аз този път се надявам да си я спестя, но ако пак много боли, ще си я поискам.

# 538
Здравейте,исках да Ви питам започнахте ли с покупките,много хора от суеверие ми казват да си събирам само парички и да го оставя за края, аз нещо нямам търпение като видя някой детски магазин и все харесвам по нещо?Имате ли списъци за покупки,че като е първо дете и нямаш приятелки с деца за съвет е доста труден избора

# 539
Здравейте момичета! Добре дошли на новите бъдещи мами 🤗
Kremlin аз бях при др. Евтимова и наистина е страхотна, а и както казаха е светило в областта си, така че със сигурност сте в добри ръце, стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е наред ❤️

Общи условия

Активация на акаунт