СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 768
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Честито на колежанчетата и техните майки, но се замислих, че високият мнимален бал за АК е показателен и за покачване на минималния бал на НВО-то тази година, как мислите, дали е така?

Ох, аз все по-ниско свалям летвата, особено като ви чета. Добре, че младежът е оптимист и не му споделям моето черногледство.
M_I_A, и аз си мисля, че натрупаните помагала и учебници няма да са от голяма полза за малките. Добра система сте измислили с дъщеря ти, но друго си е с момичетата... По-старателни са си.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 10:18 от aniK

# 466
Имат смисъл старите помагала за четене с разбиране и за някои фундаментални въпроси по граматика. Аз ползвам и стари, отделям нещата, които са отпаднали, но понякога ги оставям/фразеологизми, напр/ за обща култура. Мнението ми е, че заради пазарната ниша въпросите с всяка година стават все по-странни и нереалистични на моменти, каквото се забелязва в новите помагала и на новите пробни. А понякога, ако детето се задълбае в тънкости, изпуска "главния път", поне при моето е така

Тази година е сменен откъсът от До Чикаго... трябва да се внимава с репликите на Ганьо Сомов и Бай Ганьо от едноименното произведение, подозирам там уловка за смъкване на точки

# 467
Два месеца преди матурите изобщо не е време за любовни истории, но върви обяснявай. Един съученик поканил моята госпожица на колоездене, ама тя нещо се дърпа, не и се нрави особено да са само двамата.
Един път седмично излиза с група приятели от класа, не мога да я спра, пък и не е много здравословно си мисля 7 дни от седмицата само да пише теми и да решава задачи.
По Бел е добре, стигна до националния кръг на олимпиадата, по Мат ходи на допълнителни уроци един път седмично, мисля че също е добре. Има другата седмица пробна матура и ще имам повече яснота . Аз изобщо не мога да помагам , особено по математика..
Усещам обаче умора в детето, но още два месеца трябва да издържи. Вчера изнасях лекция по темата да си даде още малко зор и после почивка и удоволствия..

# 468
  • София
... най ме бива да недоволствам по отношение на детето  ...
Сродна душа Joy
Добро утро и аз в групата Stuck Out Tongue Winking Eye
При моя син „симпатията и леката любовна тръпка”, по стечение на обстоятелствата, не е вече в класа и засега разсейване или стимули по тази „линия” няма.
Честито на колежанчетата и техните майки, но се замислих, че високият мнимален бал за АК е показателен и за покачване на минималния бал на НВО-то тази година, как мислите, дали е така?
6tiplio, Резултатите на изпита в АК като % нямат нищо общо с НВО и не би могло да се правят изводи за тенденции в общото ниво на осмокласниците.  %-те варират всяка година, но тези резултати са единствено състезателен  критерий между кандидатствалите. Не би трябвало да се разглежда като бал.

# 469
Благодаря, Peruanka! Просто се замислих, дали като цяло не се вижда едно по-високо ниво на подготовка и амбиция тази година, чудя се и аз вече какво да мисля и да пострясквам набора, не че се е впечатлява особено. Всячески бяга по допирателната на вторите модули, просто го мързи и дори от домашните почва да се скатава и май нямам нерви и ищах да го натискам, защото като ми се опъва само се изнервям и така....Пооплаках се Disappointed Relieved
Пак да помоля за отговорите на последния пробен на Междучасие по БЕЛ..Благодаря предварително!

# 470
  • София
По-високият минимален бал в АК тази година не е индикация за по-високо ниво на подготовка на набора. /Да не говорим, че още не е ясно дали наистина минималният бал ще е по-висок, защото  не се знае колко резерви ще поканят и какъв ще е техния бал. Минималният бал от миналата година е този на последната поканена резерва./ Изпитите са различни всяка година и не може да се прави такова сравнение. Както и падането на бала във високия диапазон на НВО миналата година не е индикация за по-ниско ниво на набора, в сравнение с предходния. Причината е в по-трудния изпит /и особено втори модул по МАТ/.

