СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 755
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Споко за МАТ- не се отчайвайте от ниските резултати на ПИ! Не означават кой знае какво. Ето статистика от един ПИ в Междучасие миналата година, на дете с 83,5 точки на истинското НВО:

# 541
Jenap, благодаря за отговорите на ПИ на Междучасие, те всъщност ми трябваха за подготовка за вчерашния ПИ в Регалия, но ми ги изпратиха съсвем на време на лични Simple Smile
Така като ви чета, ми прави впечатление, че на този ПИ изпит в Регалия по БЕЛ са се явили доста външни деца, което означава, че статистиката ще е върху много добра извадка Wink Такава информация имах и от една миналогодишна седмокласна майка, че вторият ПИ е "най-сериозен".
Не съм разглеждала изпита обстойно, но синът ми коментираше други въпроси от теста къде с недоволство, къде със самодоволство. Много се е забавлявал и на преразказа...
АniK, и моят син много го тормози  от глаголното време на преразказа от неутрален разказвач..
Някой беше питал как дават резултатите Регалия - дават точките по модули и точна статистика общо и по пол.
И на мен много ми се искаше да посетим повече пробни на други школи, но единствено можем да се вмъкнем на Междучасие, но като ви чета, по-скоро се отказвам... май имат доста организационни проблеми

# 542
Неутрален разказвач-обяснила съм на детето, че все едно е коментатор на футболен мач. Мачът върви, той е коментатор и разказва за това, къето се случва на терена. Така го разбра най-добре, на други критерии има по-малко, но на глаголно време винаги макс, при положение, че не е от децата с "космически точки"

# 543
Да, и моят го знае това, но казва, че много се бърка, защото до 6-ти клас винаги е преразказвал на -л, -ла, -ло,-ли и от това по инерция понякога написва някой глагол неправилно..

# 544

П.П Ние обаче харесахме професионално училище , та дори да изкара достатъчен бал за другите училища, мисля пак там да се записва.

Сподели, моля те какво сте харесали?
Ааааа, как ще ви кажа , бе ? Да ми дойдете всички с некви космически балове по математика. 😀😂

П.П Една майка ми иска пробния по математика от Междучасие. Някой иска ли да го качи, че такаа ме мързи днес?

# 545
По-назад в темата трябва да съм ги качила и двата БЕЛ и МАТ на Междучасие като снимки в публикациите.

# 546
  • Sofia
Аз изобщо и не си помислям да си пращам детето на ПИ по математика в Междучасие, въпреки че е единствената школа, в която можем да се впишем, без да губим занятие в нашата Confounded Тъкмо е набрал скорост, показва някакви резултати от този целогодишен труд, един смазващ резултат на ПИ може да му подейства много демотивиращо ("за какво се мъча толкова, като нищо не става"). Даже не му принтирам да ги прави в къщи.

# 547
  • Пловдив
Светкавица, това за футболния коментатор го научих тук от форума, може би даже от теб е било още в пети клас, когато питах как да му помогна на сина ми с този тип преразказ. Е сега и той винаги е с макс точки на времето при такъв преразказ!

# 548
  • Sofia
Аааа, следобяд и аз така ще му го обясня Hands Point Up Grin Говорих му - все едно гледаш в момента и обясняваш какво се случва. Времето го знае по принцип, нищо, че пише "поканва", вместо "кани" Smile

# 549
Аз изобщо и не си помислям да си пращам детето на ПИ по математика в Междучасие, въпреки че е единствената школа, в която можем да се впишем, без да губим занятие в нашата Confounded Тъкмо е набрал скорост, показва някакви резултати от този целогодишен труд, един смазващ резултат на ПИ може да му подейства много демотивиращо ("за какво се мъча толкова, като нищо не става"). Даже не му принтирам да ги прави в къщи.

Точно така сме и ние. Все едно за мен пишеш. До скоро не бяхме ходили, това са ни първите пробни. И аз няма да принтирам. Детето не е с математическа насоченост, няма да кандидатства в СМГ. С триста зора я учи математиката заради желаната езикова гимназия. Започна да докарва 70 т. Виж, по БЕЛ му върви с лекота, там очаквам повече. Преразказите са му 30 т., учителката иска 35 от него, -2-3.

# 550
  • София
Това за футболния коментатор е готин трик, но няма да мине при момичетата , поне не при моето. Не е изгледала достатъчно мачове, за да й се набие в главата как се коментират те. Вашите деца колко точки изкарват на преразказа и варират ли те? Моята се е закотвила от началото на 29-30 и не мърда, нито нагоре, нито надолу.

# 551
jenap, при момичетата - разказват филма, който гледат. При много добра тестова част, 30 т. са достатъчни.

# 552
  • София
Чудесна идея за моя син е това с коментатора! Запалени футболни фенове са вкъщи и се гледат много мачове. Благодаря!

# 553
  • София
Привет!
Честито на децата,приети в АК!
Искам да попитам дали някое дете е било на пробните изпити на Милениум на 30.03?Погледнах в пощата,но не открих пробни изпити.
Предварително благодаря!

# 554
  • София
Много добра идея е наистина това с футболния коментатор и аз ще го пробвам Simple Smile Голям фен е младежа.
Благодаря Ви за поздравленията. Да кажа все пак, че си е от мат.паралелка с 9те часа Мат седмично, но и гони висок бал, защото иска да продължи с математиката и ще умножаваме по 3.
Учидиха ме тук коментарите на Jenap и Косите на Вероника за разминаването в точките. Вие всъщност как си получихте самите работи на децата? Досега от Междучасие по МАТ само мейл получаваме и не съм се сетила да искам работата му, защото горе-долу си знаеше точките. Сега очакваше даже повече (не че са малко), та се замислих, че ще му е полезно да види къде бърка (най-вероятно разписването).

Общи условия

Активация на акаунт