С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 169
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Цитат на: lolita1213
[b
А, точно съфорумка, дето не пипва в кухнята и поръчва на детето си храна от кръчмите от малко, да обяснява, как всеки бил отговорен за жилището си и кухнята си, е много забавно.
[/b]

А и абсурТ, грубо е. От къде ги знаеш тези подробности, идея нямам. Която и да е съфорумката.

Ами, подробностите тя сама си ги е описала в различни теми тук.
И не, на фона на нейното отношение и квалификации за мен, е като пролетен ветрец, изречението ми. Simple Smile

# 106
  • при късмета

Тук единственото което разказвам е това, как момчето застава твърдо и безкомпромисно зад запъването на момичето да стане на нейното, нищо че не ползва дори този съд.

Като не го ползва, защо да е виновна за състоянието му? Като не го ползва, защо да държи на това с което се мие? Няма никаква логика. Не снахата иска да се наложи, а ти или приятелката ти държите да я очерните. Няма друг извод. И проблема си остава м/у майка и син и правилно момичето не е казала и дума на разговора. Сина е докарал съда до това състояние, сина го поддържа, сина има мнение с какво трябва да се мие, обаче трябва да е виновна снахата. Ама разбира се, кой друг?

# 107
  • София

Ами защо пък да не и застане зад гърба? Може заветната тенджерка да е само повода. Колко пъти ли е изтъквано, че апартамента тя го е оставила за сина си и че нищичко не си е взела. Щом те живеят и се разполагат там, нормално е те да си решават с какво ще мият/чистят и дали изобщо ще го правят. Има препарат с който чистят ползваш го и толкова, ама да отидеш до магазина специално, за да купиш друг препарат, че видиш ли е по-добър от съществуващия, малко ми отива към едно такова тънко заяждане тип "мама знае по-добре"

Аз също бих се издразнила, ако свекървата ми направи нещо подобно, не заради тенджерката/тиганчето или каквото и да е, а заради жеста, може би не бих го направила на въпрос, защото за мен това са много дребнави неща, които не си залужават вниманието, но със сигурност бих се подразнила.

Защо отново търсиш извинения и поводи? Защо пак пускаш фантазията си в действие? newsm78
Защо отново игнорираш факта, че този препарат го ползва жената за съд, в който само тя се храни?
Защо не си помислиш, дали с тежката, че и по- леката обезмаслителна химия, не всеки може да е ок?
Особено жена, прекарала години сред отровите и болна в момента?
За какво ще се подразниш- че не уважава препарата ТИ?
Или, че знае ЗА СЕБЕ СИ, кое е вредно и кое- не?

Ами, точно такъв, явно е хода на мисълта на девойката- никой няма право да измие с друг препарат съда, който само той използва, щото видиш ли, засяга честта ѝ на домакиня.
Което е глупаво и напълно излишно, и водещо до обтягане на отношенията.

Ех, ма ко, нали и аз това питам и затова разказвам историята?
Защо ѝ е цялата дандания, като де факто, не я засяга по никакъв начин?
Че няма логика, съм напълно съгласна, но явно за нея има- трябва да се знае кой е шефа и никакви своеволия не се приемат.
Друго обяснение нямам.
Вярно, ти веднага го намери- да се очерни момичето, щото то, на жената сега ѝ е точно до това- да си търси кого да очерни.
Всички подробности съм дала, което избереш да прочетеш, че да обслужи тезата ти, избирай и фантазирай на воля.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 15:05 от absurT

# 108
Цитат на: lolita1213
[b
А, точно съфорумка, дето не пипва в кухнята и поръчва на детето си храна от кръчмите от малко, да обяснява, как всеки бил отговорен за жилището си и кухнята си, е много забавно.
[/b]

А и абсурТ, грубо е. От къде ги знаеш тези подробности, идея нямам. Която и да е съфорумката.

Ами, подробностите тя сама си ги е описала в различни теми тук.
И не, на фона на нейното отношение и квалификации за мен, е като пролетен ветрец, изречението ми. Simple Smile

Хм. Аз също не обичам да готвя, но се налага и го правя. Сега  въобще не мога  и се спасяваме по някакъв начин.
Според мен си малко предубедена относно снахите. Не знам дали нямаш личен опит, защото обикновено човек от там се разочарова. Но навярно разликата между теб и мен в годините е голяма, от там и в начина на мислене. И не само, всички сме различни. Аз наистина си признавам, че преди години бях по-дребнава и се хващах за глупости. Кой знае може и да се струвало на някой, че тропам с краче (това ми хареса).

# 109
  • София
Обаче, Абсурд, и приятелката ти, и синът и могат успешно да се борят за първо място по дребнавост.

# 110
  • София
Той нормално да се влияе повече от гаджето.

# 111
absurT, пак казвам, за мен въпроса е принципен.
След като си на гости някъде, не ходиш до магазина да подменяш препаратите на жителите на този дом. Все едно като отидеш някъде на вечеря (при приятели или ресторант) знаеш с какво са измити съдовете...
Не искам да говоря за конкретната тенджера, защото за мен това е супер дребнаво и идиотско, но можеше да си избере и друга по-чиста тенджера, едва ли всички са били тооолкова много мръсни, захабени и мазни, вместо да тичка до магазина за нов препарат, щото видиш ли, аз съм мама-химичка, а тези деца изобщо не знаят как и с какво да си чистят

# 112
  • София
Той нормално да се влияе повече от гаджето.

Аха. А на майка му какво ѝ е извинението?

Иначе е нормално, когато двама човека живеят заедно, да си влияят.

# 113
  • София
Обаче, Абсурд, и приятелката ти, и синът и могат успешно да се борят за първо място по дребнавост.

Да, Миленака, когато човек борави с нещо, може и да издребнее, защото е вътре в нещата.
Когато чака на друг да му го свърши, нищо не му остава, освен да го дава широкоскроен и да обяснява на хората как трябва да си се грижат за кухните, домакинстването и готвенето, докато кръсти ръце.

# 114
  • София

Да, Миленака, когато човек борави с нещо, може и да издребнее, защото е вътре в нещата.
Скрит текст:
Когато чака на друг да му го свърши, нищо не му остава, освен да го дава широкоскроен и да обяснява на хората как трябва да си се грижат за кухните, домакинстването и готвенето, докато кръсти ръце.
Точният израз за това е "професионална деформация".

# 115
Обаче мен друго ме впечатли
Синът е голям, вече "самостоятелен" и гадже има, и чак сега се налага майка му да му обясни, че не се вдигат скандали пред чужди хора( гаджето и Абсурт, които са били свидетели на ситуацията).
Какво да кажа...
А за по-драматично свекървата чак химик се оказа, за да е безусловно права, но онеправдана Simple Smile Дискутираме тенджерката, защото тя е само един пример, един символ на отношенията. Които явно могат да са много сложни и драматични, когато изключват елементарно възпитание и такт.

# 116
  • София
Обаче мен друго ме впечатли
Синът е голям, вече "самостоятелен" и гадже има, и чак сега се налага майка му да му обясни, че не се вдигат скандали пред чужди хора
А за по-драматично свекървата чак химик се оказа, за да е безусловно права, но онеправдана Simple Smile
Защото дотогава не го е правил, най-вероятно. Което говори за...?
АбсурТ писа още в първия пост, че е химик, но свекървофобите навсякъде виждат лъжи и конспирации.

# 117
  • MI
Абсурт, от какво е болна приятелката ти? Да не става дума за химиотерапия или нещо подобно? Извинявай за нетанетактичния въпрос...

# 118
  • София
absurT, пак казвам, за мен въпроса е принципен.
След като си на гости някъде, не ходиш до магазина да подменяш препаратите на жителите на този дом. Все едно като отидеш някъде на вечеря (при приятели или ресторант) знаеш с какво са измити съдовете...
Не искам да говоря за конкретната тенджера, защото за мен това е супер дребнаво и идиотско, но можеше да си избере и друга по-чиста тенджера, едва ли всички са били тооолкова много мръсни, захабени и мазни, вместо да тичка до магазина за нов препарат, щото видиш ли, аз съм мама-химичка, а тези деца изобщо не знаят как и с какво да си чистят
Разбира се, че въпросът е принципен- за надскачане и избиване на комплекс говорим.
Говорим за човек, който не може да използва, а и не иска, тежката химия, за да изчисти съда, в който СИ готви.
И който не се използва от домакинята, и няма друг толкова малък.
Не, не тичка в магазина да подменя препаратите на домакинята, а само да изтърка собствената си тенджера отвътре, вместо да ползва сода каустик.
На теб, тази разлика просто ти убягва.
Ами, смешно е дори да се разискват "принципи", които не разрешават на човека да го направи.
Дори няма да коментирам факта за абсолютната неграмотност на момичето по отношение на отровите, но както виждам, за теб това са много важни неща- да не се настъпи сянката на кандидат- домакинята.

# 119
  • при късмета

Ех, ма ко, нали и аз това питам и затова разказвам историята?
Защо ѝ е цялата дандания, като де факто, не я засяга по никакъв начин?
Че няма логика, съм напълно съгласна, но явно за нея има- трябва да се знае кой е шефа и никакви своеволия не се приемат.
Друго обяснение нямам.
Вярно, ти веднага го намери- да се очерни момичето, щото то, на жената сега ѝ е точно до това- да си търси кого да очерни.
Всички подробности съм дала, което избереш да прочетеш, че да обслужи тезата ти, избирай и фантазирай на воля.

Друго е обяснението и то е, че твоята приятелка, както и ти просто се настройвате една друга срещу снахата. И приятелката ти със сина си трябва да се разбере, не с нея

Общи условия

Активация на акаунт