Витамин В12 -тема 5

• 49 361
  • 782
  •   1
Отговори
# 180

Здравейте, момичета, Струва ми се, че витамин Д е много висок.

# 181
Е защо, в граница е все пак? Приеман ли е външно?

Моят син един път беше с 95 и ендокриноложката каза, че е супер.

# 182
Да, приемани са и двата.

# 183
Да, приемани са и двата.
Супер са си а почивка пред изследването имаше ли?

# 184
Да, приемани са и двата.
Супер са си а почивка пред изследването имаше ли?
да, две седмици

# 185
Всичко ти е наред и двата са супер Hug

# 186
Някаква идея колко мога да очаквам да се вдигне нивото ми на B12, след 2 седмици ежедневни инжекции със цианкобаламин 1000 mcg?

Започнах от ниво 112.

Също така, колко време  след като свърша инжекциите мога да продължа със подезичен метилкобаламин за поддържане на нивата?

# 187
Аз ги взимах еднов еменно /инж + спрей/.

# 188
Здравейте!
От доста време съм си пуснала изследвания на вит. Д и Б12. И двата са в дефицит. Д3 - 11.7, Б12 - 224. Бях на лекар, ясно е че не ми обърнаха внимание. Реших че въпреки това, трябва да направя нещо. Ще помоля за съвет.
Спрях се на таблетки Б12, които се разтварят под езика. Ще се радвам да ми отговорите, дали биха били подходящи в моя случай? И каква доза, ще е добре да започна да взимам?

https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-B-12-5-000-mcg-60-Lozenges/41 … _medium=affiliate

Имам още едно притеснение. Като цяло желязото ми е на ниската граница. Зная, че при прием на Б12, желязото пада. Какво мога да направя, за да контролирам това? Бих се радвала на съвет. Да вметна, и че много рядко ям месо. Като цяло, дори не мага да кажа, че го ям.

# 189
Мисля че тази доза е голяма на б12-5000 гами, на мен от големите дози в началото ми ставаше много зле, повечето лекари изписват инжекции, например 10 инжекции от 1000гами. вдигат добре нивото на витамина... може да ги направите и след това да продължите с витамина на хапчета пак с 1000гами...За желязото знам само че трябва да не се приема заедно с б12. Ако пиете сутрин витамина, желязото трябва да се приема вечер, моето желязо си беше в норма, не падна съществено по време на приема на витамина, но аз ям и доста цвекло, спанак, може да ги включите в храненията си.
Витамин Д ми е с подобни стойности и за момента приемам 2х25 капки седмично от този на джеймисън, ендокринолог ми го е изписал, като за момента нз дали се е вдигнал изобщо, защото го пия от месец, но изписват такава доза повечето лекари.

# 190
Valeryy, веднага ли след приключване на инжекциите се продължава със подезичните, или се изчаква да мине някакъв период от време?

# 191
Мисля че тази доза е голяма на б12-5000 гами, на мен от големите дози в началото ми ставаше много зле, повечето лекари изписват инжекции, например 10 инжекции от 1000гами. вдигат добре нивото на витамина... може да ги направите и след това да продължите с витамина на хапчета пак с 1000гами...За желязото знам само че трябва да не се приема заедно с б12. Ако пиете сутрин витамина, желязото трябва да се приема вечер, моето желязо си беше в норма, не падна съществено по време на приема на витамина, но аз ям и доста цвекло, спанак, може да ги включите в храненията си.
Витамин Д ми е с подобни стойности и за момента приемам 2х25 капки седмично от този на джеймисън, ендокринолог ми го е изписал, като за момента нз дали се е вдигнал изобщо, защото го пия от месец, но изписват такава доза повечето лекари.

Благодаря Ви, но това с инжекциите не ми е възможно да се случи, тъй като предполагам лекар трябва да ги назначи, а както казах, такъв не отрази дефицитите ми. Можете ли да ми предложите вариант, в който да приемам подезични таблетки или капки с по-малко гами, които да са метилкобаламин?
Бяхте ми много полезна и с информацията за Вит Д и желязото, благодаря!

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 09:59 от СИМА Т

# 192
СИМА Т има много подезични таблетки метилкобаламин от 1000, пуснете в айхърб търсене за В12 и ще ви излязат. Аз се повтарям постоянно Simple Smile , лично съм най-доволна от Солгар от това което съм ползвала разбира се. За сина ми ползвах капките за нос на Алоха те са 2500 на капка (има ги тук).

Аз съм със стойности на вит. Д - 7,7, приемах първия месец всеки ден по 7капки Вигантол (в момента го няма по аптеките), сега съм на 5 капки вече. Някои приемат само 2-3 пъти седмично, на мен ми е по-удобно всеки ден. С вит.Д се приема и магнезий и К2(ако се приемат по-големи дози вит.Д)

# 193
Прочетох за Солгар. И мисля, че на него ще се спра. Нещото, което ме обърква обаче е, че при показания за употреба е написано цитирам:
" Възрастни: таблетката се разтваря в 300 мл. вода. Приема се по 1 супена лъжица (15 мл.) дневно, което се равнява на 50 μg. "
Аз оставам с впечатлението, че потребителите са по-наясно как и в каква доза се използват, от тези които ги продават.
Наистина не разбирам, и моля за насоки, как да го използвам, разтворено във вода или под езика? Каква би могла да бъде моята доза, за да започна да запълвам дефицита си? Колко време е необходимо да го приемам, преди да направя контролно изследване, за да проверя до къде съм стигнала?
Много съм благодарна за отделеното време, тъй като ако не сте Вие, аз категорично няма как да се ориентирам какво да правя!!!

# 194
Здравейте, днес си изследвах витамин B12 и стойностите са 889. 5 при референтни 191-663. Вземах някои от предишните 10 дни невробекс,дали може да е от това? Сега прочетох, че не трябвало. Гледам че на някои лаборатории горните референтни стойности са до 911.На какво може да се дължи?

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 14:15 от silvi_7878

Общи условия

Активация на акаунт