С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 237
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • MI
Аминка, не може на 30 години или повече да се оправдава човек, че родителите му са виновни, онова момче дето го е тормозило в първи клас или учителката, дето му е писала 2 на контролното. Голям човек е мъжа ти, държи се така защото му е удобно и защото ти си му позволила. Действай по второто. Simple Smile

Сега и майка ти да ти измие чиниите ли е забранено? Моята последния път като идва упорито го правеше като ме издебне че не гледам, да не пускам миялната. Joy Не че пак не я пусках всеки ден, но това са подробности.

# 181
Леле, тая тенджера на 30 години златна се оказа.
Сода каустик да се ползва за миене на съдове за първи път чувам. Майка ми отпушваше канали с нея. Как на някой би му хрумнало да мие съдове със сода каустик, не знам. А и колко аджеба трябва да е мръсна тая тенджера та трябва да се мие с това е загадка за мен.
Изобщо целия казус е направо Абсурден, също като персоната, която го разказа.

# 182
  • София
Едва ли в историята на Великите тенджери има друга такава, чийто звън от търкане с препарат Ехо да звучи вече 13 страници!
Баба ми пък мие тенджерка, подарък от моята майка, с Доместос. Много хубаво измивал. Майка й обяснява, че с това не може да се мият тенджери, опасно е за здравето и т.н. След време пак разбира, че баба е ползвала Доместос и при въпроса защо,  баба отвръща : “ми на, ти ми каза, ама аз пак я измих с това.” Точка по въпроса 😀

# 183
Едва ли в историята на Великите тенджери има друга такава, чийто звън от търкане с препарат Ехо да звучи вече 13 страници!
Баба ми пък мие тенджерка, подарък от моята майка, с Доместос. Много хубаво измивал. Майка й обяснява, че с това не може да се мият тенджери, опасно е за здравето и т.н. След време пак разбира, че баба е ползвала Доместос и при въпроса защо,  баба отвръща : “ми на, ти ми каза, ама аз пак я измих с това.” Точка по въпроса 😀

Joy Непробиваем аргумент.
----------------
Това ми напомня за баба ми и лекарката - бяха й забранили пържено, кафе, кока кола и т.н., всеки път баба ми казваше "добре" и за вечеря искаше пържени картофи.

# 184
Има един препарат на основата на сода ,но аз все си мисля че е на  бикарбонатната.Има още неща в него и чистя основно кранове и баня от варовик..Както  и един хладилник ,спрял и мухлясъл ,заради него  е купен препарата.Изми всичко ,но не само с него беше търкането.Сода каустик едва ли  е  възможно.Поне до сега това мислих.Ще ми е интересна употребата в кухнята , защото ме е страх в тоалетната да я пусна,  и банята по тръбите, да прочисти.Чудя се какво да е профилактично  да мине по тях.На външна тоалетна съм я ползвала, разредена, на захабени тигани от пържене - в  училищен стол изваряваха посудата, отвън основно.Дори не съм се замисляла като ги гледах дали е правилно.Свекърва ми като вари сапун също  при миенето ползваше да накисне   захабени неща.Миене съда дето е приготвяла сапун.
Това съм чувала и виждала като употлеба ,но  тенджерите за готвене ежедневно -не.Имайте предвид ,че после с чиста вода се изваряват ,запарват третирани с нея неща.Измориха ме тези тенджери.Кръста ме заболя че и сърцето от тях.

# 185
  • София
Колко много коментари по някаква тенджера .... стана ми интересно и утре ще хвана да намеря къде се разказва че ми стана много интересно ....

# 186
След задълбочен анализ на казуса с тенджерата, аз установих, че съм на страната и на трите действащи лица.
На свеката, защото щом ще ползвам нещо, държа да си го приведа във вид, който искам.
На сина, защото, щом си У моята къща, ще миеш с моите препарати.
На момичето, защото щом аз съм избрала препарат и мъжа ми го е одобрил, значи това е моят стайлинг и край с дебата.

Как бих рагирала аз. Честно казано, бих била шокирана, че синът ми спори с мен по въпроси, по които зная повече / в случая бабет е химик/ .  Това е малко ретроградно, а не иновативно. И аз бих си купила едно тенджерЕ, ама хубавко / много обичам да си купувам  кухненска посуда, при мен малко на мания отива/. И бих им оставила патинираните съдинки да си ядат бактериите, докато не хванат я чревна инфекция, я нещо друго.
Биих прихванала сина ми настрани в личен разговор, за да му обясня никога повече да не си позволява да ме прави за посмешище пред гаджетата си. Ще си кажа и се надявам да няма повторение на унижение, каквото, в случая, не съм заслужила.

Ае, Абсурт, това момиче и твоята приятелка тогава ли са се запознали ? От колко време тя е господарката на дома там?

