СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 805
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
Предварително се извинявам за въпроса си ( прочетох календара на 1 стр.) , но искам да съм сигурна в сметките! На спортен лагер сме от 29.06 до 06.07. Би ли попречило отсъствието на госпожицата за тези дати?

# 391
  • София
За Междучасие - пуснахте един пробен по БЕЛ от март. Моят син също ходи през месец март, но е бил на друг пробен. Преразказът е различен, предполагам и теста, днес ще си получим нашия. Няколко различни изпита ли е имало? Ако е така, ще пусна там и нашия.
Тестът е един,но май има различни текстове за преразказ.Което според мен прави статистиката им неточна.

# 392
  • София
Предварително се извинявам за въпроса си ( прочетох календара на 1 стр.) , но искам да съм сигурна в сметките! На спортен лагер сме от 29.06 до 06.07. Би ли попречило отсъствието на госпожицата за тези дати?

Не. В този период се подават заявленията за участие в приема, което можете да направите онлайн и без нейно пряко участие.

# 393
Аз, лично, мисля да пека козунаци на море, по това време.

Какво мислите за приема в Златарски? Познато дете, с успех <5, и заветни четворки по библейските предмети, е прието с отлични резултати от изпита.

Любопитна съм за изпитните тестове, ако някой ги предложи.

# 394
  • София
Какво мислите за приема в Златарски? Познато дете, с успех <5, и заветни четворки по библейските предмети, е прието с отлични резултати от изпита.
Мисля, че е скъпа английска гимназия. Не е лош вариант за дете, от семейство с възможности, което не се е напрягало много да учи по "библейските" предмети и не би могло да постигне резултатите, необходими за    държавните езикови училища.
Едва ли има кандидатствали деца, с общ успех над 4,50 за първи срок (това е условие), които да не са приети...Изпитът е малко проформа. Също така, освен този изпит през ранна пролет, имат и допълнителни дати по-късно, дори приемат и след НВО резултатите.
Иначе, справят се гледам горе-долу добре на матурите в 12-ти клас.
При всички случаи, ако ви е усилие училищната такса за семейния бюджет-според мен не си заслужава.

# 395
  • София
За ПИ в Междучасие и СМГ спрямо НВО писах в предишна тема някъде. Поне 10 точки по-ниски са на ПИ. За МАТ даже повече. Мисля, че един и същи човек/хора ги съставят материалите, както в Междучасие, така и в СМГ, пък дори и в ПЧМГ Wink

# 396
Не. В този период се подават заявленията за участие в приема, което можете да направите онлайн и без нейно пряко участие.
[/quote]

Вече изключих - в завлението за прием се подреждат желанията, нали? Т.е. за да подаде родителят заявление без детето,  съвместната дейност по подредба на приоритети следва да е приключила преди датата на подаване на заявление. Няма ли пренареждане до последно? Това, разбира се, при липса на безусловна яснота за желанията на детето и също при липса на т.н. космически бал, който прави безсмислено посочването на повече от 1-2 желани гимназии.

# 397
  • Варна
Шарлот точно така - щом се подаде заявлението с подредените желания, вече не може да се пренареждат. Подредбата е до подаването.

# 398
Благодаря за отговора! В такъв случай към датата 05.07 или следва да има пълна яснота за позиционирането, или детето да е на разположение за обсъждане на поредността. Още сме в пълно неведение за резултатите, но аз не бих рискувала да обсъждам толкова важно нещо с детето по телефона.

# 399
  • На топло в неговото сърце.
Аз, лично, мисля да пека козунаци на море, по това време.

Любопитна съм за изпитните тестове, ако някой ги предложи.
Тази Събота синът ми ще е на пробен изпит там!Ще видим?

# 400
  • Варна
05.07.2019г е последната дата за подаване на заявленията. Щом резултатите излизат най-късно на 27.06., това означава че ще имаме на разположение една седмица време за подреждане на желания.
Виждам, че тази година самото подаване е само 3 дни, когато нямаше възможност за електронно подаване, срока беше 7 дни.

# 401
  • София
За ПИ в Междучасие и СМГ спрямо НВО писах в предишна тема някъде. Поне 10 точки по-ниски са на ПИ. За МАТ даже повече. Мисля, че един и същи човек/хора ги съставят материалите, както в Междучасие, така и в СМГ, пък дори и в ПЧМГ Wink
Това и аз го мисля,дори съм сигурна за себе си. Wink

# 402
  • София
За МАТ в СМГ и Междучасие е 100 % сигурно, че са дело на Симеонов и че той ги проверява. Поне в Междучасие като се забавиха с резултатите от последния ПИ МАТ (не този, който чакаме сега), звъняхме по тел и си ни казаха как му оставали още няколко работи да прегледа в еди кой си техен офис и тогава ще пратят мейлите и статистиката. Чудя му се на човека как успява на толкова места - у-ще, школи, курсове....
И всъщност поради този факт се чудех и защо на сина резултатите от СМГ са видимо надолу в сравнение с Междучасие - говоря за +/-10 т. Може би и кондицията в съответния ден си казва думата. Тръпнем сега в очакване на резултата от последната МАТ.
Звездица, и аз като теб ще съм супер доволна, ако запази нивото от Междучасие плюс някоя точка отгоре. Simple Smile

# 403
Да попитам - вашите деца показват ли по-нисък резултат на пробните в сравнение с пробни, правени вкъщи?

# 404
  • София
Предполагам това заключение важи само за математиката?
Косите на Вероника, вкъщи моята девойка не прави ПИ освен ако не са дадено като домашно от училище.Тя и без това е доста натоварена с извънкласни активности, ще ме отреже като кисела краставичка 😂
Jiema ,а дано👌

Общи условия

Активация на акаунт