Витамин В12 -тема 5

• 48 573
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета! Simple Smile
Това са изследванията ми от преди 2 месеца. Имах 2 дневно закъснение и положителен тест за бременност и си ги пуснах. АГ беше малко обезпокоен от Хомоцистеина, въпреки че не разбрах защо.
Другата седмица ще ги пускам пак, за да видя как се движа.
Приемам витамини за бременни с МЕТА-форми на витамините. Ако може и вашия коментар, че много съм се притеснила за Б12 и Хомоцистеина!

# 661
Здравейте,резултат 295 при с-ти 133-695 какво означава?Дефицит?По принцип съм с доста силно изявени симптоми на дефицит на витамина-мн слаба памет,никаква я няма,чак се плаша на моменти,сутрин като стана съм като парцал,изключително лесна уморяемост,ежедневно главоболие,раздразнителност, болка в костите,депресивни състояния...На личната не мога да разчитам,пуснах си тук отделна тема,хората ме посъветваха да изследвам б 12
Моля,посъветвайте ме какво да си взема от аптеката,че не се чувствам никак добре!Благодаря!

Искам да питам дали имате симптоми като моите, защото ме побъркват! Аз имам случаи, в който ми изтръпва или пари отзад в тила и се мести към горната част на главата, както и такива изтръпвания имам и на стъпалата и дланите
Изтръпвания в крайниците да,но парене не...Като стоя известно време клекнала например после краката ми са вдървени,раздвижването е доста трудно и болезнено...

# 662
Galeona нисък е В12, не е чак драстично положението, но има дефицит и ще трябва по-сериозен прием от обикновени мултивитамини където дозите са смешни. Вит. Д също ти е нисък Peace Хомоцистеина за мен е добре  Thinking

# 663
  • Варна
Имала съм такива изтръпвания при дефицит на фолиева киселина и витамин Д

# 664
Привет!
След силно сърцебиене, главоболие, спане по 16 часа и неистова умора с прилошаване на собствена глава си пуснах ПКК, Витамин Д и Витамин б12, както и щитовидните, но те бяха изискване на ендокринолог, защото беше сигурна, че е проблем с ЩЖ. В ПКК няма нищо притеснително освен "Девиация на ер. разпред." при граници 11.5-14.5 %, аз съм с 10,6%, хемоглобина ми е 136 при граници 115-160. Желязо нямам изследвано, но Витамин Д ми излезе 13.70 ng/ml при граници 20-100 и Витамин Б12 97pg/ml при сойности187 -883 и <300 латентен дефицит.  Като грамотен човек познавам общата характеристика на двата дефицита и исках да започна спешно лечение, но нито един от лекарите не ме взе кой знае колко на сериозно, всички ми повтарят "нищо ти няма, с хранене ще го оправим", ендокрилога ми назначи лечение за Витамин Д веднъж седмично по 30 капки Вигантол, а за Б12 нищо и защото симптомите вече ми докарваха сериозни неразположение и изявено желание да седна в ъгъла да се нарева едно хубаво и да си прережа вените метафорично се свързах с моя позната, която има доказан дефицит на Б12 и тя ми препоръча спешно да започна курс с една седмица прием на метилкобаламин 5000 и след това два месеца по 1000 под езика, почивка 10 дни и да изследвам пълният пакет. Още след първата таблетка изчезна напрежението, болката в главата, сърцебиене намаля, обвзе ме щастие, най-малкото защото всички други ми препоръчваха психиатрична помощ, пия по тази схема Б12 вече трети ден и се чувствам фантастично сравнение с преди. Бих искала да има все пак медицински контрол, но не стрещам адекватно отношение до момента. Дали сте имали такива нива и ще успея ли да ги овладея самостоятелно? Предстои ми сега да стартирам и Вигантола, но съм силно притеснена да не навредя допълнително на ситуацията.

# 665
За този дефицит ти трябват инжекции, според моето непрофесионално мнение.
Мога да ти препоръчам човек, който няма да те неглижира и ще ти направи схема на прием и ще можеш да проследяваш при него и двата витамина + щитовидните. С инжекциите ще имаш по-добър и по-бърз ефект, а после само ще поддържаш с таблетки.
Ако решиш, потърси доц. Русев, клиника Малинов.

# 666
За този дефицит ти трябват инжекции, според моето непрофесионално мнение.
Мога да ти препоръчам човек, който няма да те неглижира и ще ти направи схема на прием и ще можеш да проследяваш при него и двата витамина + щитовидните. С инжекциите ще имаш по-добър и по-бърз ефект, а после само ще поддържаш с таблетки.
Ако решиш, потърси доц. Русев, клиника Малинов.
Много Ви благодаря за препоръката на специалист. Ще потърся доц. Русев за да планираме консултация Simple Smile

# 667
Скрит текст:
При анемия точно хематолог е специалиста, не слабееш от хормона (освен ако не си предозирана и да си изпаднала в хиперфункция вместо хипо).
Как е стомашно-чревния тракт? При дългогодишна анемия първото където трябва да се търси е там - пропускливи черва, бактерии (хеликобактер, кандида) хиляди причин има в червата за да се губи желязото.

Не знам как се храниш, но спиране на глутен и млечни ще ти повлияе чудесно, дори и за щитовидната жлеза  Peace

С В12 може да си пуснеш, ПКК, хомоцистеин и фолиева (В9).

И витамин Д!

Момичета, запомнете я тази комбинация - В12 + В9 ( фолиева к-на) + Д + хомоцистеин!
ПКК + минерали - цалций, магнезий , желязо.

Ако хомоцистеинът излезе висок - генетично изследване за мутация.

Витамини В9 и В12 - метилирани форми!

Цитат
Това, което разбрах, е че в аптеките предлагат но от обикновенните - цианокобаламин, а от генетичните ми изследвания се разбра, че не го усвоявам.
geybrial89, каква мутация имаш?

Три са мутациите, които имам
хомозиготен генотип D/D sa ACE
хетерозиготен генотип 4Gl5G sa PAI
хетерозиготен генотип C/T sa 677C>T (MTHFR)

1.хомозиготен генотип D/D sa ACE се асоцира с повишен риск към спонтанни аборти.
ефектът на D/D генотипа се засилва поради носителство на 4G апел за PAI.
2.при генотип C/T sa 677C>T (MTHFR) може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 30-40 %.

# 668
Искам да попитам за мнения за тези подезични хапчета, някой ползвал ли ги е и дали стават? Благодаря!

https://herbamedicabg.com/vitamin-b12-akti-b12-metilkobalamin-ac … min-1000-5000-mcg

# 669
Искам да попитам за мнения за тези подезични хапчета, някой ползвал ли ги е и дали стават? Благодаря!

https://herbamedicabg.com/vitamin-b12-akti-b12-metilkobalamin-ac … min-1000-5000-mcg

Това не са таблетки а капки за нос, пише си.

# 670
Съжалявам, моя грешка..не съм прочела добре, но все пак някой да има отзиви за тази фирма?

# 671
geybrial89, заради MTHFR трябва да са метилирани форми на витамините. Това е метилентетрахидрофолат редуктаза, самото име подсказва за фолат - В9. Изследвала ли си го? Както и хомоцистеин?

За В12 инжекции, доколкото научих, препоръчват хидроксикобаламин. Май ги има в Гърция, но не съм сигурна. Ако имаш възможност, питай някой, който пътува често. Дори ми хрумва за транспортните фирми - някой шофьор на автобус може да ти донесе много бързо.
Аз реших да си карам с подезичните, но при тебе положението е друго.
Но виж и фолиевата киселина, преди да започнеш да приемаш каквито и да били витамини, ако не си я изследвала. Тази мутация се свързва основно с нейното лошо усвояване, както и на другите витамини от група В.
Сега ми изписаха Абофолик мета, на Абофарма. Основно е с метилиран фолат, но включва по малко и от другите В-та  и ми се струва доста добра комбинация, макар че В12 е цианкобаламин, но в нищожно количество и с метилиран В12 ще се компенсира.
Но пак ще кажа, не зная дали това важи и за бременни.

CyckaTa Cy 649351, имам изтръпване и парене и в пръстите на ръцете, и в краката, но е от проблеми в гръбнака, дископатии и увреждане на коренчевите нерви на 2 места - във вратната област (за ръцете) и в тазовата ( за краката). Не е от дефицити на витамини. Отиди на невролог.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 02:06 от Diorela

# 672
Бях може би 3 пъти на невролог и ми неглижират проблема. Казаха ми, че е от стрес и напрежение. Когато попитах докторката дали е възможно да е от дископатия, защото от време на време ме боли страшно кръста и имам болки във врата(като си наведа главата назад неволно забелязах, че присвивам рамене и усещам стягане), но ми каза, че се съмнява...като те видят лекарите, че си млад човек (аз съм на 28) си мислят, че нас нищо не може да ни заболи или че си втълпяваме. В случая тези усещания няма как да си ги втълпя, то просто е някакъв ужас, не мога нищо да правя като започнат тези парещи болки..
Въпроса ми е ако си направя рентгенова снимка на своя глава на гръбнака, дали евентуално може за се види ако е херния? Просто не знам какво да направя вече..

geybrial89, заради MTHFR трябва да са метилирани форми на витамините. Това е метилентетрахидрофолат редуктаза, самото име подсказва за фолат - В9. Изследвала ли си го? Както и хомоцистеин?

За В12 инжекции, доколкото научих, препоръчват хидроксикобаламин. Май ги има в Гърция, но не съм сигурна. Ако имаш възможност, питай някой, който пътува често. Дори ми хрумва за транспортните фирми - някой шофьор на автобус може да ти донесе много бързо.
Аз реших да си карам с подезичните, но при тебе положението е друго.
Но виж и фолиевата киселина, преди да започнеш да приемаш каквито и да били витамини, ако не си я изследвала. Тази мутация се свързва основно с нейното лошо усвояване, както и на другите витамини от група В.
Сега ми изписаха Абофолик мета, на Абофарма. Основно е с метилиран фолат, но включва по малко и от другите В-та  и ми се струва доста добра комбинация, макар че В12 е цианкобаламин, но в нищожно количество и с метилиран В12 ще се компенсира.
Но пак ще кажа, не зная дали това важи и за бременни.

CyckaTa Cy 649351, имам изтръпване и парене и в пръстите на ръцете, и в краката, но е от проблеми в гръбнака, дископатии и увреждане на коренчевите нерви на 2 места - във вратната област (за ръцете) и в тазовата ( за краката). Не е от дефицити на витамини. Отиди на невролог.

# 673
CyckaTa Cy 649351, при мене се видяха уврежданията - на профилна снимка. А на електромиография ( ЕМГ) си показва увреждане на коренчевите нерви в тези места.
Смени си невролога, отиди при такъв, който прави ЕМГ, а ако има доказан проблем - при невролог, мануален терапевт, за да ги освободи.

https://www.puls.bg/diagnostic/procedure/procedure_128.html

# 674
Аз предния месец бях на CT scan за друго и там се видя на него, че имам започнал проблем в кръста и начално увреждане на диск Л5.

Общи условия

Активация на акаунт