Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 531
  • 317
  •   1
Отговори
# 120
Какви са пък тези жертви, на които сте се подложили?
Колко процента от работещите на открито зимно време (електроснабдяване или топлофикация напр.) са жени?
Колко процента са строителни работници, шофьори на ТИР, миньори или моряци?
Колко са пожарникари?
Какъв е процентът на трудовите злополуки и инвалидността от професионални заболявания при двата пола?

Аз смятам, че авторката се притеснява, защото вече веднъж е имало инцидент и както тя уточни, с последствия. Едно е да си невротик, който реве за Нероден Петко, съвсем друго е да ти е идвало до главата.
Предлагам, след първата и катастрофа, на жената да се забрани пожизнено да кара кола. Маратонското бягане уврежда колянните стави и сърцето - на боклука и то Simple Smile

Купи си и ти мотор....по малък , така хем ще споделяш неговата страст , хем като карате ще трябва да те наглежда и ще му минават по малко глупави идеи на пътя.
Много, много, ама много умна идея! - Браво!!!!

# 121
Ей Таралеж , ако малко се замислиш ше видиш че идеята е доста добра като цяло.

# 122
Ей Таралеж , ако малко се замислиш ше видиш че идеята е доста добра като цяло.
Нима казвам нещо друго? Разбира се, че е добра!

# 123
Дойдохме си на думата, горките мъже онеправдани. Тези професии се работят от малко или никакви жени, именно защото те самите не искат. По принцип и мъжете са свободни да не работят тези неща, никой не ги кара насила.

И все пак рисковите професии какво общо имат с рисковите хобита? И защо когато се притесняваш за някой, то това е психически тормоз? Когато си правиш каквото знаеш и рискуваш живота си за нищо, въпреки желанията на партньора ти, това не е ли пак психически тормоз?

# 124
Тези професии се работят от малко или никакви жени, именно защото те самите не искат. По принцип и мъжете са свободни да не работят тези неща, никой не ги кара насила.
Grinning Grinning Grinning

И защо когато се притесняваш за някой, то това е психически тормоз?
Ми притеснявай се - няма зор. Но не насилвай другия да направи нещо по въпроса?

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 15:32 от Ezhko

# 125
С кое точно не си съгласен? Жените искат да работят в мина или мъжете някой ги кара да стават пожарникари?

Аз вече казах, че не насилвам никой, за мен решение има. Ти държиш някой да ти приема прищевките без да се обажда много. А да, и да пие успокоителни, пак в името на твоето "хоби".

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 15:39 от Elunaria

# 126
С кое точно не си съгласен? Жените искат да работят в мина или мъжете някой ги кара да стават пожарникари?

Аз вече казах, че не насилвам никой, за мен решение има. Ти държиш някой да ти приема прищевките без да се обажда много. А да, и да пие успокоителни, пак в името на твоето "хоби".
Държа никой да ни ми казва какво да правя през свободното си време, ако не нарушавам законите и съществуващите помежду ни договорки. Държа и никой да не обвинява хобито ми за състоянието на нервната си система.

PS Не съм съгласен, че има достатъчно жени, желаещи да работят такива работи, за да свършат даже 10% от необходимото. Още нещо. Ако мъжете случайно се съгласят с такива като тебе, на втората седмица ще поискате от вселената да ни върне на работа под заплаха с оръжие. Дано намерите и кой да държи оръжието без да се застреля Simple Smile

# 127
Благодаря, че ми потвърди всички теории за "такива като тебе". Именно този вид егоизъм и студенина виреят в повечето адреналин-junkies.

Няма начин да не влияеш на човекът до теб, колкото и да ти се иска. Когато си сам, тогава няма да влияеш на никой.

# 128
  • Варна

Държа никой да ни ми казва какво да правя през свободното си време, ако не нарушавам законите и съществуващите помежду ни договорки. Държа и никой да не обвинява хобито ми за състоянието на нервната си система.

На теб пък какъв ти е проблема, жена ти нали те трае?
Остави и другите да имат мнение по въпроса, различно от твоето.

