С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • при късмета
Ако нямаш сериозен проблем, то ще си кажеш начина, т.е. ще се опиташ да наложиш своето, ще ти кажат "благодаря за съвета", "аз го правя по друг начин", даже може и причини за това да ти дадат и ще оставиш простиращия да го прави както си знае, защото са неговите си дрехи. Ако имаш обаче, всеки път ще намилаш едно и също, всеки път като отиваш на гости ще проверяваш има ли пране и как е простряно или в най-лошия случай ще местиш чуждото пране. (като примера назад, където свекървата вадела чорапи от багажа на сина си да ги сгъва правилно) И това всеки път. Смятам, че има огромна разлика м/у двата примера

# 346
А разказвала ли съм ви как пак седим и обсъждаме как цялата ми бубка е бащатко и свеки вика на сина си:
- А бе, ***, ти не си имАл такива бузи!
И аз гордо:
- Да бе, бузите са си мои Simple Smile
И пак мълчанието на...
Хорааааа, тая жена НИ-КО-ГА не я е целувала по бузите Joy А тези бузи са само за това Simple Smile Тя изпуска Wink

# 347
  • София

Хорааааа, тая жена НИ-КО-ГА не я е целувала по бузите Joy А тези бузи са само за това Simple Smile Тя изпуска Wink

Ти не си у ред, жено! Naughty
Как баба, хеле пък свекърва, ще целува бебето по бузите?
То, да ти пипне прането е "леко гнусно", според форумните снахи, а ти за революция говориш!
Марш в ъгъла да се срамуваш!!!! Mr. Green

# 348

Ти не си у ред, жено! Naughty
Как баба, хеле пък свекърва, ще целува бебето по бузите?
То, да ти пипне прането е "леко гнусно", според форумните снахи, а ти за революция говориш!
Марш в ъгъла да се срамуваш!!!! Mr. Green
Не е като да не съм я подканвала Joy Няма 6-5 там Joy

# 349
Като не разбираш нещо, е хубаво да не го коментираш с такава увереност. Още повече, че това състояние няма нищо общо с медицината. С това се занимават психолози, а не психиатри, а те не са медицински лица
Нели, и да имаш ОКР на тема простиране, виждайки нечии, неизвестно за теб чии простор, само поради невъзможността да му кажеш как е правилно и да си препикаеш територията. В безсилието си започваш да сипеш определения и да вадиш изводи за прострялия или теоретично прострялия извън твоите стандарти, то може и да не е ОКР, но пък е едно от първите предположения.
За протокола бельо не простирам навън, дори лятото. Имам сушилка вътре и дори прането да е навън, нея отварям за бельото. Знам, че не е хубаво да съхнат дрехи вътре, но лятото като е отворено 2-3 чифта бельо не овлажняват кой знае колко. А зад блока, накъдето гледа моя балкон, 2 години подред насипват пръст, че да запълнят един изоставен строеж  на двуетажен паркинг. Като изсъхне тази пръст такава прах се вдига, че не е истина. А на старото място бяхме над по-голяма улича и там беше много прах и ми е навик. Затова и не обръщам дрехите на опаки като простирам навън. Но съм далеч от мисълта,ч е моя начин е правилен. Аз се съобразявам с моите обстоятелства, друг се съобразява с неговите. Няма правилен и неправилен начин по въпроса

F42 по МКБ 10, в група - разстройства на личността. Лекува се от психиатър, със или без психотерапевт
Не ставай смешна с глупостите си по темата.

# 350
  • при късмета
Статии ли ще си размятаме?
https://tinkamiteva.com/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0% … 1%80%D0%B0%D0%B7/

Погледни глава 10, където се казва, че добре обучен терапевт е първия вариант от 4.
Да, има и медикаментозно лечение, но при него 40-60% от пациентите намаляват симптомите, а психотерапията 60-80%

# 351
  • Варна
В тази тема освен истерии, обсесии и лабилни нерви не видях същественни проблеми, конфликтни ситуации или асоциални черти на обвинените свекърви.Никога не съм имала проблеми с майките на бивши или хард нрава на настоящата свеки . Може би трябва риторично да се запитате , дали нямате проблеми в комуникацията или омразата е част от личния  ви характер .

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 00:46 от Viviana91

# 352
Там където има свобода има разбирателство.

Там където няма свекърва - има разбирателство. Wink

Да споделя още с какво ме дразни моята свекърва... Постоянно вади от някакви торби да ми подарява чорапи и собственоръчно плетени терлици и елеци. Все едно съм закъсала за чорапи. Жената не разбира грам от изкуства, култура, музика, политика, образование... Все едно сме магаре и космос с нея. Евентуално ако сме на едно място си говорим за компоти - тя говори за компоти, аз само кимам.
Много ме дразни и с нейните "уроки". Само като спомена, че ме боли глава или съм настинала, веднага следва въпрос "да не си урочасала" (цитирано). Да ми баела...
Нямам никаква обща приказка с нея, а много мразя да разигравам театри и да се правя на фалшива.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 01:09 от amy_nka

# 353
amy_nka  горката ти.
Как си харесала сина и питам.
Защото със снаха ми  имаме много общи приказки , това и харесвам.Разбира се и много различия ,отделни личности сме и на различна възраст.Но да си говорим нямаме проблем.Радвам и се , че ме надминава.То  и ако не , какъв е смисълът?Всяко следващо поколение трябва да е по-добро.Сина ми нещо  се промени, преди се разбирахме без думи ,сега се налагат пояснения, снахата ме разбира  веднага.Аз разбирам всичките.
Принципно  момчетата като станат мъже  отиват на друга планета.

# 354
  • Fort Worth, TX
Аз съм пас.Мързеливата я карам.Единствено лятото мятам на перзваза на верандата олекотените юргани, щото на 43 съхнат за 5 минути пък сушилнята ги клати по 50.

# 355
Там където има свобода има разбирателство.

Да споделя още с какво ме дразни моята свекърва... Постоянно вади от някакви торби да ми подарява чорапи и собственоръчно плетени терлици и елеци. Все едно съм закъсала за чорапи. Жената не разбира грам от изкуства, култура, музика, политика, образование... Все едно сме магаре и космос с нея. Евентуално ако сме на едно място си говорим за компоти - тя говори за компоти, аз само кимам.
Много ме дразни и с нейните "уроки". Само като спомена, че ме боли глава или съм настинала, веднага следва въпрос "да не си урочасала" (цитирано). Да ми баела...
Нямам никаква обща приказка с нея, а много мразя да разигравам театри и да се правя на фалшива.

Не.Там където няма интелектуален недоимък - има разбирателство.
Сблъскат ли се обаче,две кухи кратуни,дрънчи яко и се чува надалеч.

п.п.Преди да се омъжиш,не си ли направи сметката,че ще ти се налага да общуваш и със свекито?Simple Smile

# 356
Не.Там където няма интелектуален недоимък - има разбирателство.
Сблъскат ли се обаче,две кухи кратуни,дрънчи яко и се чува надалеч.

п.п.Преди да се омъжиш,не си ли направи сметката,че ще ти се налага да общуваш и със свекито?Simple Smile

Не е задължително да общуват кой знае колко, освен ако не е зависима по някакъв начин от нея.
Преди да заживеем с ММ заедно, почти не познавах моята свекърва, няколко срещи, в които и двете се държахме добре и дипломатично, като с непознат общо взето. По начина, по който говореше със сина си, години по-късно имах мъдростта да проумея, че е имало голеееми червени лампи, но тогава бяха отношения само между тях си, мен ме дразнеше, но не ме засягаше по никакъв начин. Едва години по-късно, след появата на детето, в мен се концентрира всичкото световно зло и всичките й проблеми идвали от мен. Ами чудесно - от обидите й, цупенията й, игрите на жертва, циркове и какво ли още не, губи само тя. Това, че отказа да приеме, че със сина й сме семейство и че той се съобразява и със жена си, ме прави мен командваща, зло, истеричка, и какво ли още не. След което очаква да се ухиля и да й отидем на гости, все едно нищо не е станало.
Манталитетът й винаги е бил такъв, цял живот се е държала зле и с майка си, и с дъщеря си, и с мъжа си, и всички я търпят, и след всеки скандал й се прощава, защото става добра за известно време, естествено без да се извини, доброто отношение и уважение на нея й се полага по презумция.
Та мисълта ми беше, че понякога, дори да познаваш свеки отпреди брак, дете и т.н., не е задължително да насочи агресията си към снахата веднага. А факта, че се държи зле с някой си,  говори много за нея, да, но не е причина да не се събереш със сина й. Ама е абсолютно задължително така да си опечеш нещата, че да не зависиш по никакъв начин от нея. В който и да е момент.

# 357
Мацки, аз простирам най-отпред дрехите, които ми трябват да изсъхнат най-бързо.
Без оглед на цвят и вид.
На средното ми дете това са обикновено боксерките, на мм са ризите или панталони. В зависимост от необходимото, и мнение на околните не ме тревожи.

# 358
  • при късмета
О да, темата е доказала, че и нормалните свекърви се бъгват при появата на внуче. Те са главната баба и точка. Няма снаха, способна да отгледа безценното внуче и то е повече тяхно отколкото на другите баба и дядо. Нямам обяснение защо така се получава

# 359
  • София

Значи, си на принципа на Сталин- "Има човек, има проблем; няма човек- няма проблем". Mr. Green

А, да се сещаш, че за свекърва ти ти също си магаре, а тя космос по отношение на това, от което тя се интересува и може? newsm78
И не е вярно, че не си фалшива.
Ти всъщност, разиграваш театри и си фалшива- приемаш подаръците ѝ, на които се надсмиваш, не схващаш че ги прави от желание да те зарадва с нещо, което с двете си ръце е направила и въобще не си прави илюзия, че не можеш да си купиш от пазара.

Не е зле да отидеш на баячка- да ти изтегли негативизма, че той трови организма и докарва главоболие. Joy

ПП. Защо не си взе сирак, че да ти е мирна главата?

Общи условия

Активация на акаунт