Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 61

• 73 959
  • 785
  •   1
Отговори
# 570
А пода какъв е?

# 571
Здравейте, качвам снимка на паркета в дневната. Стените са сиви, мебелите са бял и черен гланц. Искам на едната стена (тази на ТВ) да сложа етажерки/полици в същия цвят като паркета. Според вас дали ще стои добре?

# 572
  • Варна
След като избрахме мебелите за детската стая се премествам в тази тема, за да избера цветовете Grinning

Бяло двуетажно легло с чекмеджета-стълби, гардероб с плъзгащи врати. Цветовете на мебелите са бяло и такъв цвят:

Спряла съм се н вариант едноцветен тъмен килим, в някакъв неутрален кафяв цвят. За стените мисля това

+ това на една от стените

За прозореца нямам никаква идея какви завеси или щори. Децата са две, момиче на 9 и момче на 4г.
Аз бих избрала цвят точно като една от ръчичките. И понеже мноооого ми хареса детската на Пенева, зеленото!
Тръгваш с тапета и налагаш цвят от каталога цвят да ти тонират.

Знам, че момичетата си припадат по розовото, а това от тапета е хубаво, но зеленото е по универсално и за момче. Освен ако не зонирате мъжка/женска част със зелено/розово.

# 573
Скрит текст:
След като избрахме мебелите за детската стая се премествам в тази тема, за да избера цветовете Grinning

Бяло двуетажно легло с чекмеджета-стълби, гардероб с плъзгащи врати. Цветовете на мебелите са бяло и такъв цвят:

Спряла съм се н вариант едноцветен тъмен килим, в някакъв неутрален кафяв цвят. За стените мисля това

Скрит текст:

За прозореца нямам никаква идея какви завеси или щори. Децата са две, момиче на 9 и момче на 4г.
Този цвят на стената с тази плоскост става само в мноооого по-светлия му вариант, иначе едното жълтее, другото сивее... Или трябва да е жълто, истинско жълто или да е бежово, по-неутрално... този междинния цвят не става. (изпробвано с мостри Hands V)
Аз бих сложила малко по-светло зелено от това на ръчичките или мноооого бледо синьо, а завесите червени или жълти Simple Smile
И килима да не е тъмно кафяв. В детската стая не е коридор с достъп с обувки, не се цапа чак пък толкова... аз съм с блеееедо бежови с цветни елементи, има много симпатични килими за детски стаи...

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 13:47 от peneva_a

# 574
  • тук и там
Elena, и аз мисля че е важно да кажеш какъв е пода.

Не разбирам от тези неща, аз и за това търся съвети тук-но ако пода е дървесен цвят като мебелите,не мисля че ще е окей  този цвят за стените,който си избрала. И сигурно го знаеш-но внимавай със цветовете,защото в детските стаи по принцип има много допълнителни цветове-от играчките. Аз в момента се чудя какви мебели да сложа -точно заради цветове по стените..На малкото стаята стана лимонено жълта, и като сложиш многото играчки и др. неща в стаята -и направо те заболяват очите от цвят. Каката поиска цвят -мента и тя си го избра..Виждала ли си онова зелено  от интериора на циганските къщи? Ами-приблизително такава е едната стена в нейната стая..WearyСега се чудя със какво да го "заглуша" .. Тя си харесва стаята иначе, обаче на мен ми става лошо като вляза там..

# 575
Здравейте момичета, влетявам в темичката с нужда за помощ. Дайте съвет, какви да са ми стените с диван в кафяво и бежево, маса за хранене и столове цвят бреза, и секция светло като столовете и масата, с кафяв елемент. Стаята е Южна с естествен светъл паркет.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 14:34 от FBID1124083127614200

# 576
... И сигурно го знаеш-но внимавай със цветовете,защото в детските стаи по принцип има много допълнителни цветове-от играчките. Аз в момента се чудя какви мебели да сложа -точно заради цветове по стените..На малкото стаята стана лимонено жълта, и като сложиш многото играчки и др. неща в стаята -и направо те заболяват очите от цвят. Каката поиска цвят -мента и тя си го избра..Виждала ли си онова зелено  от интериора на циганските къщи? Ами-приблизително такава е едната стена в нейната стая..WearyСега се чудя със какво да го "заглуша" .. Тя си харесва стаята иначе, обаче на мен ми става лошо като вляза там..
Кайсия, не си ли свикнала още с на детето стаята Joy Вкарвай дървесно бежово/кафяво и бели мебели и ще се "успокои"... вместо цветни кутии за играчки - някакви ратанови Simple Smile Завесите пак в такива нюанси... и ако съвсем ти писне от тази стена, а и детето като порасне, го убеждаваш да закачите на стената ей такова нещо Smirk
Скрит текст:

скриваш 2/3 от стената, слагате една картина в подходящи цветове... а иначе стената прозира Sunglasses
То и със сиво и бяло е добре да се успокои тази мента/тюркоаз... но по-трудно ще намериш в еднакъв нюнас текстил, кутии и други дреболии...

# 577
  • Варна
Пенева ме подсети за една снимка с подобно решение на стената, всъщност е много идейно, може да се отпечата на канава каквото му харесва на човек и да се окачи на стената.

# 578
А сега Дорис подсеща мен Smiling Imp една голяяяяма "антикварна" географска карта може да скрие половината стена... и да даде насока на леко морска винтидж линия

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 15:51 от peneva_a

# 579
  • Canada

На мен много ми харесва цветът, който си избрала за стените. Плюс това е близък до цвета на една от ръчичките. Бих сложила бели завеси и бежов или светло син шаги килим.

# 580
  • Варна
Скрит текст:

На мен много ми харесва цветът, който си избрала за стените. Плюс това е близък до цвета на една от ръчичките. Бих сложила бели завеси и бежов или светло син шаги килим.

На мен не ми допада много са ми в гамата и за детска ми стои малко безлично, макар да спомена че към дървото има и бяло, но дали корпуса или вратичките...

Това е със зелено:

Едно детско килимче, макар може би не за този проект, но ми допада.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:19 от Doris

# 581
  • София
Корпуса на мебелите ще е дървесния цвят, а вратичките бели.

Ламината не е купен, но нещо такова мисля... Rolling Eyes

Аз в предишната детска много ме заболяха очите от "цветове", едната баба купи килим на пеперуди, другата завеси на цветя, отделно играчките в стаята и беше няккаква лудница. Сега даже тапета на ръчички още му се чудя, но мисля само него и едноцветен килим, едноцветни завеси и т н. Няма да делим стаята секторно и без това не е голяма. До сега беше две стени розови, две жълти.

# 582
Не ми харесва жълто, ще стане блудкаво ако И пода е такъв

# 583
  • тук и там
И аз мисля че не е подходящо жълто,бежаво и подобни. На малкото е така стаята,и ако сега трябваше да боядисвам-не бих сложила този цвят .

# 584
  • Canada
То не е жълто. Не виждам как ще стане блудкаво.
Първия ламинат е хубав. Вторият малко червенее.

Общи условия

Активация на акаунт