# 471
  • Sofia
Просто се замислих, дали като цяло не се вижда едно по-високо ниво на подготовка и амбиция тази година, чудя се и аз вече какво да мисля и да пострясквам набора, не че се е впечатлява особено.

Хаха, вече използвах тази информация за АК пред него Wink Може да не значи нищо - но аз я пуснах ей така сутринта, на път за урока по БЕЛ. Когато сме в колата, най-много ме чува, та това ми е времето, когато прокарвам, каквото съм си наумила - преговаряме, проверявам го, давам съвети и т.н. Даже някой пък, когато ММ реши да го закара, едва успявам да си изпея песента, която ми е била по план за в колата, но не е същото - почти не ме чува.

Ианче според познати учители, децата се затрудняват с материала. Много е вероятно резултатите от НВО да са по-ниски от миналата година.

# 472
  • София
Просто се замислих, дали като цяло не се вижда едно по-високо ниво на подготовка и амбиция тази година, чудя се и аз вече какво да мисля и да пострясквам набора, не че се е впечатлява особено.

Хаха, вече използвах тази информация за АК пред него Wink Може да не значи нищо - но аз я пуснах ей така сутринта, на път за урока по БЕЛ. Когато сме в колата, най-много ме чува, та това ми е времето, когато прокарвам, каквото съм си наумила - преговаряме, проверявам го, давам съвети и т.н. Даже някой пък, когато ММ реши да го закара, едва успявам да си изпея песента, която ми е била по план за в колата, но не е същото - почти не ме чува.

Ианче според познати учители, децата се затрудняват с материала. Много е вероятно резултатите от НВО да са по-ниски от миналата година.
aniK
Много яка идея, ще взема и аз да я карам девойката с колата сутрин, за да й дудна.
Лошото е, че училището е близо и май няма да ми стига времето, а съм насъбрала материал 👹😂
Напълно споделям мнението на Санака, набор с набор и изпит с изпит нямат сравнение.
Още малко остава поне, а после почивкаааа ☀🏄♂⛱ нямам търпение вече Simple Smile))
За любовните тръпки, няма какво да се направи, си мисля. Не може да се забранят, а и не трябва Simple Smile Но все пак предполагам, че ако има системно наслагване на знания, няма да се изпарят от любовни трепети Simple Smile
Mia и аз като теб имам един малчо петокласник, само година ще ми е почивката , ама пък ще сме вече гърмяни зайци 😉😎

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 18:27 от звездица

# 473
  • Разпиляна във въображението
Честито на приетите в АК! Браво и на децата с високи % в ПИ. Моята ще се явява на такива другата седмица и се надявам да се стресне. Нямам големи надежди да се мобилизира. Изобщо имам чувството, че го кара лежерно и хич не мисли какво ще прави след седми клас. Надявам се балът да й стигне за добра паралелка. Като цяло имам нужда от много бяло, ама много!

# 474
  • София
Честито на приетите деца в АК! Да са успешни всичките ни деца и да влязат в желаното училище!
Моят син тази сутрин беше на пробен по БЕЛ при частната учителка, а след това ги водих на рожден ден на племенника - пейнтбол. Извадихме късмет, че заваля тъкмо когато децата приключиха с играта.
При нас нещата не вървят - нещо геометрията не я е схванал, донесе тройка и четворка, а в същото време отказва помощ / не че го питам/. Аз вече давам заето - тази сутрин сънувах равнобедрени триъгълници и симетрали, как с ММ търсим пералня, ама не каква да е , а призма със страна равнобедрен триъгълник Flushed. Изнемогвам, а на него не му пука...
Само се успокоявам, че другата година дъщерята ще трябва само да я успокоявам, тя се справя отлично с материала, ще има нужда само от опора за самочувствие....
Смених червеното с бира!
Наздраве на всички и всичко най-хубаво!

# 475
  • Sofia
selena6, още малко остана. После ще сънуваме дюни, слънце, море.... Много силно се надявам и аз след време с дъщеря ми да съм по-спокойна! Тя е САМО във втори клас, та моя милост затова мисли, че няма да има много полза от сегашните помагала (с 5-то и 6-токласниците може и да ползвате нещо, а и ще си помните материала Grin) Девойката ми е много старателна, но пък е по-люта от брат си, та ако я удари някой лош пубертет... не ми се мисли.

И за моя син геометричният материал е най-големия препъникамък тази година. Чудя се дали на НВО ще има обемни фигури от миналата година, окръжности Thinking Дали ще им дадат лист с формули ?! Джон С. няколко пъти май дава в ПИ (задачи, не формули Grin)

# 476
  • София
Много се смях с пералнята-призма. Аз пък сънувах преди време оценките й от матурите. Как влизам в системата, вкарвам й номера иии ...там се мъдрят едни...  Дано само да не ми се сбъдне сънят. Тогава цял ден й дуднах, че не полага достатъчно усилия, че се мотае и си губи времето, че ще съжалява после. Въобще беше ми едно такова напрегнато. Започнахме да изперкваме вече, а на тях въобще не им пука.
АниК и аз си имам второкласник, който обаче засега няма нищо общо със сестра си и май ще виждам зор с него като му дойде времето. Но гледам да не го мисля отсега,  а първо с едното да избутаме, пък каквото дойде.
Относно листа с формулите би трябвало да има. Поне като ходи в Регалия предишния път така казаха и им бяха дали, а тя беше много учудена.  

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 09:29 от jenap

# 477
  • Варна
След като поредна неделя станахме  рано-рано заради ПИ, искам да кажа, че съм отвратена от цялата система с частни уроци, школи и пробните им изпити. Знам, че не са задължителни, ама...И ме е яд и на мен самата, че в някаква степен подхранвам същата тая система...

# 478
    Добро утро, дами!
     Ret, съгласна напълно!
    selena6,, умрях от смях с тази пералня и геометричните и форми:smiles:
     Киф, браво за класирането на национален кръг по БЕЛ!
     И аз заведох девойката рано-рано на пробен в Регалия, после ще има почивка 1-2 часа да обядва и хайде на курсове в Междучасие. Много е уморена вече, но не от решаване на задачи, а от това, че има доста ангажименти.
    Anik,може от това, че са астрални близнаци да им идва така отвътре да са любовчии, стискам палци той да удържи до юни без нови трепети ха-ха. И още нещо смешно, разказвах и как с твоето момче са родени в един ден, били сме в една стая в родилното и че ще е хубаво да се запознаят, а тя ме пита"А той хубав ли е?"Simple Smile
    Тамън се представих след 1 седмица какво ще кажа на младежа, че да понамалят срещите и се разговорих с най-добрата приятелка на госпожицата, която ми разказа как се скарала на младежа, че много разсейва наборката, а тя има матури и те са веднъж, а срещи могат да си правят цяло лято, младежът уж щял да я кара по-полека/ще го черпя това момиче/ Аз също вчера проведох един напоителен разговор как принципно я разбирам и нямам против, но не може да се занимава всяка свободна минута с него пък да видим. Може и да има ефект, вчера след репетиции се прибра вкъщи да си решава домашните...

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 10:20 от Rady

# 479
  • София
Ret, и аз се терзая постоянно. Ей така в такива терзания си мина една цяла година и не остана. Хубавото е, че му се вижда края. Иначе и моята е днес на ПИ. Този път аз й предложих да не ходи, но тя самата иска да ходи на пробни. След всеки един се чувства по-уверена, вижда къде бърка и къде са й слабите места.
Rady, нашата програма днес е същата. Wink
А относно гаджетата съм й казала, че тази година не е най- подходящото време да се разсейва със странични неща. Има си цел, която да гони и да внимава да е абсолютно концентрирана. Не й се получава съвсем. Напоследък е с един отнесен поглед, забравя, закъснява и е цяла вечер на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт