А сега, аплодисменти моля - ЮЛСКИ бебета в главната роля!!!

• 12 790
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Включвам се само за поздравите иначе само си ви чета.
Да са живи и здрави бебоцити Николос на Пух и Лора на Синеочка
Пърли добре дошла отново при нас и нацелувай Калоян от нас с мъжи.

Аз яко съм се стегнала за секциото, щото си се познавам, като ще се притесня, като ще се разхлопа това мое сърце, сигурно ще се наложи успокоителни да ми бият. А и не само за това, това ще ми е първата операция в живота и първата упойка. Абсолютен шах, ама нали го правя заради бебчо, само тя да ми е жива и здрава. И толкова се притеснявам за нея. Доктора не разрешава татито да присъства, а и двамата много искахме. Утре ще отида до някой черква, ей така за здраве. Стискайте палци. А, и секцото няма да е утре, отмениха го за по-късна дата. За сега няма да казвам, да не вземат пак да го отменят.
Асинка, ще си запиша телефона ти, дано не се наложи да ти звъня.
Целувки на всички

# 91
Ели, съветвам те да не бързаш. Секцио винаги може да направиш, дай си шанс за естествено раждане. Аз първият път родих със секцио но не се дадох до последно. Чаках до термина и чак 4 дни след него се съгласих да ме оперират. И даже още съжалявам, че не удържах още малко. Но лекарят просто вече ми каза, че няма смисъл, даже не пожела да ми предизвиква контракции, защото ставаше вече напечено. Но той още в началото си ми каза, че нямам много шансове да родя естествено. Сега вече нямам избор : лекарите са категорични, че ще е секцио, защото е минало много малко време от първото и даже и по време на бременността си ме наблюдаваха по-честичко да не стане проблем.

Ако наистина имаш даже и малък шанс да родиш естествено, то пробвай. Повярвай ми, колкото и да го хвалят секциото, наистина не е идеалният вариант. Пак ще те боли, ще ходиш превита на две, няма да можеш да си вземеш бебчето в ръце веднага и въобще...не е рай. Ако естественото ти раждане протече много тежко също може би няма да можеш да станеш веднага, но пък при секциото това е сигурно.

Успокой се сега и изчакай. Нищо не ти пречи да си дочакаш термина и да видиш какво ще стане.

Иначе не е вярно че момчетата се преносвали а момичетата по-рано се раждали. Аз дъщеря ми я преносих, свекърва ми и двете си момчета е родила по-рано. Няма такива правила.

# 92
Ох милички благодаря ви много за съветите,за сега решавам да изчакам,макар че татито ми каза да мисля до утре- имам време,тъй като утре отиваме да правим изследвания за упойките,та ще трябва твърдо до утре да реша,и да се обадим че отлагаме,щото хората ми записаха час за планово,пък ако реша да не ходя да се обадя!
Та засега от вашите съвети и от това че се успокоявам че ще е с епидурална,малко се поуспокоих и решавам да изчакаме до термина!Каквото Бог каже и каквото ни е писано!Може пък и Лъвче да си имаме,ако ме оставят да си го понося една седмица след термина,което незнам дали е добре ,но! newsm78
Делфинче ти говорила ли си с анестезиолога,аз разбрах че е само един за епидуралните и че МАЙче излиза в отпуска от 15ти,та трябвало да се уговаря с него newsm78 newsm78 newsm78
Дано не ме лъжат че ще ми сложат упойка щото!

Лала понеже имам една операция вече знам как не можеш да ставаш и вървиш превит като баба,това ме спира иначе хич няма да мисля,но вече веднъж като си преживял операция колкото и да ми хвалят секциото- си е операция коремна, кървава,направо не ми се мисли! #Crazy
Това е момичета,още съм много объркана,но то по хубаво нещо от нормалното раждане няма!Нали!

# 93
  • Варна
Pearly,стана ми много хубаво след като прочетох разказа за раждането ти.трябва да сме позитивно настроени и всичко  е бъде наред
Didkapan,това за възрастовата група за пръв път го чувам.защо на мен не са ми казали? newsm78аз ставам на 28г другия месец
Ели да кажа и аз какво мисля па въпроса.аз лично щях да избера нормалното раждане.или поне да опитам,а ако не стане винаги може да се направи секцио.седнете с татито и обсъдете нещата/както е казала и daniela77/става въпрос за теб и вашата рожба.кактвото и да изберете съв сигурна че всичко ще бъде наред Peace
сега всички ние трябва да мислим само хубави неща
Бог напред,ние след него!

# 94
  • София
Здравейте мами,
Аз да ви кажа от през нощта та до сега ми се появяват някакви белезнени контракции, ама рядко, нерегулирани, та засега нищо, а така се надявах, та чак накарах тати да ми направи тоалет  Embarassed
И купих кана Брита за вода за бебчо, наистина става много мека водата и се пие, малко бях скептична, но я филтрира добре Naughty
Нищо ново няма при нас, няма и бебе за съжаление, аз все се надявам като вляза в темичката, да се появило някое бебче, но днес за съжаление нъц Sad
Хайде бе мами, какво чакате, или по скоро хайде бебчета идвайтееее, ние ви чакаме  ylinfant smile3541

# 95
  • някъде
Ивка, ние ги чакаме обаче на тях май не им се излиза, а вече им е време /на някой бебчета, не на всички/ baby_neutral.
Вече започвам да се притеснявам кога ще се обебонча... даже и секс правихме с татито  Blush , ама резултат за сега- никакъв... Tired
Снощи имах съвсем леки болки ниско долу, защото бебо само се въртеше и ме ръчкаше и татито като каза "Тръгваме ли за болницата?"   Crazy, викам му "Чакай малко бе човек- то не става толкова бързо!" Joy, а и не бяха истински контракции... Rolling Eyes...кога ли ще дойде и моето време  newsm78

# 96
Спокойно мами, и аз така нямах търпение ако може още в първия ден на 9 месец да се роди- но сега съм се поупокоила.Когато- тогава.То наистина, колкото повече наближава датата, толкова повече ни се иска, но...Днес няма ли някое бебе вече?Може и да има , но ако няма как да кажат мамите-за това и завиждам на Мечо Пух-още на следващия ден вкъщи.В болницата дето аз ще раждам  и там ги изписват бързо , бързо, но май чак на 3 ден.
Пърли, добре дошли с бебока!
Ели, вие трябва да и решите.Аз лично не бих искала да давам съвет за толкова важно нещо.Каквото и да решиш - упех!А за това дето ти тава лошо по гръб- трябва да казваш веднага на лекарите- те дори и да е правят че не виждат.Това даже и има и име-някакъв синдром.При мен даже е много засилено.Това  би оказало влияние на записа на тоновете когато ти правят, а няма никакво значение за самия запис дали ще лежиш на ляво  или по корем.

# 97
  • welcome to the Jungle
Ей, мами, чета и аз бърша сълзички с вас  Hug Толкова мило ми става от вашите разкази.
За РАЖДАНЕТО: Милички, "прегледът" боли, ама той всъщност не е само преглед, а и "отваряне" на разкритието. Благодарение на невероятния ми доктор Стаменов - родих за 2, а не 12 или 22 часа. Спокойно, всяка болка си заслужава да се изживее. Поносима е (въпреки, ча аз най-малко имам право да говоря, щото ревях за упойка).

Ели, ако мога да споделя личните ми и ИЗЦЯЛО СУБЕКТИВНИ НЕПРОФЕСИОНАЛНИ впечатления, то бих те посъветвала следното: Ако имаш индикации да родиш нормално без риск за плода и теб - РАЖДАЙ НОРМАЛНО. Един белег не се равнява на сериозна операция, която реже 7 слоя в коремната кухина! Всеки слой е важен! Стават после сраствания, може да се увреди матката и т.н. .... за какво? Заради удоволствието да родиш леко? Ами ще се мъчиш не по-малко от родилата нормално. Само че, ще се мъчиш след раждането.... когато родилата норамлно е спокойна и щастливо гушкаща бебче.
 Говори обстойно със специалистът, който ще води раждането. За всеки доктор е по-бесно да ти порне коремчето, да свърши работа за 1 час, да си измие ръчичките и да се прибере в къщи.
За теб е различното и много важното! избери по-доброто за теб без да се страхуваш от нищо.

ако имаш повече въпроси - пиши ми на лични!

Иначе - УСПЕХ ВЪВ ВСЯКО НАЧИНАНИЕ

Еееххх, мами, мили! Освен да ви пожелая БЕБЕНОСЕН ЮЛИ МЕСЕЦ и да ви стискам палци на всяка ...друго не се сещам   bouquet Пожелавам ви всички юлчета да се родят здрави и хубави като миналогодишните юлчета!!!
 И си мечтая за хубава Ю Л С К А среща на каки и батковци и новородени бебешорковци в края на юли или началото на август.
А до тогава - пожелавам си всеки ден да греят усмивки, да проплакват здрави бебета и да сме щастливи всички заедно!!!!

УСПЕХ И ЛЕКО РАЖДАНЕ НА ВСЯКА!

PEARLY, момичета, Калоян е невероятно хубав "пу-пу- грозен - циганин -да -го-посерат-кокошките!"

# 98
Ели, чак сега прочетох темата и направо ме хвана яд на какви си попаднала! Не знам защо така реши да идеш в тази "Весела", ама може ли такова отношение там!? Първо те оставят да колабираш, някаква си патка /е не мога по друг начин да я нарека/ се държи просташки, говори за трети лица с "тоя"... , важни сте били...  #2gunfire А, не! И какво, накрая прехвърлят на тебе топката да решаваш как ще раждаш. Аз винаги съм считала, че нашето мнение и избор трябва да се уважава, но лекарят затова е лекар, да изрази едно по-категорично и професионално аргументирано становище! Иначе какво- в твоя случай излиза, че бяга от отговорност! Страх те е не толкова от това, което предстои, а от това гаменско, да не го наричам с други думи отношение!
Иначе показания за секцио колкото щеш- доколкото разбирам при теб предишна операция е такова.
Аз също съм за секцио, при мен варианта вагинално раждане изобщо не е обсъждан- имам една гин. операция, дъртоза, и пр.
На твое място ще отида при трети, докато ми хареса как се отнасят с мен!
Ей, мами, не се плашете! Поне не от операции- и специално Максин. Аз имам 2 операции, никакви кофти спомени нямам /честно!/, така или иначе положителната емоция след операцията толкова надвишава лекото притеснение преди нея, че не си струва да го мислим и да се напрягаме!
Горните сили са с нас, пазят ни!

# 99
 smile3501 smile3501 [smilie=smile3501.gif]prascho
Точно както си разбрала и от това отношение ми стана не по малко гадно и се разревах, че остава всичко на мен!
Е лекарката каза, че при секцио ако има сраствания било по лошо,за нея доколкото разбрах е по-добре нормално,НО така и не се доразбрахме!А аз на 6ти няма да ходя, а ще отида когато имам индикации или пренося!
Иначе аз не знаех че може записи и настрани да лежиш и вече едвам дишах когато тази влезна!Тя се изплаши жената каза някакъв синдром на Д някой си и добре че се обърнах че беше страшно!Това да е!
Та така сега реших да раждам! Sick
Само не знам като почна да раждам тази наша позната дали ще е на смяна,ако не ще я викнем де,но и за анестезиолога не знам дали ще е там!Делфинче ако знае нещо да казва!!!!!!!!! Praynig

# 100
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.0 Мила Ели, прочети тази тема Hug дано от нея ти стане по-спокойно и разбереш как само от теб зависи колко ще боли Hug
И една поправка на лъвичката - 5, а не 7 слоя Wink и не са точно "слоеве", ама нека им кажем така Grinning

И освен това още от сега сте канени на общия юлски Рожден ден, който ще е в началото на август, а като уточним часа и мястото ще ви пишем. Със сигурност ще е някъде навън, та да не се притеснявате, че едногодишните могат да лепнат някое вирусче на новородените Hug

# 101
  • Пловдив
Ели не съм разговаряла с анестизиолога и незнаех че излизал в отпуска. Тая седмица съм на консултация и ще питам лекарката ми. Последно при нея бях на 23.06 за изследванията преди раждане и се оказа, че хемоглубина ми е 91  #Crazy и ми изписа тотема. Дано до раждането го покача все пак. Иначе и аз нямам никакви симптоми за скорошно раждане, макар че много ми се иска и да си имам едно малко лъвче  Joy / но за тази цел трябва да пренося поне 1 седмица/

# 102
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.0 Мила Ели, прочети тази тема Hug дано от нея ти стане по-спокойно и разбереш как само от теб зависи колко ще боли Hug

Тази тема я бях чела преди време и е наистина много интерсена, но си остава в света на мечтите що се отнася до България.  Close Не знам дали на Ели ще й стане по-спокойно, особено като се има предвид описанието което даде на болницата и на отношението на персонала...Ели, споко... Hug

На мен ми остава цял месец до термина и не знам как ще изкарам в тези горещини...

# 103
Кой казва, че момичетата обикновено не се преносват??? Грешка! Около мен наскоро родените момиченца са все преносени newsm12
Нещо ревнах и аз на финала, но на Ели мога да кажа само, че я разбирам напълно, но от толкова спек вредим само на себе си и бебоците!!!
Утре ми е термина и отивам да видим кво ще ме правят пък мен, така и една болезнена контракция не получих Thinking

# 104
pipi да ти кажа честно и аз не ги знам стойностите, но като ме мериха с големия железен пергел коментара беше - " ОХО-о-о-о, ... знаеш ли какво значи това, бебето трябва да е до 2 кг. ако искаш да излезе нормално - много ти е тесен таза " - без коментар.

jorjito - и аз незнаех нищо за тези 3 възрастови групи, научих го когато се уговарях с лекаря, който ще ме изражда. Та 1-та група е до 28 години; 2-та от 28 до 33 и 3-тата от 33 нагоре, за останалото те докторите си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт