АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,исках да Ви питам започнахте ли с покупките,много хора от суеверие ми казват да си събирам само парички и да го оставя за края, аз нещо нямам търпение като видя някой детски магазин и все харесвам по нещо?Имате ли списъци за покупки,че като е първо дете и нямаш приятелки с деца за съвет е доста труден избора
Ние започнахме ,като изникне нещо , което ще бъде необходимо, на добра цена взимам-купихме корито с повивалник,две шишета, стерилизатор и малко дрешки.
Но имаме доста неща,едни от най-основните ,от каката-количка , креватче,столче за кола,спални комплекти,хавлийки ,пелени,дрешки
.Сестра ми също ще ми даде някои неща,така че този път няма да е голямо пазаруване.
Миналия път,като за първи  започнахме от още  по-рано ,за ужас на бабите Grinning

# 541
Здравейте Simple Smile Добре дошли на новите мами!
Относно раждането всякак ме е шубе, но повече ме е страх от секциото и доста изчетох за ползите от естественото раждане, за това се надявам, ако всичко е наред, да родя естествено..Настройла съм се за голяма мъка, защото имам доста тежка бременност..Вече съм почти в 21 седмица, още драйфам всеки ден, стомаха не минава, има дни, в които съм като парцал, така че нагласата ми за раждането е, че няма да е безболезнено и лесно..Много се чудя за упойката, аз имам две опции или епидурална или такава, която си вливам сама с натискане на някакъв бутон, но ще разпитам повече по време на срещата за раждането с акушерките..Макар че и от епидуралната много ме е страх..

# 542
  • София
Това което ме притеснява е леко завишените околоплодни води, ще правя натоварване с глюкоза и дано да нямам гестационен диабет ,като за начало свеждам до минимум въглехидратите,изключвам бяла захар,бяло брашно и се надявам да намалеят скоро .
Последните 3-4 дни преди обременяването яж нормално към високо количество въглехидрати (абсолютен минимум 150 гр. въглехидрати на ден), не карай на нисковъгрехидратен режим непосредствено преди ОГТТ, защото резултатите ти няма да са показателни/достоверни.

# 543
Първия път си мислех да пробвам естествено раждане. Док рече, че съм възрастна (на 38 раждах), та ме нареди за секцио. Изобщо не се замислих. Той и без това е много ангажиран на няколко места ходи в други градове, има лекции, семинари, та не знам изобщо дали води естествени раждания. Избрахме дата и на последния преглед рече... ааа ами мен ме няма тогава Simple Smile та сменихме. Държах да съм при него, доверих му се и така... но след операцията много силно съжалих .... и преди съм разказвала, но операцията беше около 12, после много ме болеше, слагаха ми инжекции аналгин. Имало някакъв коктейл, но той съдържал парацетамол (към който съм алергична). Към 6 вече ме болеше гръб, кръст, всичко, а не можех да мръдна, та към 18 помолих да ме вдигнат. Не беше приятно, меко казано. Първото “гуш” ми беше мъгла, само помня, че плаках от щастие Simple Smile
И докато си пъшкам аз дойде едно момиче, на прибежки да я настанят, родила току-що, отиде, взе си едно душче и си легна да спи.
Ей тогава безкрайно съжалих за секциото. Още едно разочарование, малко смешно, но... умирах от глад, а в деня на операцията нищо не се дава, на другия ден само каши, чак по-следващия ядох вече
Разбира се възстанових се бързо. На следващия ден едва мърдах, на по-следващия ми донесоха малчо вече прилично ревящ, та скокнах от леглото, е... скокът беше на каданс Simple Smile на изписването вече си бях пушка.
Сега пак ще е секцио, вече ми е познато Simple Smile

# 544
Здравейте момичета. Нещо сте избухнали в писане изведнъж Grinning Аз днес бях на ЖК. Зверкнята е станала 600г мезе Grinning  23г.с и 4 дни. Докторката м идаде направления за изследвания , та утре до нас ще ги пусна. Питах я за вит. Д и Б 12 дали да пусна допълнително , но ми каза ,че щяла да ми пусне изледвания с тях следващия път. Ама се чудя все пак на своя глава дали да не си пусна. Даде ми и направления за УНГ, че няколко ме е хванало яко гърло и нос. Нямам температура, ама ме втрисаше и се потя като прасе отвреме навреме. Славо богу УНГ каза ,че няма за сега нищо притеснително и не съм за антибиотик.

По въпроса за покупките - видя ли някаква промоция и вземам. Така си взех и количката. Сега си поръчах малко дрешки от промоцията на ХМ. Като пристигнат ще постна снимки. Обаче разглеждах английскте сайтове и май ще поръчвам следващите от там. Страшно много пари за дрехи, а ще се носят има няма месец -два. Не си заслужава просто. Майките имащи вече дечица - вие пазарили ли сте от чуждестранн сайтове ??? За сега оглеждам и спално бельо. Насочих се към комплекти на ИКЕЯ виждат ми се разумни като цени и качество.

# 545
Може ли да кажете английски хубави сайтове ?

# 546
Чувала съм за поверие, че първата покупка за бебето трябва да е чорапки или шапчица (не знам точно по каква причина). Аз за сега не бързам, ще изчакам да напредна повече и тогава ще купувам дрешки. Уж съм решил да не прекалявам, че като знам колко бързо се израстват, няма смисъл.
За раждането при мен няма колебания. Предишните ми бяха секцио и сега е ясно, че пак ще е така. Надявам се бебока да си чака датата и да не тръгва по-рано 😀

# 547
Може ли да кажете английски хубави сайтове ?

https://www.bg-mamma.com/?topic=935872

Аз от тук гледах Simple Smile

# 548
Здравейте момичета. Нещо сте избухнали в писане изведнъж Grinning Аз днес бях на ЖК. Зверкнята е станала 600г мезе Grinning  23г.с и 4 дни. Докторката м идаде направления за изследвания , та утре до нас ще ги пусна. Питах я за вит. Д и Б 12 дали да пусна допълнително , но ми каза ,че щяла да ми пусне изледвания с тях следващия път. Ама се чудя все пак на своя глава дали да не си пусна. Даде ми и направления за УНГ, че няколко ме е хванало яко гърло и нос. Нямам температура, ама ме втрисаше и се потя като прасе отвреме навреме. Славо богу УНГ каза ,че няма за сега нищо притеснително и не съм за антибиотик.

По въпроса за покупките - видя ли някаква промоция и вземам. Така си взех и количката. Сега си поръчах малко дрешки от промоцията на ХМ. Като пристигнат ще постна снимки. Обаче разглеждах английскте сайтове и май ще поръчвам следващите от там. Страшно много пари за дрехи, а ще се носят има няма месец -два. Не си заслужава просто. Майките имащи вече дечица - вие пазарили ли сте от чуждестранн сайтове ??? За сега оглеждам и спално бельо. Насочих се към комплекти на ИКЕЯ виждат ми се разумни като цени и качество.
витамините можеш да си ги пуснеш по всяко време, те така или иначе не се поемат от ЗК и не се дава направление за тях. Само в лабораторията казваш,че искаш и тях да ти пуснат щом сега ще те боцкат.

# 549
Спално бельо аз купувам на TAC-много са качествени,даже в момента имат и хубави намаления.От английските сайтове пазарувах в началото,но за следващите размери 3-6м,6-9м,а в последствие спрях,защото и тук има много качествени и красиви дрешки,но пък от ибей специално съм купувала страхотни играчки,които тук или няма,или цената им е тройна.

# 550
Спално бельо аз купувам на TAC-много са качествени,даже в момента имат и хубави намаления.От английските сайтове пазарувах в началото,но за следващите размери 3-6м,6-9м,а в последствие спрях,защото и тук има много качествени и красиви дрешки,но пък от ибей специално съм купувала страхотни играчки,които тук или няма,или цената им е тройна.
Ами до сега за подарък бебешки дрешки съм пазрувала от HM , LW като качество много ми харесват и са хубавки, но като сравних цени се изумих.  Поне нямам опит с други магазини.Изчислих си ,че за тези пари дето сега дадах в ХМ , можеше да взема двойно -тройно повече дрехи ако бях поръчала от George примерно и то с доставянето. 

# 551
Да,така е за жалост,особено ако не разполагаш с време да им следиш намаленията и т.н.Когато родих каката преди 5г все още имаше Карфур,а там дрешките бяха хубави и на добри цени.Доволна съм и от някои неща в Лидл,но от където и да се пазарува си е изпитание.Сега се и подсетих за сетове с бодита на Картърс (мисля бяха по 4бр в комплект),които пак от ибей излизаха около 12лв.

# 552
Да,така е за жалост,особено ако не разполагаш с време да им следиш намаленията и т.н.Когато родих каката преди 5г все още имаше Карфур,а там дрешките бяха хубави и на добри цени.Доволна съм и от някои неща в Лидл,но от където и да се пазарува си е изпитание.Сега се и подсетих за сетове с бодита на Картърс (мисля бяха по 4бр в комплект),които пак от ибей излизаха около 12лв.

Да и аз съм много доволна от дрехите на Лидл и само дебна,  че предния път не знаех пола и не се възползвах

# 553
Момичета, Б12 ми е 330 при референтни стойности от 140 до 420.
Утре ще ги занеса на доктора, да видим какво още ще ме накара да изследвам, че за 3 седмици хемоглобина от 108 ми падна на 98. А най- голямото притеснение за него е фактът, че ще раждам секцио и при тези ниски стойности ще се налага кръвопреливане, което никак не е Ок.
Не е ли още малко рано да го мислиш раждането, свързано с хемоглобина? Аз си мисля, че дотогава може и да се вдигне достатъчно, все пак хемоглобина варира, желязото зрее и се отделя в кръвта.
А за пазаруването, и аз чакам да пуснат пак нещо бебешко в Лидл, има тази седмица бодита в Кауфланд, но не ми харесва закопчаването отдолу и ще си чакам Лидл.

# 554
Добро утро, момичета! Вчера мина и моят ФМ при доц. Димитрова. Вече официално и потвърдено - момче е! Всички е ОК,но ме праща препоръчително на фетална ехоКГ. Защото е ин витро. Каза че трябва да направя обременяване с глюкоза 24-28 г.с. и да си следя кръвното 3 пъти на ден и евентуално консултация с кардиолог. Кръвното ми е 130/80 и каза,че е много високо за бременни.  И кг са ми много,каза ми да внимавам. Само искам до края всичко да е наред с малко. Явно ще трябва да мина на някаква лека диета, и да ограничат някои неща. 😏 Но важното е малкия да е добре.

Общи условия

Активация на акаунт