Любители на Котки - Тема 131

• 30 894
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • София

Здравейте!От днес имаме това съкровище в къщи

# 436
Да ви е живо и здраво и много да ви радва. Как се казва?

# 437
  • на брега на морето
Laughing
Здравейте!От днес имаме това съкровище в къщи
Големи и здрави да растете.

Одеве ровех по снимките и намерих втората снимка на Рафка след прибирането й у нас. Забравила съм колко мъничка беше, буквално шепа котенце. Сега е почти 5 килограма и е едра на ръст. Сутринта ММ я гледа и вика: Странно, жена с такива мустаци  Laughing
Скрит текст:

# 438
Оуу, душичкa мaминa. Прекрaсно нещо си имaте.
Момичетa, не коментирaм всички снимки, но след всякa искaм дa възкликнa, че пухчетaтa ви сa рaзкошни. Сaмо дa знaете, че не сте пренебрегнaти и зa всякa снимкa имaм коментaр, но ... нaли е форум и зa дa не е досaдно сaмо лaйквaм. Heart Eyes

# 439
Реших да продължа с експеримента.
Извадената кайма я изяде веднага. Оставих малко от нея във водата в която е вряла. Изпил половината вода.
Проверявам аз какво е ял и пил. В купичката с водата - отгоре парченца мас. Взех я, сложих малко хляб, сгрях я на микровълновата и му я предложих. Опита две хапки и се врътна обидено - да не е прасе, че да яде попара?

Преди малко тръгнах да проверя къде е, какво прави и дали не е свалил фунията. Гледам го - лежи на края на леглото и ме гледа с две отворени очи. Реших да го почешам под фунията. Както в един момент се кефеше и изведнъж започна да ръмжи Остави ме на мира! Нарочно не спрях, той ме би с лапи и избяга в коридора. Тръгнах след него и продължих да го дразня - цял ден спи.
Изведнъж глупака започна да реве като разгонен и да ми оправя ръката - прав, легнал, движенията му са точно като секс. Не ме нарани много- ръката ми беше под ръкава. Не е кастриран заради убежденията на стопанката му.

Дали инстинкта за оцеляване е по - силен   или половия? Вярвам, че е първия и Бегинс се оправя. Щом има желание за секс, значи е здрав? Или бъркам?

# 440
Кольо, като беше по-малка дъщеря ми беше решила да реже мустаците на Ая. Като я попитах защо, тя ми отговори:
Ами Ая е момиче, не може да има такива дълги мустаци😋

# 441
  • на брега на морето
Тръгнах след него и продължих да го дразня - цял ден спи.
Какъв човек си ти та тормозиш старо и болно животинче???

gabidi, на една съфорумка 4 годишният син беше отрязал мустаците на бебето персийка до корен. Предполагам, че са пораснали отново

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 23:44 от Котьо

# 442
Тръгнах след него и продължих да го дразня - цял ден спи.
Какъв човек си ти да тормозиш старо и болно животинче???
По твоята логика - лош и зъл. По моята - рискуващ за да види дали всичко е наред.

# 443
Добро утро, момичета
Все забравям да питам в темата за странно (поне за мен) поведение на големият ми котак спрямо малката
Големият котак Виви - на около 5 години, кастриран, много добро същество, отстъпва и дава всичко на малката калпазанка. В началото се притеснявах как ще приеме малката, защото той много си обича всичко негово.
Малката израсна с него, също кастрирана
Когато двамата започнат да си играят, са много сладки - гонят се, боричкат се, без хъскане или бой. Много им се радвам
Та, докато се боричкат малката ляга по гръб, а той я захапва(не силно, тя даже не скимти или мяука, просто стои) между двете предни лапички и ТОЙ издава едни такива мяукащи звуци докато я държи така. Тя даже не се опитва да бяга, просто стои така.
В началото се плашех, проверявах дали има разранено, Не, само навлажнена козинка. Разделях ги, но виждам че не я боли, иначе или ще му хъска или ще се опитва да му избяга, а тя просто си стои и гледа.
Лично на мен ми е много странно това поведение и бих искала да знам какво значи това негово действие.
Ако някой има наблюдения, много ще съм благодарна за допълнителна информация Heart Eyes

# 444
Според мене и показва кой е шефът. Показва че доминира.

# 445
И аз си мислех същото, но понеже съм имала само кучета досега, си мислех че при котките може да е нещо друго Kissing Heart

# 446
  • София

Тия дни ще се разходя до някоя месарница. Какво да взимам по 100 - 200 грама за проба? Дават ли по толкова малко?

