Любители на Котки - Тема 131

• 30 877
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Ивекс , стискам палци за Ушатото Hug

# 346
  • Sofia
Здравейте момичета. Моля за помощ

Намерих сиво коте Съжалявам, но не мога да кача снимка. Иглежда домашно, загубено. Изплашено е и се е свило до офиса ми. Намира се на бул.Македония 17. София.Взех я в офиса. Някоя от лапите явно е наранена има кръв като стъпва. На работа съм, а няма наблизо клиника. Има каишка и звънче.Оказа се с чупен крак дробовете се пълнят с вода заведохме на лекар сметката е 200 лв дотук клиниката на Добро хрумване, на Княз Борис I №125 записана е с името Звънче. Моля за помощ за плащането. В сайта на Добро хрумване има сметката им за плащане пояснете, че става въпрос за Звънче и Николина Христова я заведе. Тази сутрин е стабилизирана и ще правят снимка на крака, след това ще оперират. Разлепени са обяви в района, собствениците още не са се появили. Публикувала съм във фейсбук в изгубени и намерени домашни любимци със снимка. профилът ми там е Ani Kyuchukova

# 347
  • София
Ani Ka, намерих Ви във фейсбук, но под публикацията не може да се коментира и на лично (във фб) изпратих 4-5 групи за помощ в такива ситуации.

# 348
  • Sofia
Благодаря.

# 349
  • Варна
Тази сутрин имах коркова тапа в чантата Joy
ММ заключи, че котката мисли за мен да имам с какво да играя Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 19:22 от Мира Иванова

# 350
Не може да бъде! Успях да снимам почти прилично Мъри!
Тъпият телефон нещо се бъзика с мене и снимката е тъмна, но все пак се вижда прилично мустакатата мъркалница.

# 351
Ден 4 - промивка на раната и само една инжекция антибиотик вместо обичайните две.
Проблем отново са влизането в клетката вкъщи и излизането при доктора.

Доктора каза, че раната ще зарасне за около 20 дни. Според мен може и повече заради възрастта.
След петък ще разредим посещенията на 2 - 3 дни.

На въпроса кога сваляме фунията, доктора попита на кой пречи и не даде ясен отговор.
Там има две кучета - бебе - пудел на 5 месеца в клетка със прегазено задно краче и ловно средно голямо на двора със свален пирон от крака. И те са с фуния като на дворното е голяма.

Утре няма да е д-р Кънев, ще е докторка. На едно от предните ходения той каза, че предпочита той да го преглежда защото знае състоянието му. За утре щял да й обясни. Малко ми е притеснено.
И друго - работя кофти работа на която постоянно менят графика. Като чудо тази седмица от 5 дни ще го карам 4. Единия път като са ходили сами със стопанката му той се е опитвал да излезе от клетката на по шумните места. В колата е звукоизолирано.
Много ми е притеснено - другата седмица не знам кога и как съм на работа и кога ще трябва да се ходи. Вариант такси е неудачен - няма и 2 км от нас до там. Другата седмица го дават да се влоши времето - дъжд и студ. Той е апартаментна котка, без никакъв досег с външния свят.

Ако ще е от полза на някой - на Орион в посока Надежда, срещу ЧЕЗ, между хотел Алби/Елби и бензиностанция Еко има малка уличка. Там има два склада за ветеринарни неща - Гергьовче и нещо с Б беше другия. Продават и на дребно.
От първия взех фунията ни - 10 см за 4.52 лв.

Доктора пита всеки път Бегинс дали яде, пишка и ака редовно.
Яде по малко каквото му се сложи и се врътва, престояло не яде. Консерви, паучове - различни и нито един не му е любим.
От човешката храна му даваме кисело мляко, пастет или ако прояви любопитство какво ядем ние. Пак същото - пробва и до там.
Готвих леща, опита малко суров морков защото го стържа на ренде.
Вече не знам какво да давам.

Тоалетната от пясък я сменихме с вестници. Доктора каза бентонит, но финансово ще ни е трудно. Той пикае поне три пъти на ден, а ако е мръсно - не влиза.
Не харесва вестници - пикае в тях, но ака на сифона в банята.
И с тоалетната съм в чуденка.

П.П.
Във Фантастико има промоция на паучове Шеба 6×50 грама или 4×85 грама за 3 лв. Взех първия вид - два са говеждо, два - пиле и два - пате.
Дадох половин пате - 25 грама, опита го и го остави.

Отдавна не е ял суха храна освен лакомствата на Фрискис. Да пробвам със 100 грама, но какво?
А и не знам какво точно да търся - храна за малки котенца или храна за старци? Масово храните са за котки в зряла възраст.

Искам да се извиня на съфорумката, която ни предложи храна, че не й отговорих когато писа. Ще я помоля да ми пише лс.

Днешния данък след прибирането от доктора:

П.П.
Снимката на Таня за последния кашон ми напомня на час пик сутрин в софийския ГТ, когато крясъците: 'Айде малко по - навътре! Има мЕсто за всички! е обичайна случка.
Преброих седем парчета.
Ако не ви е срам, вземете изхвърлени кашони от някой хранителен магазин.
Те защо се бутат така? Снимката е истинска/реална, нали?
А мъничето в долния ляв ъгъл ме грабна защото прилича на моя дядо.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 22:41 от Зуки Су

# 352
  • Варна
Тази сутрин имах коркова тапа в чантата Joy
ММ заключи, че котката мисли за мен да имам с какво да играя Simple Smile

Тази тапа е жива, изкарах я от пералнята с прането Joy

# 353
  • София
Зуки, докторът ви е намекнал, че фунията трябва да стои на главата на Бегинс. Няма полза след толкова мъка да я махнете и той пак да се разчеша.
Стискам палци да се излекува момчето! Имайте търпание.

Моята Ангелина два пъти е стояла с фуния по 10 дни - нищо ѝ няма. Simple Smile

# 354
  • Костандово
Мойте мацки

# 355
Aууу, крaсaвици. Heart Eyes

# 356
  • Варна
И аз мисля, че в случая фунията е необходимо зло за Бегинс. Дано бързо започне да зараства раната.

Стискаме палци на Ушатото, да минава леко кастрацията днес!

И една Кетя в любимата си напоследък поза:

# 357
  • Пловдив
Бързо оздравяване на Бегинс.
Всички котаци, които показвате са прекрасни.
Ето я и принцеса Лея. А си станал и тя се е намърдала на мястото ти. Да ти го пази, да не си помислиш нещо друго.

Ще гледаш телевизия, но друг път, мен ще гледаш.

# 358
  • София
Миличкият Бегинс! Blue Heart По-добре ми изглежда вече. Дано скоро разрешат да махнете фунията, но по-добре да е на него в момента, защото раната лесно може да се разтвори с едно почесване.

Стискам палци на Ушатичкото! Blue Heart Всичко ще бъде наред, но знам как се чувстваш, Ивекс, така че няма да се опитвам да те успокоявам. Надявам се съвсем скоро да ти го върнат и да сте спокойни всички още преди края на деня.

Всички косматковци са прекрасни! Blue Heart

Имам нови снимки на Елза, но ще видя дали по-късно ще успея да ги пусна през телефона, че пиша от служебния комп и не искам да ги качвам на него.
Тя се научи да влиза в горния шкаф на секцията. Качва се върху секцията, отваря вратичката и някак се мушка в шкафа под себе си с главата надолу. Не мога да я щракна в момента, в който влиза, но съм я снимала как наднича от там. Обаче започнахме да заключваме, за да не прави всичко вътре в косми, а и конци вади от дрехите и сега е много нещастна, но това не й пречи по цяла нощ да опитва дали пък не сме забравили отключено. Smiley Дано успея после да ви пусна снимка от местопрестъплението.

# 359
Благодаря ви! Място не мога да си намеря, оставихме го сутринта, още не са звъннали, ще чакам още малко и ще подпаля телефоните, притеснявам се много.

Общи условия

Активация на акаунт