Ако са познават отпреди, можеха двете да се разберат. Какви са тези- ела да видиш майка ти с какво ще мие тенджерите.
Хем смешна ситуация, хем доста многопластова Angry

# 187
Е от първа страница Joy

# 188
  • Варна
[Ето ви един пресен, сериозен казус. Богата фамилия, интелигентни хора, единствен син . Свекървата е университетски преподавател, разведена. Синът и живее на квартира, с жена си и детето си. Баща му е предоставил имот, в предишна връзка на сина. Поради кражби и системни злоупотреби, от рода на бивша приятелка имота е взет. Преди дни снахата гостува с внучето при свекъра. Естествено има някакви финансови претенции и иск за помощ. Случва се. Но снахата заявява, че с внука ще пренощуват там. Остава два дни и заявява, че там и харесва повече от квартирата. В знак на неудобство свекъра се премества да живее в друг имот. Интригуваща развръзка е, че снахата отказва да пусне мъжа си в дома на родния му баща. Grinning Ситуацията има забавен елемент, за нас, страничните свидетели. Но свекито е на успокоителни... Вина има мекушавия, прекалено възпитан и културен син.

# 189
Ама той колко деца има синът
С коя снаха и дете живее и коя е при свекъра?
Иначе евала. На мен дори една тенджера не ми дават, камо ли да ми освободят апартамент

# 190
  • София
Леле, тая тенджера на 30 години златна се оказа.
Сода каустик да се ползва за миене на съдове за първи път чувам. Майка ми отпушваше канали с нея. Как на някой би му хрумнало да мие съдове със сода каустик, не знам. А и колко аджеба трябва да е мръсна тая тенджера та трябва да се мие с това е загадка за мен.
Изобщо целия казус е направо Абсурден, също като персоната, която го разказа.

Ех, Веселке, само ти ли не схвана, че тенджерката няма никакво значение? newsm78
И че казусът е съвсем друг?
Много загадки ти се събраха на теб, ама не се притеснявай- колкото схванеш, толкова- не е болка за умиране. Mr. Green Mr. Green

# 191
... наложи ѝ се да отседне при сина си по здравословни причини, на когото оставиха апартамента преди години. С всичко- една вилица не си взеха.
Междувременно, той се сдоби със сериозна приятелка, която остава за по дни при него.
Та, за едни 2 тенджери стана драмата. Купени преди 30 години- качествени и хубави, но оставени да се захабят от мазнините И отвътре.

То, ако момичето има твоите възможности за осмисляне и разбиране на писан текст, загубата за момчето няма да е голяма. Joy

То и ако Вие не звучахте като сърдита клюкарка дето одумва какво се случва в чуждите къщи.... ама ей го на, така звучи. Кой как чистил - каква точно Ви е работата да гледате в чуждата паница...

Майчето там ли живее-не, майчето е на гости в апартамента на синчето, макар и по-продължително (по Вашите думи така излиза и умишлено съм ги подчертала). Приятелката какво е виновна, че онзи младеж не е научен как се мие тенджера - нали маминка е била там преди девойката и сигурно с такава маминка и след нея ще си остане - да е хванала междувременно да я изчисти, а не да чупи пози. Аман от майчици дето то момчето не е виновно защото е момченце и може нещо да му стане ако пипне той да направи нещо, нищо че е голям мъж и трябва да може да си гледа сам домакинството и нито мама нито приятелката да трябва да му дойдат в къщата да му чистят...

И ако тенджерата ако пък е толкова хубава и ценна се накисва с оцет и лимон във вряла вода (най-безвредно) и освен ако не е тефлонова отвътре, преспокойно може да се изтърка със сода... или друг абразивен препарат.

# 192
Ех, tays къде беше цял ден ?BlushBlushBlush

# 193

Иначе евала. На мен дори една тенджера не ми дават, камо ли да ми освободят апартамент
Тук се разсмях.

# 194
  • София

Скрит текст:
То, ако момичето има твоите възможности за осмисляне и разбиране на писан текст, загубата за момчето няма да е голяма. Joy

То и ако Вие не звучахте като сърдита клюкарка дето одумва какво се случва в чуждите къщи.... ама ей го на, така звучи. Кой как чистил - каква точно Ви е работата да гледате в чуждата паница...

Майчето там ли живее-не, майчето е на гости в апартамента на синчето, макар и по-продължително (по Вашите думи така излиза и умишлено съм ги подчертала). Приятелката какво е виновна, че онзи младеж не е научен как се мие тенджера - нали маминка е била там преди девойката и сигурно с такава маминка и след нея ще си остане - да е хванала междувременно да я изчисти, а не да чупи пози. Аман от майчици дето то момчето не е виновно защото е момченце и може нещо да му стане ако пипне той да направи нещо, нищо че е голям мъж и трябва да може да си гледа сам домакинството и нито мама нито приятелката да трябва да му дойдат в къщата да му чистят...

И ако тенджерата ако пък е толкова хубава и ценна се накисва с оцет и лимон във вряла вода (най-безвредно) и освен ако не е тефлонова отвътре, преспокойно може да се изтърка със сода... или друг абразивен препарат.

Хайде, пробвай отново- прочети, помисли, усмисли и пак пиши, щом те напъва.

Особено ценно е предложениетоти да се изтърка тенджурката с "друг абразивен препарат".
Как така не се е сетила, тая свекърва, ама добре че ѝ подаде жокер! Joy

Не, не мога, ще си пусна втори пакет пуканки....

Общи условия

Активация на акаунт