С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 244
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • MI
Още бях в училище, четох случай от черната хроника за снаха и свекърва, влезли в болница след спор точно за простиране. А именно на коя страна се простират блузи, с ръкавите нагоре или надолу. Но не помня кой кого беше наръгал. Joy

Аз да си призная, че подреждам старателно прането. По вид, цвят и т.н. Обикновено на простир, но ако ползвам щипки са еднакви. Joy И в гардероба така, по тип и цвят. Не знам ОКР ли е, ама и не чи пука особено. После лесно намирам каквото търся.

# 286
  • София
Впечатляващо е, но за мен е недостижимо, тъй като еднообразието ме изнервя.
По вид и дължина, става, но по цвят и щипки- ТЦ! Simple Smile
А, в гардероба по цвят, в някой друг живот.

Между другото, кандидат- снаата сгъва перфектно и ненадминато, и последния път като идваха, да вземе да ми изпонагъне прането, дето бях нахвърляла върху спалнята. И сега още се чудя- да взема ли да ѝ намеря някаква маана, или да си потърся друго забавление? newsm78

# 287
  • MI
Извикай я и за следващата пералня, измисли някакъв повод. Grinning Иначе щипките ми са всички два цвята, та не е трудно. Нарочно така са купувани.

# 288
  • при късмета
Едно от нещата които научих във форума е, че изобщо има хора,които се вглеждат в чуждото пране. С твърдата убеденост, че чуждия коментиран начин на простиране е грешен, а критикуващия знае единствения правилен начин. Това със сигурност е ОКР и вбесява хора с такова разстройство, защото нищо не могат да направят да променят подредбата на чуждото пране. Никога не съм допускала, че някой си ходи по улицата само да разглежда простряното, чуждо пране, не учудена, а изумена бях.

# 289
Ей, вие, пишете ми какво е ОКР. Мерси?

# 290
Не стига грозните блокове и тесните пространства, натуриите по терасите,  ами и да ми се ветреят гащи пред погледа, поне да са подредени.

# 291
  • където ми харесва
Моите щипки са цветни, нарочно.
И винаги си простирам бельото на най-вътрешния простор.
Ма тва изпуснах кво общо има със свекървите 🙄

# 292
  • MI
Ей, вие, пишете ми какво е ОКР. Мерси?
Обсесивно-компулсивно разстройство.

# 293
Да успокоя простиращите неподредено ,като мен,че четох теория според която,пранеоо се простира нарочно с последователни различни дължини,за да  циркулира въздуха и изъхва по-лесно.Къде са тези емотикони?

# 294
  • Варна
veni_, намери и някакво по - задълбочено занимание на твоята свекърва . Да бродира гоблени, да брои детелини или да реди пъзели . Grinning Освен цвета, щипките трябва да са  екологични (дървени)  , за да не вредят на материята .   Ако някоя европейка чете форума ще  е  в
шаш -нокдаун. Sunglasses

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 17:18 от Viviana91

# 295
Много сте се отклонили. Чак сега успях да прочета темата... Много сте бързи

Мако, честит рожден ден на патерици! Здраве, щастие и късмет

Моята пра баба, бог да я прости, много ми се караше за простирането. Казваше че никоя свекърва нямало да ме вземе ако не се науча да простирам както трябва. Правилно било по дължина и цвят- панталони от тъмно към светло, после блузи пак така и т.н. Толкова години не успя да ме научи и все си простирам както ми е кеф. Всичките и щипки бяха бели и не знам заради това ли аз си купувам само цветни, че и като бяха по малки децата като ми ги разглобяха ги сглабях разноцветно. Тогава е бил просто друг начина на живот, смятали са че така е правилно. Баба ми ставаше всяка сутрин рано да приготви закуска, докато станем готвеше и за обяд и след това в градината и животните. Но пък бяха най милите ми години.
Дядо ми още е жив и когато му ходим на гости все ми се кара, че мъжа ми върши домакинска работа. Това не било редно, щели да му се смеят 😂 Ама не му се връзвам да му обяснявам, човека е на 80г, няма на стари години да го уча на сегашния начин на живот.
За простирането навън- това е почти навсякъде, в чужбина сме, около нас има хора от всякъде, много ми бяха смешни италианците- сушилника навън до входната врата по цяло лято 😂

Да не е само оф- етървата е много особенна, само търси причина да се кара със свекървата. Преди 2г взехме заедно със свекърите отпуска да ходим на почивка, те решиха да дойдат с нас и да вземат родителите и и се сърдеха, че свекърите казаха че ще делим на 4 (4 семейства бяхме) Нейните родители нямали възможност, те също за това да се разделяла между нас и свъкърите. Аз не се съгласих, свекървата също и през цялата седмица само търсеше с какво да се заяде. Отидохме накрая за 3 дни при бабата на мм, там се събрахме почти цялата им рода, тръгнахме да излизаме с нея и децата, ама тъкмо беше валяло и помолих свекървата да ми подаде горнища за децата. Тя попита етървата дали да даде и за нейния и само това чакаше да стане скандала, изпрати девера да се кара с майка си без да знае за какво става въпрос, а тя седеше и се заливаше от смях. Питах я после, отговора беше 'тя трябва да си знае мястото, не съм глупава като теб'. Още и още не може да преживее защо отказват да плащат почивките на родителите и и когато намери удобен момент все става скандала. Последно наскоро бяха оставили племенника, ама без да кажат че ще им го остават да нощува, девера вика на свекървата 'тя каза че ти си предложила да спи там и се прибрахме'. И това без да му оставят нито памперси, нито дрехи нито мляко. Свекървата се ядоса първо защото имаха планове да излизат и второ в тях няма нищо. Отишла купила му дрехи и памперси и на другия ден като отишли да си го вземат свекървата казала че тези неща ще останат там да има (често им го водят). Етървата веднага звъни да ми се оплаква, че не и дала да му вземе нещата, ама тя успяла да ги събере докато обличали малкия. Питах я какъв е проблема- не била съгласна да има нейни неща в чуждите хора, щом ги е купила за малкия занчи вече били нейни и тя решавала. Това почти всичко го казвам от гледната точка на етървата, след всеки скандал ми звъни или пише да се похвали как 'пак е успяла да сложи свекървата на мястото и'.
Аз също съм имала неразбирателства със свекървата, но никога не сме стигали до грозни сцени или да е имало някой. Това ми харесва, че свекървата си казва мнението, но не го налага и приема другия начин. Казваме си каквото има на момента и нямаме проблеми помежду си. Даже и мм ми се кара, че всяка снаха се кара със свекърва си и щели да ме помислят за ненормална... 😂😂😂 Пък аз за какво.. Отделни семейства сме, виждаме се на 1-2 седмици за по няколко часа, при това най често някъде навън.

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 17:36 от Kaya

# 296
  • където ми харесва
Ами, етърва ти е много нагло и зло същество, само това мога да кажа. Ама и мъжа й е един льохман. Намерили са се. Свекърва ти, обаче, има някакви стоманени нерви, аз не бих издържала на такива циркове, без значение кой ми ги прави.

# 297
  • MI
Боже, Кая, къде е намерил това чудо зет ти?! Случила е на свекърва...

Не знам еврпейките, ама италианки има по-хахави и от нас. Поне не се чувствам с ОКР на техен фон. Иначе системата за простиране и подреждане сама съм си я изработила, майка ми не е толкова луда... Joy

# 298
О и аз съм на мнение, че най много вина има девера за всичко... Етървата си беше нахална още от начало, познаваме се за съжаление от преди да се съберът. Запознаха се нашата сватба с мм, още на първия ден се пренесе да живее с него, щото щом аз съм живеела там ( бяхме на гости за 2 седмици само) и тя можела.
Свекървата е болна, преди няколко години и откриха някакъв проблем със сърцето и поне 2 пъти в годината получава пристъпии и влиза в болница- докторите не знаят колко ще изкара така и не могат да намерят лечение. Затова свекървата иска да прекарва време с нас и с внуците си- много ги обича и затова търпи, защото етървата все заплашва че ако не стане по нейното няма да си види внука повече.

Пс Нели девер ми е, брат на мм. Уж заедно расли и възпитавани ама са коренно различни. Мм никога няма да допусне такова поведение нито от мен, нито от родителите си, нито от брат си- много често се карат за това

# 299
Да успокоя простиращите неподредено ,като мен,че четох теория според която,пранеоо се простира нарочно с последователни различни дължини,за да  циркулира въздуха и изъхва по-лесно.Къде са тези емотикони?

Да, но това е различно от хаотично намятканите дрехи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт