Витамин В12 -тема 5

• 49 342
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, ще си пускам вит. Б12, Д3, ПКК. Адски уморена, направо изтощена се чувствам. ЛЛ каза,че било нормално с две малко деца. Ама хич не е нормално.
Да ме насочите в коя лаборатория е по-добре. (имам в близост Рамус, Цибалаб) Мога и до друга да отида (Лора, Бодимед, ако е наложително).

# 121
Момичета, ще си пускам вит. Б12, Д3, ПКК. Адски уморена, направо изтощена се чувствам. ЛЛ каза,че било нормално с две малко деца. Ама хич не е нормално.
Да ме насочите в коя лаборатория е по-добре. (имам в близост Рамус, Цибалаб) Мога и до друга да отида (Лора, Бодимед, ако е наложително).

От изброените мисля, че е най-добре в Бодимед. Аз нямам в града и пускам в Цибалаб, но за Бодимед чувам постоянно да я препоръчват както и мои познати от други градове където я има.

Може и желязо да пуснеш  Peace

# 122
Има ли сред вас, на които им е ниско и желязото и В12?

Как да повиша и двете?
При изследвания през януари желязо 5 при реф. стойности 6.60-29.5, и В12 - 237.8 pmol/l
След почти три месеца прием /с две  прекъсвания за по седмица/ на Малтофер Фол и В12
желязото е 10.7, а В 12 не е мръднал - 242.

Поне ПКК е в норми вече, даже хемоглобин 138 /такъв не съм виждала никога, е границата е до 160:expressionless:/, но желязото пак е ниско.

# 123
Много често се случва това. Моят син беше освен с ниско желязо и В12 и ниско В9 (фолиева киселина).

Трудно и бавно се качват двете заедно защото си противодействат. Хубаво да има време м/у двата приема, ако вземате В12 сутрин, желязото вечер примерно.
Също така какъв В12 вземате, може да не е подходящ?

За по-добро усвояване на желязото се приема и вит.С.

Колко почивка правихте преди изследването?

# 124
Точно така ги вземах сутрин В12 на Natural factors и вечер желязото.
Един месец след като ги спрях правих изследването.

Да ги продължа още? Да сменя желязото?

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 20:41 от sladko

# 125
Продължаваш, да.
Можеш да вземеш спре за нос или под езика, те се усвояват по-бързо, защото не минават през стомаха, а директно през лигавицата.  Аз такъв ползвам и съм доволна.

# 126
Това, което имам на Natural factors са точно подезични.

# 127
И аз имах и ниско желязо и успях да го кача с феротон и биозин мама. Във феротон има и вит ц. Малтофер не ми помогна, след една опаковка, че и повече май, не беше мръднало желязото. С феротон за 2 3 седмици започна да се оправя.

Извинявам се, че си повтарям въпроса, но още не мога да се ориентирам с б12.. Имам mthfr мутация и още преди да забременее приема метилирана фоллиева киселина. В края на бременността, към 7 8 месец си изследвах и б12 в Рамус, беше 180. От тогава вземсм и аз подезипните на натурал фактора. Според вас кога има смисъл да направя контролно изследване (т.е. Ще трябва 10 дни да спра в 12) и, има ли риск бебето да е с нисък б 12? Дали да го изследвам и нейното според вас?

# 128
колко време приемаш б12?

# 129
Почти 5 месеца

# 130
  • София
От това, което съм чела и гледала - бебето също вероятно е с никък Б12.

# 131
И аз така си мисля... Кога най рано може да се изследва и да й давам добавка някаква. Сега е на 3 месеца.

# 132
Когато й пускат първите кръвни - май бяха на 6 месеца. Аз поне не бих бола по-рано. Ние ходиме при др. Кадъм на консултация,  заради нисък хемоглобин и мислех тогава да пускам и б12, но не се наложи. Мисълта ми е да намерите лекар, който разбира и няма да неглижира, за да изпише подходящо лечение при недостиг. Това редовите педиатри няма да го направят.

# 133
За детенцето мисля специалист да реши, дори и да пуснете б12, задължително при хематолог след това...
Аз да попитам - моето б12 беше 199 pg/mol при норма 180-914, след прием на капки хидроксикобаламин съм го вдигнала до 345 pg/ml при норма 197-771 (нямаше как да ги направя в същата лаборатория) сега не знам дали да направя още един курс с капките за да го вдигна още малко или да го оставя така, според хематолога съм в норма и е добре.Вие тук как мислите? Какви стойности да целя ?

# 134
Valeryy за мен това е нисък резултат, под 400 ти още си в дефицит  Peace . Вдигни поне над 500.

За бебенцето, най-добре д-р Кадъм  Peace

Общи условия

Активация на акаунт