Можете ли да ми препоръчате читава месарница из Люлин.

Читава месарница в Люлин е в трети (на края на бул. Захари Стоянов), близо до колелото на тролеите.
На Кооперативния пазар (отстрани на рибарския магазин) има павилион, в който продават карантия. Пробвах го Блеко- не му хареса, яде само сварен далак.

Ето я и Маци каква е кефлийка

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 09:32 от AnyHr

# 447
  • Варна
Добро утро, момичета
...
Та, докато се боричкат малката ляга по гръб, а той я захапва(не силно, тя даже не скимти или мяука, просто стои) между двете предни лапички и ТОЙ издава едни такива мяукащи звуци докато я държи така. Тя даже не се опитва да бяга, просто стои така.
В началото се плашех, проверявах дали има разранено, Не, само навлажнена козинка. Разделях ги, но виждам че не я боли, иначе или ще му хъска или ще се опитва да му избяга, а тя просто си стои и гледа.
Лично на мен ми е много странно това поведение и бих искала да знам какво значи това негово действие.
Ако някой има наблюдения, много ще съм благодарна за допълнителна информация Heart Eyes

Хубаво да е утрото пожелавам и аз от сърце, venydreh Animal Kissing Cat

Извинявай, че така се натрапвам и пиша неща, за които въобще не съм сигурна, че са вярни, но не се сдържах просто и аз да поразмишлявам. Не съм капацитет, нито ветеринар, две котки на куп не съм гледала, но ми прилича на типична котешка игричка - или с цел предаване на уроци, или с цел доминация, както Kalinass предположи. Щом не се нараняват взаимно, т.е. баткото само лиги пуска по козинката, а малката не отвръща с агресия, значи всичко би трябвало да е наред според мен. Някаква си тяхна котешка игричка или разрешен спор без травми, но възможно е да я обучава също така. Това, което ми направи впечатление от написаното от теб "между двете предни лапички" вратлето ли ще значи? Опитвам се просто да си представя как точно я захапва и къде. Ако е там около трахеята някъде си е показно за малката мацуранка слабите места на всеки един топлокръвен бозайник къде са и къде да атакува ако и се наложи да убива. Ай да се спра, че то стана вече като крими тема, а не за споделяне котешки идилии. Гледала си кучета досега, те са по-праволинейни и предсказуеми от котките, разбирам ти чуденките и колебанията. И аз като пръв домашен любимец имах куче и беше всичко много лесно и като дресировка, и като знаци, и като поведение. При котките не е така обаче, не сравнявай. Те са си идиотчета в добрия смисъл на думата и си правят каквото си искат, когато си поискат, и както си го поискат. Не съм много сигурна при котките дали въобще се спазва йерархия някаква, по-скоро се разпределят роли, но всяка една роля е не по-малко ключова, т.е. с каквото и да се наеме като "задължения" се чувства като незаменимо и нужно коте, отделно не всички котки са склонни към съкоопериране за разлика от кучетата. Няма глутници при тях, социализиране, единаци са по природа, но има и случаи на образуването на прайдове, предаване на ловни умения, заявяване на позиции, защитаването им и т.н.

# 448
Много ти благодаря, Spirit Kissing Heart
Захапва я на гърдичките между двете предни лапки, не на вратлето. Държи даже понякога около минута, може и повече и издава един такъв ммммммммм звук, не е мяукане а едно такова мммммммм малко към високите тонове. Не й ръмжи или да хъска. Ох, котаците са много по-различни като поведение от кучетата и затова питам Kissing Heart

# 449
Доминантност и псевдо полов акт, игра. Много често се получават подобни сцени при сексуалната игра преди същински полов акт. Особено онова специфично “мммммммм” е доста показателно.  Нормално е и да се получи при кастрирани животни, все пак са им отстранени органи от половата система, не мозъка.
Няма да я нарани, спокойно! 😆😆😆

Общи условия

Активация на акаунт