А сега, аплодисменти моля - ЮЛСКИ бебета в главната роля!!!

• 12 787
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • някъде
ЧЕСТИТО НА ПУХЧЕТО  stork-boyИ НА СИНЕОЧКА  stork-girl!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ БЕБЧОВЦИ И МНОГО РАДОСТ ДА НОСЯТ!!!  smile3504
ЧЕСТИТО НА ДЕЛФИНЧЕТО! МНОГО ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ ВИ ЖЕЛАЯ!!! married
Ох, Реничка и аз вече започвам да се шашкам няма ли да излиза бебо вече!  newsm32Хем ме е страх, хем вече искам да си го гушкам!  babyuu
Днес бях на преглед да видят дали имам разкритие и готовност за раждане- ама не... Rolling Eyes И ако до 11-ти не родя ще ми предизвикат раждане! Tired
Наде, беше ми писала как проверяват при вас за разкритие- в нашата скъпа държавица нещата стоят по различен начин... с ръка... Crazy... и въобще не беше приятно! Тази жена дали си мисли, че съм някаква кофа отдолу или просто гледат да те мъчат повече- незнам, но беше доста болезнено... Сложи си ръкавица, намаза с две капки йод /или каквото там беше/ и като си напъха ръката изведнъж аз се  #Crazy... а тя ми разправя "отпусни се"...как да се отпусна като болииии. Че мен като правим секс с татито ме боли в началото докато свикна /хем той е много нежен/ , пък какво остава за това... Sad
Лека вечер на всички мами и хайде вече стига сме се стискали ние, които сме за началото на месеца! Hug

# 76
Диди, още по-гадното е, че те нарочно го правят по-сериозно (проверяването имам предвид). Така, че ТЕ ти правят разкритие. Имат си номера и чалъми за това Sick ОТвратителни са. Да не говорим, че една от нашите мами миналата година я взеха да ражда един ден преди термин с леки контракции, без разкритие, защото докторът след два дни ИЗЛИЗАЛ В ОТПУСКА Shocked Разбира се всичко е минало успешно, но не става въпрос за това. Те направо си се месят в чужди работи и вместо да оставят природата да си свърши работата предизвикват раждане, при условие, че сами знаят какво "нереално" нещо е терминът като понятие. В крайна сметка никой не знае кога точно е станало оплождането и загнездването на яйцеклетката... но това вече е друга тема.
ох, доктори, доктори, да са живи и здрави, че без тях трудно, ама в таз държава с тях е по-трудно Confused

# 77
Честито на Синеочка и таткото!
Да е здрава и щастлива малката синеочка Лора, да расте красива и умна!
  newsm51

Честито на делфинчето!
Нека много скоро получат най- хубавия и желан подарък в младото си семейство!
  txtloves married  babyuu

Pearly, добре дошла обрано при нас след радостното събитие! welcome Чакаме снимки на бебе Калоян и разказ.    thumbsup

Диди, не си ме разбрала, но и тук така проверяват за разкритие. Не знам дали има друг начин. И не само в 9 месец, ами и при всеки преглед от началото на бременността. Аз писах, че имам вече 10 такива прегледа. Не е опасно, нито неприятно, ако се прави внимателно. Но може би, наистина като наближи термина някои лекари се опитват да помогнат на разкритието по този начин. Ти се подготви психически, че като отидеш да раждаш ще те проверят пак няколко пъти. И наистина, ако си отпусната няма да те боли толкова. 

На всички, които утре влизат в болница за наблюдение или раждане, пожелавам леко и щастливо обебване и прекрасни първи мигове с малкия човек.

Хайде, кои са бебетата на днешния ден?

# 78
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА ПУХИ И СИНЕОЧКА, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО МНОГО ЩАСТИЕ НА МАМА И ТАТИ ДА ДОНЕСАТ !!!

Аз да се похваля - вчера открих сезона на плажа ! Доктора ми забранява , ама аз разумно  - отидохме в 7.30 сутринта , все под чадъра съм стояла , и в 10.30 си тръгнахме. Чак им се чудя на хората, които  тъкмо се разполагаха ...голяма жега беше !! А да не говорим за празнуващите Джулай морнинг - бяха се завили с едни дебели одеяла и си спяха , а аз вече имах чувството, че ще припадна от горещина и напирах да си ходим.

И моят ден наближава, но аз все така си стоя- няма признаци, няма тапи , контракции ...нищо . Де що имаше - отшумя и сега ако не ми е големината на корема и подутите крака , все едно не съм бременна в 9 месец

# 79
  • Варна
Здравейте момичета!
Времето е супер хладничко само за разходки 1swing.изглежда всички сте се възползвали от това и затова тук няма никой
аз също след малко смятам да поизляза макар и самичка/татито само работи,няма събота, няма неделя cry/а и всички други са заети .ще отида до "Хиполенд"да взема една олекотена завивчица която вчера много харесах,то май друго не остана.
вече нямам търпение да родя.чудя се дали няма да е скоро Thinking
успех на мамите които са се запътили да раждат
А, и все забравям да кажа: welcomeна юнско-юлските мами.
надявам се после като вляза пак да си имаме ново бебче fingerscrossed

Последна редакция: нд, 02 юли 2006, 11:41 от jorjito

# 80
Ох момичета помагайте! Praynig Praynig Praynig
Отидохме във Весела та да ме гледат и там дали съм за секцио,че частния док нещо ме съмнявашеее!И гледаха ме на видеозон-всичко нормално беба мома,3300 голяма!После мериха таз-нормален готов да ражда!Въобще не бил тясен!После ме вързаха с едни колани да ми записват тонове и ме забравиха, а мен ме изби студена пот,прилоша ми ,понеже ме оставиха на гръб и аз си мисля че така трябва да седя та ми стана лошо.онази като дойде вече припадах и ме пръска с вода!Като се обърнах настрани веднага ми мина!
Та всичко ни е наред,и искаха да реша кога да е секциото ако ще е секцио и ако не да раждам Sick!Записахме дата за приемане на 6 а на 7 да е секциото! #Crazy
Тази дето записва ми говори що се натискам на секцио,да съм си раждала,беше много лоша!Вика вие кви сте на тоя(Заведе ни един познат приятел)Вуйчо ли ви е?Много сте важни секцио дата всичко избирате!Мъжа ми и каза че съм претърпявала аборт и имам и операция,а тя ми легни ти за секцио бе що караш нея!Изобщо направо се кара с нас!Нещо я беше яд че сме с връзки ли?! newsm78

Та искам да ми помогнете да реша!Има ли някой от вас който да не е с показания за секцио,а да е за такова навит и ангажирал!
На 6 сутринта ме приемат с все багаж и на место ще решаваме!Можело да ми сложат епидурална и да раждам,но аз като нямам нито контракции нито разкритие за кво да ме приемат!Мисля си дали да не си изчакам до термин и ако пренося тогава да ме предизвикват,а не сега на 7 като отида и да го предизвикат? ooooh!

От друга страна пък този нашия познат казва че според него да лягам за секцио хем ще ми оправели стария белег,пък и ако се наложи спешно секцио е по-гадно,пък и ако ражда, нормално можело да се наложи да ме режат! ooooh!Примерно ако не напъвам добре и с тази епидурална се успокоя и да трябва да прилагат форцепс! Thinking
Изобщо толкова съм объркана и незнам как да постъпя!Казват ми ти решавай!Но такова нещо можеш ли сам да решиш,да не съм бог!
Кажете вие как решихте за секцио които нямате показания за такова!?Асинка ти имаше ли показания?! newsm78
И направо незнам на 6 като ме приемат кво ще правя там,ще си изрева очите,аз сега ревах та кво остава за тогава!Умирам си от страх! Shocked
Делфинче ти ходила ли си в Весела или само на частен при твоята?Много са мизерни условията бе!Аз се зачудих как оперират е не съм виждала операционната,дано е по-добре от родилна зала!А на коридора имаше две родилки,лежаха милите на носилки,направо ви казвам се спекох от страх,като затвор ми изглеждаше!
Хайде стига съм  ви се оплаквала!
Ох само дано някой нещо ми каже по въпроса! #Crazy

# 81
Ели, само не се шашкай и се успокой, което и раждане да избереш всичко ще бъде наред. Понеже пред ме стои подобна дилема знам как се чувстваш. Но ще ходя последно на 6 или 7 на преглед за да прецени доктора дали тазът ми е тесен(той не е много широк) и големината на бебето за да прецени въз основа на тези 2 неща дали е по добре секцио. Ако ми каже така и се съгласи да ме оперира-ок, съгласна съм. Но, ако мога да родя нормално ще си чакам да стане от самосебе си( да се надявам, че няма да пренося). Но, Ели, ти имаш доста време до термин и не виждам защо да ти предизвикат сега раждане. Мен ако питаш, ако не е секцио, се прибирай у вас и си чакай контракциите и всичко ще бъде наред, независимо в коя болница ще раждаш.

# 82
Здравейте и от нас. Тъкмо заспахме сладко, сладко. Днес и двамата видяхме много зор от сутринта с нашето хранене, но няма да ви занимавам сега.
Стечи, мила, благодарности!!! Д-р Богословова е известна като майстор на секциото!
Сега почвам един бърз преразказ на раждането на Калоян:
В 3 ч. сутринта на 26-ти се събудих леко подмокрена и скоро нямаше съмнения, че ми текат водите. Бяха бистрички и понеже беше по никое време, реших да не звъня на моя доктор до сутринта. Взех си душ, събрах багажа, събудих мъжито и полегнахме гушнати. В 7 ч. ме приеха в Шейново, а малко по-късно дойде и д-р Станков да ме прегледа. Водите ми продължаваха леко да текат, но нямах грам контракции и бебчо си стоеше високо. Оказа се, че и разкритие нямам  Cry Прегледа за разкритие боли ужасно много и боли още повече когато си в очакване на следващия. Но поне болката пуска сравнително бързо. Направиха ми и клизма. Кой излъга, че не било неприятно?! Направо си е отврат!!!!!
Понеже нямаше време да чакаме разкритие, д-ра реши да предизвика раждане с таблетка Простагландин. Слага се вагинално и се лежи 10-15 мин., след което се почва голямото трамбоване из коридора.  #Crazy Ефекта от тази таблетка е, че предизвиква контракции на 3 мин., съвсем търпими и някакво разкритие. Да, ама мойта шийка била по-месеста и не знам ква си и от 9,30 ч. до към 15 ч. бях постигнала само 3 см. Включиха ме на апарат, за да следят как се държи бебето + 1 банка Окситоцин и Папаверин. Имах си за компания една циганка и една туркиня, които разкрасяваха пейзажа с викове и крясъци, та чак да полудееш.  ooooh! Мина се още малко време и се оказа, че съм стигнала почти 5 см - време за упойка и най-после абсолютно безболезнен преглед за разкритие.  Wink Нищо не се усеща при поставяне на епидуралната, а и анестезиолога д-р Кумански беше много мил, обясняваше ми непрекъснато какво прави. Не знам дали знаете, но като ви бият епидуралната, 10 мин. трябва да стоите легнали по гръб без да шавате, за да обхване цялото тяло.
Върнаха ме пак на апарата за тонове, усилиха ми капката Окситоцин и за 2 часа напреднах много с разкритието. Дойде и д-р Ковачева, която също се притесни, че бебето все още стои високо, но обеща до 22 ч. да родя. За момент се притесних, че ако дотогава бебчо не се задейства, може да решат да ме резнат. Туркинята до мен виеше безобразно. Имах чувството, че преиграва, понеже и при мен упойката вече беше спряла действието си, бяхме на еднакви см разкритие, но не ме болеше чак пък толкова. Е, боли си, но не и да виеш и да викаш майка си!  newsm78
Д-рите и акушерките почнаха да се въртят все по-често около мен, бяха изключително отзивчиви. Държа да кажа, че отношението им към мен като пациент на д-р Станков и отношението към другите момичета, които нямаха избран екип, по нищо не се различаваше! Така си получих и втората доза от упойката, но тъй като трябваше да побързаме - шегуваха се, че почва мача - отново ми засилиха Окситоцина. Този път обаче, заради по-силната капка и за да се чуват по-добре тоновете на бебето (трябваше да лежа само наляво), упойката хвана само дясната ми част. Доста интересно положение  Wink Изтърпях 30 мин. и ето че взех да усещам натиск отдолу. Разбрах какво става - малко беше слязъл и готов за действие.
Качиха ме на магарето, напънах на 2 контракции и главичката се показа. Напънах още 3 контракции, чух едно "пльок" и докато се усетя, видях едно синьо ревливо телце  Grinning Моето момче!  Grinning Стигнете ли момента с напъна, контракциите въобще не болят. При контракция трябва 3 пъти да напънете силно отдолу, като задържате въздуха и затваряте задължително очи. Слушайте и изпълнявайте инструкциите на екипа и всичко ще мине бързо!
Ама аз уж в кратце, а то стана игрален филм!
Това е, мацки.. Няма страшно!!!!!
Стискам ви палци и много ви прегръщам!   bouquet

# 83
Eli83, не се шашкай за форцепса! Екипа ще те контролира! Ще ти кажат кога започва контракция и кога да напъваш!

# 84
Ели, аз също нямам показания за секцио, но мисля този път да е така. Първото ми раждане беше много продължително и травмиращо, затова решихме този път с операция. И аз много мислих, защото казват, че вторият път уж било по-лесно, но аз само като си спомня първото раждане и ми става лошо.
И двата начина си имат и предимства и недостатъци, но никой не може да ти каже как е по-добре, защото при всеки е различно. Ти сама трябва да си решиш. При вас поне естественото раждане е с епидурална упойка, тук такива екстри няма, единствените болкоуспокояващи, които слагат са бусколизин и спазмалгон и то при нужда #Crazy Изобщо нашата болница е със светлинни години назад.
Какъвто и начин да избереш недей да си мислиш за самото раждане, а за времето след това, когато вече ще си гушкаш бебчето и всички ще е минало.

# 85
  • Пловдив
Здравей Ели! Виждам, че не си очарована от условията във "Весела". Аз също съм на мнение, че е доста мизерно. Там ще раждам единствено заради факта, че лекарката ми изражда там /макар че имаше вероятност да раждам в новата поликлиника която откриват няколко лекари от "Весела" - Хирургиите на "Пещерско шосе", но още не са я открили за жалост/. Аз като бях във "Весела" разгледах само стаите. Кажи речи добре бяха - като банята и тоалетната най ми харесаха от цялата обстановка /всичко си беше с теракотче вътре/. Като видях леглата и се зарочаровах, изобщо не ми харесват и се надявам да не се налага да оставам много дни в болницата /като се има и в предвит, че до сега да чукна на дърво никога не ми се е налагало да бъда в болница, пък камоли да преспивам/.
А сега да те поуспокоя малко. Според мен, след като нямаш симптоми за секцио не е необходимо "да лягаш под ножа". А това за предизвикването на раждането изобщо не те съветвам, защото от системата получаваш много бързи контракции, които могат да ти доведът множество разкъсвания след това. Най-добре си дочакай термина, всичко да си стане по естествен начин. Разбирам, че искаш час по скоро да си гушкаш беба, ама според мен по-добре да изчакаш - то само ще реши кога иска да излезе. И не плачи!!! Плача едва ли ще ти помогне. Не се притеснявай, вярвам че ще избереш правилното решение и мисли за малкото човече! Успех ти желая! newsm10  love001

# 86
Мила Ели аз съм от тези с планирано секцио, но ако имах избор бих искала всичко да си бъде нормално. Според мен (без да си натрапвам мнението) няма нищо по хубаво от естетсвените неща. Още повече, че ти чакаш момиченце, а те не са като момченцата да се преносват (обикновено искат да заживеят в новия свят доста по рано от термина). Но и ние не сме хората, които да решават. Според мен седнете една вечер с таткото и решете става въпрос за теб и вашето прекрасно бебче. А за условията не мислете толкова, в първите ни дни с нашите дългоочаквани съкровища едва ли ще ни се мисли за обстановка. Мислите ни ще са насочени само към тях и нищо друго няма да ни интересува. Успех мила дано намериш бързо правилното решение, без сълзи. Трябва вече да сме само положително настроени.

# 87
Ели защо не изчакаш да си тръгне раждането?
Ти поне имаш възможност за епидурална  Hug
Няма да ти чак толкова страшно.

pearly дълго раждане е било.Добре че са ти сложили упойка  #Crazy

# 88
pearly - разказът ти е доста обстойно страшничък, но от щастието което се усеща от теб всичко това си е заслужавало мъките.

Ели, ако имаш възможност да избираш, ако бях на твое място щях да избера естественото раждане. Аз лично съм секцио, защото съм с тесен таз и спадам към т.н. 2-ра възрастова група -първо раждане (28-33 години) и костите не били вече толкова гъвкави. А секцио се прави 10-14 дена преди термина, преди бебето да е влязло по-дълбоко в малкия таз - не че след това не може да се извади, но е по-сложно и не толкова стресиращо за бебето.

# 89
Pearly,благодарим, че сподели с нас раждането си! Hug
Рени, днес цял ден те нямаше и реших, че.... Simple Smile
Didkapan, при какви стойности на таза ти го водят тесен, че аз така и не разбрах до сега? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт