Витамин В12 -тема 5

• 49 353
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Valeryy за мен това е нисък резултат, под 400 ти още си в дефицит  Peace . Вдигни поне над 500.

За бебенцето, най-добре д-р Кадъм  Peace
+1  и за двата съвета.

# 136
  • София
Здравейте, една бърза консултация.
Пусках ПКК и вит В12 на щерката.

ПКК е в норма.

Име на теста (изследване)ФлагРезултатЕдинициРеферентни/Терапевтични граници
Витамин В12 ( Vit. B12 )138.60pmol/l140.00 - 490.00

На 18 е. Ще изчакам да излязат рез. и от гърленият секрет и ще я пратя при ЛЛ.
Изследването е правено в Цибалаб.

# 137
Здравейте при Кадъм се ходи с пуснати всички изследвания, или тя ги назначава,?

# 138
Ако е за дете с недостиг на б12, в нета имаше кои списък с исканите от нея изследвания.  Ходи се с готони резултати,  защото иначе се губи доста време веднъж за консултация,  втори път за резултатите.

# 139
Здравейте, една бърза консултация.
Пусках ПКК и вит В12 на щерката.

ПКК е в норма.

Име на теста (изследване)ФлагРезултатЕдинициРеферентни/Терапевтични граници
Витамин В12 ( Vit. B12 )138.60pmol/l140.00 - 490.00

На 18 е. Ще изчакам да излязат рез. и от гърленият секрет и ще я пратя при ЛЛ.
Изследването е правено в Цибалаб.

Нисък е резултата, в дефицит е дори и по лаборатория.

# 140
  • София
Нисък е резултата, в дефицит е дори и по лаборатория.
Благодаря.
В понеделник ще я пратя с изследванията при ЛЛ.

# 141
Ако ЛЛ не обърне внимание /твърде вероятно/, прати я при хематолог.
Или й вземи спрей за нос или под езика - усвояват се бързо и дават добър резултат с проследяване на стойностите.

# 142
  • София
В момента е на АБ. Започна го след изследванията. Пие пробиотик и пчелно млечице.
Ще повтори изследванията, но четох, че трябва да е поне 10 дена след прием на витамини и добавки.
Ще видя какво ще каже ЛЛ в понеделник или вторник (в зависимост от готовността на изследванията за гърлен секрет).

Сега ще пиша на добър приятел (онколог) да ми препоръча негов колега за консултация.
Благодаря.

# 143
Ако е за дете с недостиг на б12, в нета имаше кои списък с исканите от нея изследвания.  Ходи се с готони резултати,  защото иначе се губи доста време веднъж за консултация,  втори път за резултатите.
За мен е но то не е само б12 комплексно е.

# 144
Не знам дали Кадъм ще ти свърши работа. Тя е педиатър. Питай на телефона на регистратура. Защото мен ме питаха за възраст на детето, възрастни не съм виждала там.

# 145
Приема и възрастни до колкото знам аз.

# 146
И аз знам , че приема  някой не е ли ходил?

# 147
Не знам дали Кадъм ще ти свърши работа. Тя е педиатър. Питай на телефона на регистратура. Защото мен ме питаха за възраст на детето, възрастни не съм виждала там.
      Аз посещавам д-р Кадъм, тя работи и с възрастни. Звъннете в медицински център Малчовци или се свържете с нея през приложението Healee

# 148
Имам симптоми, които са точно като тези за недостиг на B12, и си направих тест преди 2 дена - както на B12, така и на фолиева киселина и хомоцистеин ( той се повишава при недостиг на B витамините ).

Резултата беше 112 за B12 ( хематолога ми каза, че бил малко под долната граница, но понеже хемоглобина и желязото са ми повече от добре, не взе много на сериозно нещата ), а хомоцистеина беше малко над 20 ( при горна граница 13.4 ). Изписа ми инжекции B12, по 1 на ден за 2 седмици.

Тези, които са имали недостиг на B12, и са минали през инжекции - имахте ли някакви странични ефекти от вашите инжекции, колко време отне, за да потушат симптомите и да се почувствате по-добре? След като минаха инжекциите, продължихте ли със подезични таблетки?

Също така, 112 е доста малко, нали? Не зная дали хомоцистеина на 20 е прекалено много, но определено искам да го сваля. Имам съмнения за Хеликобактер, защото, откакто започнаха симптомите, стомаха ми не е съвсем наред. Имам дискомфорт, подуване, газове, болки почти няма, или ако има, са съвсем леки и нарядко. Обаче, като хапна, се чувствам пълен от доста по-малко отпреди. Знам, че Хеликобактера пречи на абсорбацията на B12. Правих кръвен количествен тест за Хеликобактер и излезе отрицателен ( 0.25 стойност ). Обаче същия ден бях правил и качествен фекален, и беше излязъл положителен. Сега не знам как да процедирам, освен с количествен фекален, който трябва да е най-точния и да се ориентирам от него какво е положението.

# 149
Нисък е резултата да, с инжекциите ще се вдигне. При сина ми беше 137 и го вдигнахме с капките за нос.
Аз не съм била на инжекции, но до колкото знам повечето после продължават на хапчета, предполагам някой ще се включи. Хомоцестеина си е висок Rolling Eyes.

Относно Хеликобактер ето тук има тема ако искате повече информация https://www.bg-mamma.com/?topic=894111

Щом имате във фецес, значи има в червата бактерия и трябва лечение.  В кръв се откриват антитела, а във фецес активни бактерии, има и дихателен тест но май го пращат в чужбина по спомен  Thinking .
Освен лечение ще е хубаво ако спрете глутен и млечни, поне за известно време да оздравите червата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт