СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 48 768
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
И аз съм с второкласник, коренно различен от батко си.
Големия все повтаря, аз знам, научих, и все нещо куца... Резултатите по математика са добри  и много добри, без никакви шансове за отлични.Аз лично вече и не настоявам, насила нищо няма да постигна. Само да са здрави.  

# 481
  • София
Честито на приетите деца в АК! Дори и да не го изберат си е страхотно лино постижение, с което да се гордеят Simple Smile
И ние сме в групата на отишлите на ПИ в Регалия. До колкото се ориентирах от писаното тук и по 2та предмета са по-назад, та колко ще са показателни резултатите не знам, но поне е тренировка. Ето за първи път тръгна с черна химикалка Simple Smile И засега не ми отказва да ходи на пробни и се радвам, защото вкъщи не си дава много зор. Пишат се само домашните за у-ще и школа и това му е подготовката.

Пак да помоля за отговорите на последния пробен на Междучасие по БЕЛ..Благодаря предварително!
Върнаха им работите сега в петък и ще напиша тук в скрит т, тъй като не ползвам наборната поща.

Скрит текст:
Нямам самия тест, а само отговорите, така че пиша само тези с буквите. Нямам идея дали те интересуват и тези, където отговарят с думи/изречения?
1 Г
2 В
3 Б
4 В
5 Б
6 А
7 А
8 Г
9 Б
10.....
11 Г
12 В
13 Б
14....
15. 4 държави е изброил и има 4 точки
16 Б
17 Б
18 А
19 Б
20 В

# 482
  • София
Благодаря, Jiema ☺

# 483
  • София

Може ли някой да погледне този въпрос от днешния изпит на Регалия. Признавам, че подт. Б) я четох няколко пъти и пак не съм сигурна дали съм разбрала какво точно  е искал да каже авторът.  Детето е оградило Г), тъй като не всички изброени са оди.

# 484
  • Sofia
И според дъщеря ми е Г), защото "Стани, стани юнак балкански" и "На прощаване в 1868" не са оди.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 13:12 от Ella1020

# 485
Идеята на въпроса е верен отговор да е Г. Не всички произведения са оди, макар във всички да присъства темата за свободата
 ЗА Б-иронията присъства в описанието на бълг павилион, макар да не е чак насмешка. Но има ирония. Така че изключваме Б. Типичен пример в който има "два верни отговора", но единият е по-верен Joy

# 486
  • София
Ради, много ме развесели твоята дъщеря. Нали уж е прясно гаджосана, ама пак мисли дали астралния близнак е красив Grinning Сладури!
При нас пак излезе на преден план един проект за рисуване. Много обича да рисува точно такива неща, ама като е задължителен и с прехвърлен краен срок вече не ѝ се рисува. То да ѝ се решаваха тестове, ама не... сега на дневен ред е да свири на китара. Цирк с три манежа... Взех да я бъзикам, питайки я дали ще се явява на проверка на способностите за китара.

# 487
Ради, много ме развесели твоята дъщеря. Нали уж е прясно гаджосана, ама пак мисли дали астралния близнак е красив Grinning Сладури!
И  аз това я питах, а тя ми каза"Мамо, само информативно питам,хубаво е да зная,а и приятелката ми си няма гадже", измъкна се:smile:

# 488
  • Sofia

М'чи кЪк GrinGrinGrin Rady Kiss А приятелката хубава ли е Stuck Out Tongue Closed Eyes
M_I_A, деви са отвсякъде. Нашият също постоянно е на китарата, защото за нея не му се караме, че си губи времето, а не учи Grinning

Моят син ходи на 2 от трите извънредни ПИ на школата си. По БЕЛ в частта с литературата постоянно се срещат някакви такива въпроси с по 2-3 верни отговора, един от които е най-верен Rage Много са драскани неговите копия и затова не съм и правила опит да снимам и качвам. Направо не знам дали точно тези ПИ са показателни за нещо.

# 489

М'чи кЪк GrinGrinGrin Rady Kiss А приятелката хубава ли е Stuck Out Tongue Closed Eyes

Хубава е, хубава е , много е нежна Sparkling Heart А за твоето момче и аз потвърдих, че е хубаво.

# 490
  • София
Здравейте !

Някой може ли тук да пусне ПИ по БЕЛ  на Бултест от 14.04 ?

Аз имам само отговорите .

Предварително благодаря

# 491
Върнаха днес пробния по матеметика в Междучасие. Неочаквано за мен е с двойни  точки по мат. спрямо предните ПИ . ( и друг път съм споменавала, но математиката го затруднява).
Чак съм приятно изненадана.
П.П Ние обаче харесахме професионално училище , та дори да изкара достатъчен бал за другите училища, мисля пак там да се записва.
Даже не знам дали искам да изпадам в тази дилема повече. Тъкмо ми стана едно спойно на душата 😊

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 17:51 от Elea Lea

# 492
  • София

П.П Ние обаче харесахме професионално училище , та дори да изкара достатъчен бал за другите училища, мисля пак там да се записва.

Сподели, моля те какво сте харесали?

# 493

Може ли някой да погледне този въпрос от днешния изпит на Регалия. Признавам, че подт. Б) я четох няколко пъти и пак не съм сигурна дали съм разбрала какво точно  е искал да каже авторът.  Детето е оградило Г), тъй като не всички изброени са оди.
Това не е за изпит по БЕЛ - детето да се сети, че пред изброените творби стои неточен жанр. Ами вниманието се фокусира върху същността  - какви чувства и в кои произведения. Децата са под напрежение.  т. Б/ аз също четох няколко пъти.  Игра на нерви или под вола - теле?!

# 494
Подобна е ситуацията с репликите-на кого, към кого. Това към кого до момента не го бях виждала, детето също и на един тест го объркал с към кого. А  всъщност от написаното личеше, че познава произведението, но точките на въпроса 0. Поне Невярно го пишат с големи букви, а "към кого" колкото и да е очевидно, съзнанието го трансформира в по-познатата формулировка "на кого". Не само моето дете е объркало

Общи условия

Активация на акаунт