# 129
Той точно затова и реагира така, защото вкъщи явно няма проблеми по тези въпроси. Само че, темата е от човек, който има проблем и да му кажеш да си пие хапчетата и да мълчи, не е най-милият и загрижен съвет.

# 130
Хаха, много ми е интересно да чета мненията ви, някой сте ме разбрали, други не дотам... Ние с него нямаме дете, не знам защо така помислихте, заедно сме от 4 години, той е на 25 😁 той нямаше страст към мотори до миналата година, когато взе книжката. Тогава започна всичко. Купи си един мотор, с него не се получиха нещата, имам предвид с документите, сега мина една година, купи си нов. С него всичко е наред, но не отдавна падна с много лоша рана на главата и раменете след  падането. Аз се грижих за него, помогнах му да се оправи с надеждата, че ще ме послуша и ще го продаде и край, но неговите приятели мотористи си го надъхват и той продължава да вярва, че моторите са за него и кара постоянно, дори и в момента го няма, а е с мотора. Обръща ми внимание, обичам ме.. Аз него също и знам това, че няма да тръгне да ми изневерява като е с мотора и т. н, както бяхте писали по-горе, но се тревожа за живота му. Там е проблема. Искам да му покажа пътя към живот без страх, без скорости, без мотори. Не искам да му се натрапвам, да го заплашвам или изоставям, искам да го науча, че животът е по - ценен от един мотор.

# 131
  • Насред хаоса
Няма начин да не влияеш на човекът до теб, колкото и да ти се иска. Когато си сам, тогава няма да влияеш на никой.
Бих добавила и в гората - там няма да има изобщо хора, с които да се налага да се съобразява. Не разбира и че човек сам си налага ограничения, когато се обвърже, именно защото е ценен за семейството си. И аз обожавам конете и ездата, ама не всеки ден съм на кон, защото носи рискове, и то немалки. А ако стане нещо, не дай си, Боже, децата и мъжът ми да понасят последствията и да страдат.
Той това не може да разбере, ами се намърда и в тая тема да развива антифеминистки теории.
Какъв е процентът на трудовите злополуки и инвалидността от професионални заболявания при двата пола?

Процентът не само на тия неща е по-висок, защото при повечето жени го няма това "те пък ще ми кажат НА МЕН какво да правя и как да го правя". Голям процент от злополуките се дължи на неспазване на правилата, неносенето на ЛПС и прекалена самонадеяност.
За професиите няма какво да говоря - естествено, че ще предпочета примерно да уча за архитект, вместо да блъскам по строежите.

# 132
С него всичко е наред, но не отдавна падна с много лоша рана на главата и раменете след  падането.
С каква каска и екип е карал?

Искам да му покажа пътя към живот без страх, без скорости, без мотори. Не искам да му се натрапвам, да го заплашвам или изоставям, искам да го науча, че животът е по - ценен от един мотор.
Него не го е страх. Знае за пътя без мотори, но не иска да върви по него. Животът е за да се живее и той прави точно това, според разбиранията си. Ако нямате дете, сега е момента да прецениш, дали можеш да го приемеш с тази му особеност (и всички произтичащи рискове) или предпочиташ да се разделите.

# 133
Не ви схващам женската логика - мъжа карал мотор за личнен кеф, жена му се притенсява, значи мъжа е егоист.
Ако мъжа не кара мотор, жената е спокойна, тогава тя излиза егоиста - защото за нейн кеф се седи вкъщи на дивана.

Искам да му покажа пътя към живот без страх, без скорости, без мотори.

Сега ще ти кажа нещо. Твоята рабтоа, като жена е да следвашщ мъжа си, а не да му покзваш пътя. Приеми, човека до теб такъв какъвто е, не се оптивай да го променяш. Това не води до добри неща в дългосрочен план.

Цитат
Когато си сам, тогава няма да влияеш на никой.
Еми, един мъж никога не е сам. Дори да няма жена, гадже .. все ще има майка, баба, сестра и т.н.

# 134
Все си мисля, че има някакъв шанс да премине това негово желание и да се откаже...

Общи условия

Активация на акаунт