Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 6

• 45 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,извинявам се много ако е неуместен въпроса ми в темата,прочетох отчасти предишни,но просто реших да пиша,защото нямам сили след като днес от спермограмата разбрахме,че е много зле олигоастенозооспермия + хиповолемия която е правена в клиника Щерев,но ми се стори малко безотговорно от страна на др Бачваров даже и не разчете той спермограмата не ни каза нищо,нито хапчета нито нови изследвания и реших да звънна на познати,след което ми казаха,че сме за инвитро,до момента не сме знаели,че имаме проблем. А съм си правила хормонални прегледи,щит.жлеза,не съм имала проблем с цикъла на последния гин. Преглед ни ми казаха нямаш проблеми бебчето ще стане,да ама не и след днес. Не знаем на къде да се ориентирам,гледах за кл. Надежда,но там се чака една година,а не искам да си губя времето,млади сме иначе на по 23,28, но все пак е загуба на време.Може ли да сппделите за клиниката Бахчедже(ако го произнасям въобще правилно) дали ако се предприеме някакво лечение може инсеминация или инвитро само може,успеваемостта по-голяма ли е от тази на нашите клиники и като цяло объщтат ли детайлно внимание,просто защото сме ходили в кл. Щерев и ми се стори малко неглижиране на всичко,да си дадем парите за прегледи,хотели и всякакви други разходи понеже не сме и от София, но без обеснения и последващо лечение...извинявам се за дългия пост.

# 181
Здравейте момичета,извинявам се много ако е неуместен въпроса ми в темата,прочетох отчасти предишни,но просто реших да пиша,защото нямам сили след като днес от спермограмата разбрахме,че е много зле олигоастенозооспермия + хиповолемия която е правена в клиника Щерев,но ми се стори малко безотговорно от страна на др Бачваров даже и не разчете той спермограмата не ни каза нищо,нито хапчета нито нови изследвания и реших да звънна на познати,след което ми казаха,че сме за инвитро,до момента не сме знаели,че имаме проблем. А съм си правила хормонални прегледи,щит.жлеза,не съм имала проблем с цикъла на последния гин. Преглед ни ми казаха нямаш проблеми бебчето ще стане,да ама не и след днес. Не знаем на къде да се ориентирам,гледах за кл. Надежда,но там се чака една година,а не искам да си губя времето,млади сме иначе на по 23,28, но все пак е загуба на време.Може ли да сппделите за клиниката Бахчедже(ако го произнасям въобще правилно) дали ако се предприеме някакво лечение може инсеминация или инвитро само може,успеваемостта по-голяма ли е от тази на нашите клиники и като цяло объщтат ли детайлно внимание,просто защото сме ходили в кл. Щерев и ми се стори малко неглижиране на всичко,да си дадем парите за прегледи,хотели и всякакви други разходи понеже не сме и от София, но без обеснения и последващо лечение...извинявам се за дългия пост.
Правилно си се ориентирала, там е около 60% успеваемостта, а в Бг 20, но според мен изкуствено завишена! Нито като техника, нито като професионализъм, ще ги стигнем, за отношение да не говорим! Успех! Simple Smile

# 182
  • София
Момичета, а някой апартамент (с пералня) да препоръчате, освен Canka Residence?
Best Fulya Swites
Имат и собствен паркинг.
Благодаря!

# 183
Още един плюс за Best Fulya Suites. За 106лв апартамент с хол, пералня и най-вече частен охраняем паркинг на 5 минути пеша от клиниката. На рецепция говорят приличен английски, стаите са тесни но чисти. По време на стимулацията бяхме в близък апартамент през Airbnb(за 60 лв/нощ с някаква отстъпка заради престоя) и съжалихме много за условията. Днес мина и трансфера, след 10 дни по традиция е теста, пък да видим..  Само да вметна, че по закон в Турция не е позволен трансфер на 2 или повече ембриона при жени под 35, така че дори да настоявате(както ние) няма да стане Simple Smile

ПС: Също идваме от Щерев, където опитаха да ни пуснат по пързалката с фонда и ги отсвирихме, преди да опитаме дори веднъж в България. Успеваемостта им в инвитро процедурите се подобрява, когато свършат спонсорираните от фонда процедури...

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 18:39 от Jj1271

# 184

Не губи време и нерви в Бг, насочете се към Турция, защото там реално ше ореценят положението и сложнистта на случая ви
Личен съвет на човек загубил много време в Щерев

# 185
Още един плюс за Best Fulya Suites. За 106лв апартамент с хол, пералня и най-вече частен охраняем паркинг на 5 минути пеша от клиниката. На рецепция говорят приличен английски, стаите са тесни но чисти. По време на стимулацията бяхме в близък апартамент през Airbnb(за 60 лв/нощ с някаква отстъпка заради престоя) и съжалихме много за условията. Днес мина и трансфера, след 10 дни по традиция е теста, пък да видим..  Само да вметна, че по закон в Турция не е позволен трансфер на 2 или повече ембриона при жени под 35, така че дори да настоявате(както ние) няма да стане Simple Smile

ПС: Също идваме от Щерев, където опитаха да ни пуснат по пързалката с фонда и ги отсвирихме, преди да опитаме дори веднъж в България. Успеваемостта им в инвитро процедурите се подобрява, когато свършат спонсорираните от фонда процедури...

Аз съм на 31 и двата трансфера ми бяха с по 2 ембриона (както аз пожелах).

# 186
Благодаря ви много,момичета  за бързите отговори и само да ви питам случват ли се бързо нешщата,в смисъл такъв че проточват ли се от първото посещение ? Забравих само да попитам,в някоя от темите бях чела,че ЦС е безболезнена там,а не като тук ако някой е правил да сподели,ще бъда благодарна.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 18:54 от Djordjiq1

# 187
Благодаря ви много,момичета  за бързите отговори и само да ви питам случват ли се бързо нешщата,в смисъл такъв че проточват ли се от първото посещение ? Забравих само да попитам,в някоя от темите бях чела,че ЦС е безболезнена там,а не като тук ако някой е правил да сподели,ще бъда благодарна.
Експедитивни са, няма мотане. И да, цветната снимка няма общо с мъчението в България.

# 188
Още един плюс за Best Fulya Suites....

Аз съм на 31 и двата трансфера ми бяха с по 2 ембриона (както аз пожелах).
Значи браво, но на нас д-р Карликая отказа с този аргумент.

# 189
Момичета, тъй като тази информация относно колко ембриона е позволено да се трансферират ме заинтригува и мен, проверих и ви препращам информацията, която открих сега относно ivf  клиниките в Турция:
There are laws on how many embryos are allowed to be transferred:
-Women less than 35 years old are allowed one embryo transferred for the first and second cycle. Two embryos are allowed with the 3rd cycle.

-Two embryos allowed for women older than 35 years old.

# 190
Аз бях на 37 години и доктора ми върна един ембрион, след направен ПИД.

# 191
На моя трансфер също върнаха 2 ембриона. Сестрата ни обясни точно това, че е забранено, но доктора се е преборил да ни върнат 2, защото имаме много неуспешни опити в България. Също ми каза, че една седмица преди нас е имало трансфер на пациентка на Карликая, с която се били разбрали с доктора да върнат 2 ембриона. Ембриолога обаче като видял жената в деня на трансфера се заинатил с тези аргументи, че е незаконно и т.н. и жената доста се притеснила. Е за щастие излишно, защото доктора все пак успял да се аргументира защо иска трансфер на 2. Вярвайте на докторите си, те знаят какво и защо го правят. За да връщат един ембрион, когато е възможно е защото ако настъпи бременност ще е по-лесно износването на един плод.

# 192
Бел, нормално е да ти дойде между 10-16 дена. Прекрасен е резултата, надявам се скоро да има още едно чудно бебе благодарение на Карликая.
В Турция заради процедурите като сметнах съм изкарала 1 година общо. През цялото време изкарах в Истанбул сюитс. Чувствах се супер там. Надява се лятото отново да сме там, за да видим доктора с децата.
Под 35 години връщат по 2 ембриона само ако има основание за това - иначе - не.
След ПИД се връща 1.
Мари85, не си губете времето е БГ, тези процедури не са безобидни!
Аз според БГ лекарите бях за донорска, а в момента благодарение на Карликая и ембриолозите от Бахчеджи имаме най-прекраснитени палави момчета. Не си губете времето в БГ.

# 193
На 34 ми върнаха 2 ембриона по преценка на др Карликая, без обсъждане с нас какво искаме. Предполагам, че преценяват спрямо предходна история и моментно състояние, както и качеството на ембрионите
След множество 0 стойности в бг това ми беше 1 забременяване, за съжаление приключих в 5 месец по независещи причини от лекарите в Турция

# 194
Аз мисля,че всичко е индивидуално и по преценка на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт