С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 195
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Всички ни пере сачмата, ама важното е да не се взимаме много насериозно! Joy
Това се нарича ярка индивидуалност. Grinning

# 331
  • при късмета
Майка ми простира с колана или ластика на панталон надолу, а аз обратно и точно това ми е намилала поне 100 пъти. А аз поне няколко пъти по толкова съм стигнала до извода, че като най-плътната част на дрехата, а именно колана или ластика, ако е надолу, колкото и малко вода да има по дрехата след центрофуга, се отцежда точно през най-плътната част. Съответно независимо дали съхне вън или вътре, дрехата суха, само колана мокър. Пък нека ме убеждава после, че нейният начин е правилен, като моите съхнат ден по-бързо от нейните и равномерно. Сто бабиери комшийки да ме изкритикуват за начина на простира, няма абсолютно никакъв начина да го променя. Който си има ОКР да се оправя, проблема е негов

# 332
Абе спрете се с това ОКР, бре, има си критерии за диагнозата. Характеровите особености са нещо съвсем друго.

# 333
  • при късмета
Какво общо има с характера, да се хванеш за нещо извън него и да държиш, че е единственото правилно? Особено като не засяга твоето пране и сам си го простираш както смяташ за правилно. Като се хващаш и искаш да промениш и чуждото простиране си е ОК, а ако нямаш възможност да го направиш сипеш всякакви определения в безсилието си и се запъваш до последно.
При това не е диагноза, а състояние, а разликата е голяма

# 334
И свекървата, и снахата са класически пример как съберат ли се две жени в една кухня, ще намерят за какво да се намразят. Този път са две тенджери, ама можеше и една чашка да е.
Това, което ние, жените, сами си причиняваме, никой мъж не може да ни го причини.

ПП Честито, ма ко! Много здраве, мир и любов в семейството ти пожелавам!  Simple Smile

Аз пък мисля, че едната е пробвала за види колко е студена водата в морето, а втората ѝ е показала бързичко.

# 335
Начи.... аз съм виждала картинки как се зарежда миялна, как се подреждат шкафове и гардебори,  но как се реди пране правилно на простор , не съм.
Кой тука е въвел някакви правила- по цвят, по плат. Ама, ха. Значи съм мърльотина отвсякъде, защото ги редя всеки път различно . Да не говорим, че щипките ми са поне три - четири вида , сбирщина. Но кошницата ми е тюркоаз, като стената в хола, щот там стои Stuck Out Tongue Winking Eye

Това явно са някакви отживелици, когато жената е била само перачка и чистачка и по това са се фукали мъжовете коя е най- добрата домакиня.
Сега коя е по- добрата снаха, се определя от това коя е по - чиста , а не, как си е пльокала "тантелата" на телта.

# 336
Виж сега, ма ко, за мен  оплакването от свекървата е обсесия, а това дето си говорим за прането е някак изместване на фокуса и разведряващо замърсената атмосфера. Някои се разпознават, защитават, което е също показателно.

# 337
  • София
Скрит текст:
Начи.... аз съм виждала картинки как се зарежда миялна, как се подреждат шкафове и гардебори,  но как се реди пране правилно на простор , не съм.
Кой тука е въвел някакви правила- по цвят, по плат. Ама, ха. Значи съм мърльотина отвсякъде, защото ги редя всеки път различно . Да не говорим, че щипките ми са поне три - четири вида , сбирщина. Но кошницата ми е тюркоаз, като стената в хола, щот там стои Stuck Out Tongue Winking Eye

Това явно са някакви отживелици, когато жената е била само перачка и чистачка и по това са се фукали мъжовете коя е най- добрата домакиня.
Сега коя е по- добрата снаха, се определя от това коя е по - чиста , а не, как си е пльокала "тантелата" на телта.
Сетих се, че в друга тема съфорумка се оплакваше, че свекърва ѝ отивала всяка неделя при тях да се къпе, че нейната баня била студена. Close

Още съм впечатлена от това.

# 338
Само в неделя ли се къпе

# 339
  • при късмета
Виж сега, ма ко, за мен  оплакването от свекървата е обсесия, а това дето си говорим за прането е някак изместване на фокуса и разведряващо замърсената атмосфера. Някои се разпознават, защитават, което е също показателно.
За обсесията причината е вътре в теб, някаква дреболия за останалите, те е превзела напълно. Ако свекървата те дразни, то е нейни действия или думи, т.е. е извън теб, та няма как да е обсесия. Ама за теб може да си остане такова, щом си преценила.
А ОКР може да се развие не само за незначителни подробности, като кой как простира, а за още по-дребни неща, като например колко косъма трябва да ти стърчат от бретона примерно. И изобщо за всичко, което дори няма определени официално стандарти. Защото за простирането такива няма, някой си решил, че само каквото той прави е правилното и точка. Друг, като мен ще е втрещен, че изобщо има хора заглеждащи чуждото пране, че някой си определил правила за това или на такова неща изобщо няма да обърне внимание, камо ли да обяснява на някого, че трябва да си пренареди прането

# 340
  • София
Само в неделя ли се къпе
Аха, така се оказа.

# 341
Дървено-философските пояснения не ги разбирам, не те изчетох докрая. Не изнасилвай така медицинската терминология.

# 342
  • MI
Ако имаш мании как точно да простираш, например само с ластика нагоре или с ръкавите надолу, може и да бъде ОКР (но не задължително). Ако учиш как другите да простират и не търпиш възражение, не е никакво отклонение а просто препикаване на територия. Wink

Приципно има много начини да простреш гащите без съседкатада ти ги гледа, при наличие на желание очевидно.

# 343
  • при късмета
Като не разбираш нещо, е хубаво да не го коментираш с такава увереност. Още повече, че това състояние няма нищо общо с медицината. С това се занимават психолози, а не психиатри, а те не са медицински лица
Нели, и да имаш ОКР на тема простиране, виждайки нечии, неизвестно за теб чии простор, само поради невъзможността да му кажеш как е правилно и да си препикаеш територията. В безсилието си започваш да сипеш определения и да вадиш изводи за прострялия или теоретично прострялия извън твоите стандарти, то може и да не е ОКР, но пък е едно от първите предположения.
За протокола бельо не простирам навън, дори лятото. Имам сушилка вътре и дори прането да е навън, нея отварям за бельото. Знам, че не е хубаво да съхнат дрехи вътре, но лятото като е отворено 2-3 чифта бельо не овлажняват кой знае колко. А зад блока, накъдето гледа моя балкон, 2 години подред насипват пръст, че да запълнят един изоставен строеж  на двуетажен паркинг. Като изсъхне тази пръст такава прах се вдига, че не е истина. А на старото място бяхме над по-голяма улича и там беше много прах и ми е навик. Затова и не обръщам дрехите на опаки като простирам навън. Но съм далеч от мисълта,ч е моя начин е правилен. Аз се съобразявам с моите обстоятелства, друг се съобразява с неговите. Няма правилен и неправилен начин по въпроса

# 344
  • MI
Ма ко, никакво безсилие не е обикновено, а елементарно желание да се наложиш, да покажеш кой е шефа. Може и да не е винаги съзнателно, но си е точно маркиране на територията.

Общи условия

Активация на акаунт