СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 823
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • На топло в неговото сърце.
Може ли някой да ми обясни как се решава задачата с мъдреците? Мислим я тук трима възрастни и не можем да я измилим.

[/quotе

# 331
Цитат на: Elea Lea link=
Зад 4: в триъгълници АРС и АВС два от ъглите са равни, следователно ъгъл АКВ е 44градуса. Следователно ъгъл ВКС е 180-44 и е равен на 136 градуса
[/quote
Нищо не разбрах. Нещо не е така.

# 332
По условие ти са равни. Щом единият е 44, и др. е толкова.

# 333
  • София
Зад.5
А) 40, 50, 90
Б) 20, 70, 90
След малко ще я разпиша, ако някой не го направи.

# 334
[quote author=Elea Lea link=
Зад 4: в триъгълници АРС и АВС два от ъглите са равни, следователно ъгъл АКВ е 44градуса. Следователно ъгъл ВКС е 180-44 и е равен на 136 градуса
[/quot

Триъгълниците са АРС и АВК. Извинете за грешката
По  каква логика ъгъл АКВ е равен на 44 градуса? Извинявам се, но не намирам връзка от това, което пише по учебниците.

# 335
Спунк, за Б, друго намирам.
Тр. АОС 20,45,115.

Наборката спи, но като стане ще я пробвам с тия задачи.

# 336
В триъг. АРС и триъг. АВК. Ъгъл А е еднакъв и за двата триъгълника. Ъгъл АСР и ъгъл АВК са равни по условие. И следователно и третите ъгли в триъгълниците са равни /   във всеки триэгълник сборът на ъглите е 180градуса.

# 337
Следователно ъгъл АРС =ъгъл АКВ =44градуса

# 338
  • София
Спунк, за Б, друго намирам.
Тр. АОС 20,45,115.
Скрит текст:
Наборката спи, но като стане ще я пробвам с тия задачи.
СР е ъглополовяща на НСВ, а не на АВС.
Скрит текст:

Ей сега ще дойдат Дидева или Русалката и ще са окаже, че съм минала от София през Варна за Пловдив, ама да покажа, че и аз участвам в подготовката вкъщи. Grinning

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 19:00 от Спунк

# 339
  • София
Много ми хареса задачата с мъдреците.
И аз мисля, че верният отговор е Е.
Ако е обезглавили и тримата, то означава, че последният все пак е казал истината. Wink
Ако първият е казал истината, че само един лъже, а двама казват истината, то отговорът му влиза в конфликт с отговора на който и да е от останалите двама, а се предполага, че още една истина трябва да има. Затова остава само вторият да е честен и само той е казал истината, а другите двама са обезглавени.

# 340
В триъг. АРС и триъг. АВК. Ъгъл А е еднакъв и за двата триъгълника. Ъгъл АСР и ъгъл АВК са равни по условие. И следователно и третите ъгли в триъгълниците са равни /   във всеки триэгълник сборът на ъглите е 180градуса.
Благодаря, чак сега видях че са еднакви , т. е ъгъл А , че е общ за двата триъгълника.
Благодаря много. Днес не ми е ден 😊

# 341
Права си. 20, 70, 90.

# 342
  • София
Ама тази задача за мъдреците е за 5класници.
Joy
Преди няколко дни девойката някаква подобна ми чете, тя я реши от раз, опита се да ми я обясни, но аз отказах. Blush не обичам такава "математика"

# 343
  • Sofia
Хора, полудяхМЕ. Ние с ММ и бабата 2 задачи от успоредници мъдрихме следобяд Grin

# 344
  • София
АниК, време ви е вече за бЕлото Joy
Скрит текст:

Като късно включила в старата 7класна тема и незапозната с терминологията съм питала "Какво е бЕло?"Joy

Общи условия

Активация на акаунт