Спестяване на пари

• 143 960
  • 2 245
  •   1
Отговори
# 360
CvEtEmOe ,напълно си права ,но има още нещо.
Ако касиерка върне повече или по- малко пари и касата накрая на деня не излезе , касиерката пише обяснение защо касата не е излязла , независимо дали е на плюс или минус.
И в двата случая не е добре за нея.
А когато минат 100 човека за 2 часа ,вече в главата ти е пълна каша ,роботизиран си и изобщо не разсъждаваш.

В къщи гледаме да спестяваме и да не купуваме излишни неща.
Аз съм си стисната по принцип и пари гьотере не давам. 😁😁😁
Купувам даден козметичен продукт ,когато е свършил предния.
Мразя обикалянето из магазини ,особено когато трябва да си купувам дрехи или обувки.
Изнервям се от много хора на едно място.
А сега по празниците ми се изправя косата ,дори когато влизам в хранителен магазин , особено ако е голям като Кауфланд.

# 361
  • София
Аз купувам козметични продукти, когато са на промоция. Запасявам се. Примерно, по черния петък имаше голямо намаление на профи бои за коса и дали не си взех 5 бр. Ще ми изкарат цяла година (само за корените са тези).  Маските за коса, които ползвам, са 10лв, 12лв и 20лв, съответно. Като намалят всяка с по 2-3-4лв и си ги взема наведнъж, пак за цяла година, спестявам още едни пари. А и не се занимавам да ходя нон стоп. Червило може да ми е готино да си купя, оникаляйки и пробвайки, но продукти за коса, които пазарувам машинално и роботизирано, по- скоро са ми неприятно задължение да обикалям да ги купувам постоянно.

# 362
Аз купувам козметични продукти, когато са на промоция. Запасявам се. Примерно, по черния петък имаше голямо намаление на профи бои за коса и дали не си взех 5 бр. Ще ми изкарат цяла година (само за корените са тези).  Маските за коса, които ползвам, са 10лв, 12лв и 20лв, съответно. Като намалят всяка с по 2-3-4лв и си ги взема наведнъж, пак за цяла година, спестявам още едни пари. А и не се занимавам да ходя нон стоп. Червило може да ми е готино да си купя, оникаляйки и пробвайки, но продукти за коса, които пазарувам машинално и роботизирано, по- скоро са ми неприятно задължение да обикалям да ги купувам постоянно.
С любимите ми продукти и аз правя така или нещата ,които свършват бързо.

# 363
  • София
Никога не броя ресто по магазини или ресторанти. Аз и все по-рядко плащам кеш, де.
Не се запасявам с неща, имам си любима козметика, която купувам главно от зоя-та, и когато нещо ми попривърши, го взимам. Кремове, масла за лице, флорални води, маски и т.н. Боядисвам се веднъж на 2 месеца във фриз. салон - боята, която ми слагат, не става да седна и да се клепам у дома.

# 364
Мисля че съм споделяла и преди винаги си броя рестото и чакам бележката и децата съм научила.
От  магазина в съседния вход рядко пазаруваме.Обикновено хляб .Една вечер пращам момчетата за хляб.Били са на 6 и 10 г .Чакам ги пред входа с доста багаж и в един момент се притесних, че се бавят.Отивам и какво да видя- те двамата стоят, а касиерката рови в коша и търси бележката - помня, че повече неща бяха взели не само хляб.Те докато си преброят рестото тя я метнала в коша.
Другия случай е  от "селските " в селския магазин редовно си измисляха различни цени , лично на мен се опитаха да съчинят в рамните на 5 мин 3 различни цени за един пастет. Там редовно си взимаха бележките и в един ден се прибират с написана на амбалажна хартия бележка- върнахме се за да си получим бончето и обясних, че ако се повтори ще взема други мерки.

# 365
  • München, Deutschland
Не гледам винаги всяка бележка, но ако има по-скъпи неща или нещо скъпо, но което трябва да е намалено, поглеждам отразено ли е намалението. Ако обаче нещо е било 2,68, а са ми написали 2,78, вероятно няма да го забележа, големите грешки хващам.

J_M_M ми напомни за един случай преди много години. Бях на 6, предучилищна, и ме пращат за 2 скалички и още нещо в сладкарничката отсреща. Купих, върнаха ми ресто и аз застанах пред магазина и 10-15 минути смятам нещо. То 3 продукта, ресто, парите бяха в хиляди тогава, трудно се смятаха от 6-годишен. Grinning Някакви хора даже ме питаха да не съм се загубила, но аз си смятам.

Оказа се, че наистина са ме излъгали или са се объркали и са ми върнали по-малко ресто, то кой 6-годишен ще се усети. След много чудене дали да вляза в магазина, да опонирам на непознати възрастни и да кажа, че май не е точно рестото, се реших. Касиерката първо ме отсвири, аз много притеснено продължавах да си държа на своето. Е, оказа се, че наистина ми дължи още ресто и много засрамено ми върна каквото още ми дължеше, а хората около мен се споглеждаха и ме поздравиха. Майка ми после сума ти месеци разказваше случая Grin, понеже явно тя ме е научила да смятам преди това, нямам активни спомени, но в предучилищна щяха тепърва да ни показват числата.

# 366
Ресто нямам навик да броя , но касовите бележки ги
 гледам задължително преди да напусна магазина . В Билла  например лъжат редовно , на рафта една цена , на касата друга ...

# 367
Била ми е фаворит при такива измами - писах в тумата за селските пинизи преди време - на рафта подправката е с цена 1,29, на касата излиза 1,39. Купувах само това, та ми направи незаличимо впечатление.

# 368
Вече и други вериги не й отстъпват в това отношение.  Промоциите на рафта  и докато стигнеш до касата -  вече ги няма.

# 369
Винаги си искам бележките, не винаги ги проверявам, но често, защото и в кварталния магазин и в хипермаркетите редовно се случват грешки, а грешката почти никога не е била в моя полза. Един-два пъти само се случи в кварталния магазин, доплатих им на следващия ден.

# 370
  • В заешката дупка
И при нас винаги питат искаш ли бележката, но вече е доста масово и самообслужването, при което сам си сканираш продуктите и аз така пазарувам, при което бележка въобще не ми трябва. Кеш въобще не ползвам.

# 371
Кеш плащам 1-2 пъти месечно макс.. и то дребни суми.
Всичко плаща с карта, даже 2-3-5 лв да ми е сметката.
Нямам ресто за броене.

ДОкато пазарувам смятам наум какво "харча" и на касата следя да ми отбелязват промоциите, ако има.. Ако сумата е приблизително сметнатата хвърлям око за 5 секунди и толкоз Simple Smile

# 372
Бележкоте са на термохартия. Тя не се рециклира и се изхвърля като особен боклук, което е скъпо и зле за природата. Затова ако не се изпечатват за всяко нещо ще е добре.

# 373
  • софия
Магазините, в които аз ходя, са главно Била,Лидл и Кауфланд ,а там винаги дават бележки, така че си ги взимам, в повечето случаи и си ги преглеждам,след което изхвърлям. Случвала съм грешки само в на Била продуктите- купувам го уж на промоция,а реално в бележката не е. Така че тях вече ги преглеждам редовно.

# 374
Ясно, разбирам защо не искате касови бележки, за чужбина било.
Кетчър, не само козметика, всичко пазарувам само от промоции.
Двойно печеля - хем пестя пари, хем никога нямам out of stock.
Сърце не ми дава да купувам на редовни цени. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт