СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 713
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • София
След няколко години училищата трябва да са в една смяна. или се бъркам?
То за трябване - трябва, но в София-град не виждам как би могло да стане. Нито прибирането по нощите е приятно след 8 час от втора смяна, нито започването сутрин в 7:30 от първа. Но, вчера гледах филм за училищата в Южна Корея и се успокоих. При нас си е рахат Joy

Ааа и нали ви казвах за ПИ февруари, по БЕЛ в Междучасие, дето нямало часовник в стаята и квесторът излязал и се върнал 5 мин. преди края. Е по-добър вариант е от -20мин. за преразказ или мрънкане под носа. Но след този случай купихме ръчен часовник Wink Но явно нещо им куца организацията там или е един и същи квестор - шантав. Нашият беше в 1АЕГ.

# 151
Ааа и нали ви казвах за ПИ февруари, по БЕЛ в Междучасие, дето нямало часовник в стаята и квесторът излязал и се върнал 5 мин. преди края. Е по-добър вариант е от -20мин. за преразказ или мрънкане под носа. Но след този случай купихме ръчен часовник Wink Но явно нещо им куца организацията там или е един и същи квестор - шантав. Нашият беше в 1АЕГ.
[/quote]

M_I_A, мъж е бил, в първа английска гимназия....

# 152
  • густо майна Филибето
Мразех вторите смени. В кварталното училище ( от първи до дванадесети клас) смяната е само една, страшно е удобно за всички! Започват от осем.

# 153
  • Разпиляна във въображението
И аз не обичах и не обичам вторите смени. Успявах да науча, но тегава работа. Сега с дъщерите ми идва малко труден контрола.

# 154

Някой може ли да помогне с тази задача.Благодаря предварително!

# 155
Здравейте,
Х= 2a-30 връхни ъгли
a+2a-30=180
3a=210
a=70 градуса
Х=2*70-30=110градуса

# 156
Благодаря ви много!

# 157
"а и 2а- 30 са съответни и сборът им е 180 градуса. Оттук намираме а=70 градуса и 2а- 30= 140- 30 = 110. Ъгъл х е 110 градуса ( връхен)".

Записът е от Шарлот младша. Аз съм пас по матемтика.

# 158
  • гр.Варна
Качих в мейла последния пробнен изпит по БЕЛ от МГ Варна. Не ми хареса. Видя ми се доста далеч от това, което дават на НВО, с много отворени въпроси. Освен това , се оказа ,че има материал по български език, който при нас не е взет.

# 159
Благодаря на Шарлот младша!

# 160
Качих в мейла последния пробнен изпит по БЕЛ от МГ Варна. Не ми хареса. Видя ми се доста далеч от това, което дават на НВО, с много отворени въпроси. Освен това , се оказа ,че има материал по български език, който при нас не е взет.

Прегледах го и мислех да пиша. В частта "четене с разбиране" е доста труден, по-скоро объркв ащ и по моето скромно мнение, далече не отразява разбирането на четене на текст, не това е целта на вникване в съдържанието на текстове. Дори си мисля, че по-скоро прилича на математически уловки в някои задачи, като казвам това с резервата, че съм много далече от мат.7-ми въпрос ме хвърли в потрес.Същевременно, в пъти по-лесни литературни въпроси. Иначе, материалът на теста е взет изцяло при нас, но знам, че различните учебници са по различно разпределение.

Мнението ми за тестовете е, че те за съжаление не измерват нищо, стават все по-странни и по-скоро са направени като че ли да гледат сеира на децата къде ще се "спънат", отколкото да се измерват реално знания и умения.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 15:53 от Светкавица

# 161
  • София

Здравейте,

Благодаря за теста. Има ли ключ с верните отговори?

# 162
  • Пловдив
Светкавица и аз така смятам. В един пробен бяха дали текст за рокли, типове платове, плетива, шарки, мода...Ами моят момък не беше разбрал и половината съдържание, камо ли да отговори правилно на въпросите! Дано на НВО е по-обективен текстът, съобразен с общата култура и на момичета и момчета!

# 163
Здравейте, записвам се и тук.
През ваканцията повечко ще почиваме, ще му дам време да излиза и да се социализира, забравиха се с приятелите. Ще решаваме задачи вкъщи, ще правим тестове по БЕЛ, има си какво в домашна обстановка.
Изобщо не мога да стигна до пощата, някой ми беше дал адреса и паролата, но съм ги загубила. Може ли пак да ми ги изпратите на лични? Много благодаря!

# 164
Да споделя впечатления от няколкото пробни теста и от няколко деца, с които коментирахме - времето за преразказа на никого не стига, ако реши да пише чернова. Ако пък не правят чернова - неминуемо се налагат някакви редакции, които трудно се пишат четливо и красиво и съответно това рефлектира  на точките за графично оформление.
Просто не мога да разбера защо дават толкова дълги преразкази или пък защо не увеличат времето за писането им !? Това ще изкриви преценката за знанията на децата ли или пък някой, който не може да пише правилно, изведнъж ще пропише, ако има повече време? Не мога да им разбера съображенията просто...
Синът ми винаги се чувства по-спокоен, като си направи чернова. Отделно, че бездруго си пише грозно и му отнемат прекалено много точки за графично оформление /не знам има ли обективни критерии за това - всеки абзац му е на нов ред, правописни грешки почти не прави, някоя запетая най-много да пропусне/.
Засичахме времето, за което изписва един лист, за да може да правилно да си го разпредели на теста и резултатът от пробните матури е - черновата наполовина и почва да пише преразказа, защото не му остава време. Опитвам се да го накарам да пише нещо като план, а не чернова, но не му е много комфортно по този начин и все се засилва към подробна чернова.

Трябва да се да се даде време на децата за една нормална и обмислена чернова или да се намали обемът на текста в съответствие с времето, особено след като точките от преразказа имат такава голяма стойност в общата оценка. Много е тъпо да не можеш да напишеш нещо, което знаеш, само защото не ти стига времето. Някои хора просто пишат с много корекции и редакции и не могат да пишат без чернова - едни от най-великите писатели са в това число, много от тях споделят, че пишат бавно и мъчително.

Общи условия

Активация на акаунт