Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 61

• 72 806
  • 785
  •   1
Отговори
# 75
Някой търсеше дървена маса със стъклени крака.... попадна ми рекламен пост във фейса, нали има изложение “ светът на мебелите”. Фирмения профил е в горния край на снимката

# 76
  • Бургас
Благодаря ви за отделеното време да ми отговорите на въпросите. Ще се "гмурна" в препоръчаните програма и линк.

# 77
  • Варна
Здравейте! Открих ви съвсем скоро и с удоволствие ви чета Simple Smile  Имам  едно питане, което пристига на много късен етап, но въпреки това се надявам да успеете да ми помогнете. Прилагам схема на хола ни. Камината е вградена и е добре на 50 см от нея да няма нищо. Кухненският бокс е ниша, а кухненският плот продължава леко към стаята на височина 90 см и дължина 90 см. Където съм писала "98 см" е стената между този плот и вратата на стаята. Първоначалната идея беше с мм да се храним на него, но вече не знам доколко ще е подходящо. Та затова ви моля за съвет как да разположим останалата част от мебелите, които все още не са купени. Купен е само диванът. Най- вече искам да имаме трапезна маса, но в това тясно пространство не знам къде да я набутам Smiley Също така ми трябва идея за секция или някакви модули. Имам страшно много книги Simple Smile Надявам се да можете да се ориентирате по схемата / "скица" Simple Smile
Скрит текст:

Аз не можах много да се ориентирам по скицата, едната стена е по-дълга от другата насрещна? Ако това са външни размери разбира се.

Аз съм ползвала roomstyler

# 78
Дорис, не е по-дълга, но е заета от камината останалата част от стената. 3,08м ни остават "чисти" от нея.

# 79
Направѝ си мащабиран чертеж (дивана включително) и си начертай една маса (120х80 или 100х70 например) и започни да я въртиш по чертежа Hands V И сложѝ мястото на прозорците, че така не е ясно къде ще има секция (евентуално), че в хол/трапезария, не само масата трябва да се събере.
Не се заяждам, само питам: Диван  330х205 не ви ли се видя голям за стая 430х410 (с врати по диагонал на стаята), та сега масата няма къде да се сложи и казваш "теснотия"?
Не е чак такава теснотия, ще се справиш, но трябва да се оптимизира пространството Hands V

# 80
Пенева, голям е диванът, да, но сме доста хора като се съберем всички, затова решихме да вземем голям, за да може да събира гости. Нямаме друга спалня, затова трябва и да може да се спи на него, като останат с преспиване. Не го приемам като заяждане в никакъв случай Simple Smile Точно оптимизирането на пространство ми е трудно- първо собствено жилище ни е, първи ремонт, вълнението ни дойде в повече и не съобразихме до край нещата, затова и писах тук Simple Smile

П.С прозорецът е на късата страна на дивана.

# 81
Пречертай в мащаб, изрежи си  картонче с примерни размери на маса и почвай да местиш...
Доколко ти е отворен кухненския бокс, има ли плот на тези 90 на скицата? Ако не, може ли там (съвсем до кухнята) да се разположи маса? (частично под отвора за кухнята, частично към стаята) Квадратна маса 90х90 устройва ли ви? (не, че 80х80 не върши работа, но масово готови на пазара са 90х90)
Това са въпроси не за отговор към нас, а за да "видиш" мястото Simple Smile

# 82
Диванът е 330, значи е на модули? Тогава би било възможно единия модул да се сложи срещу същата стена и да стане П-образна конфигурация.  На негово място да се сложи трапезната маса или сгъваем вариант на маса, или до стена 98 см. Но и вратата би било хубаво да се отваря навън. Нишата по тази рисунка не мога да я разбера какво представлява.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 17:01 от La_Valletta

# 83
Много благодаря за препоръките,ще пробвам това с прерисуването и картончето.Друго нещо,което ни посъветваха в един магазин е,като сложим паркета и дивана,с хартиено тиксо да очертаем на пода останалите мебели /или по-скоро техни варианти/ ,за да добием по-ясна представа.
Иначе диванът не е на модули,а на отворът,който съм отбелязала,че е 90см към кухненския бокс,има плот,да.
Още веднъж ви благодаря много за отзивчивостта!  

# 84
  • София
Здравейте! Открих ви съвсем скоро и с удоволствие ви чета Simple Smile  Имам  едно питане, което пристига на много късен етап, но въпреки това се надявам да успеете да ми помогнете. Прилагам схема на хола ни. Камината е вградена и е добре на 50 см от нея да няма нищо. Кухненският бокс е ниша, а кухненският плот продължава леко към стаята на височина 90 см и дължина 90 см. Където съм писала "98 см" е стената между този плот и вратата на стаята. Първоначалната идея беше с мм да се храним на него, но вече не знам доколко ще е подходящо. Та затова ви моля за съвет как да разположим останалата част от мебелите, които все още не са купени. Купен е само диванът. Най- вече искам да имаме трапезна маса, но в това тясно пространство не знам къде да я набутам Smiley Също така ми трябва идея за секция или някакви модули. Имам страшно много книги Simple Smile Надявам се да можете да се ориентирате по схемата / "скица" Simple Smile

При тези размери на стаята и на дивана ми се струва, че нямате много опции - или тясна маса пред плота с 2 ежедневни места за хранене и възможност при нужда да се премести и да се сложат сгъваеми столове, или маса с 4 стола след камината и тогава за секция ще остане около 1,20 м. Общо взето, във втория случай ще изглежда нещо такова, ако правилно съм разчела размерите на скицата ти:
Скрит текст:

# 85
С чертането е лесно, но наживо е по-различно. Ако имате по-големи кашони си изрежи с реалните размери маса, шкафове и т.н., нареди ги в стаята и ги заобикаляй и пререждай, докато им намериш най-точното и удобно място.

# 86
MayBach, точно така изглежда стаята. Харесва ми този вариант с масата до камината. Само трябва добре да пресметна нещата, за да може столовете да не са много близко до камината. Благодаря ти! Flowers Hibiscus

papish,много си права! При първа възможност ще го направя това Flowers Tulip

# 87

papish,много си права! При първа възможност ще го направя това Flowers Tulip
Това накрая ми е шестица  Wink.
Но наистина изпробвай. При мен на чертеж всичко изглеждаше идеално измислено, но наживо се оказа неудобно. С картоните много лесно се мести и се добива представа коя идея е най-подходяща.

# 88
Нещо интересно за избора на цвета на стените в спалнята Simple Smile:

Който спи на сини стени, спи най-добре. Simple Smile

# 89
  • Burgas
Дами,да се допитам до вас по един въпрос- как мислите ,дали е добра идея климатик да е поставен на стената,на която под него ще е дивана?Опитвам се да реорганизирам една всекидневна и този въпрос изникна.Климатика се ползва почти целогодишно,западно изложение е стаята и от гледна точка на оптималното разположение на останалите мебели,дивана се пада под климатика,но дали няма да духа в гърба на стоящите,как смятате?Има ли някой с такова разположение и до колко е удачно?

Общи условия

Активация на акаунт