Любители на Котки - Тема 131

• 30 896
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Много благодаря, Епона Heart Eyes
Това се случва почти през ден, доста често е вечер, точно когато легна. Последните дни почти всеки ден

# 451
Пролет, какво да се прави... Въздухът гъмжи от котешки феромони. Не им се притеснявай. Нормална котешка игра.

# 452
  • София
A нашите си ръфат ушите - леко, но предупредително! Да се знае кой командва! Наско е шефът и най-често го прави, но Киро често се ядосва и също започва да хапе уши. Много ме е страх да не се скарат като Мацо и Мъро. Ситуацията е почти същата. Киро досега се подчиняваше, но стана много по-едър от Наско и започна да отвръща. За едно съм сигурна - няма да им преча да се разберат, за да не изпадна отново в старата ситуация! Тогава ги разделихме, за да не се бият и трябваше 15 години да сме регулировчици в собствения ни апартамент. Sad

Имам си и друг проблем. След цели 2 години, Киро събра смелост да ходи сам в сервизните помещения. Зарадвах се, че най-после ще махна тоалетната от стаята, но се оказа, че не кляка и вместо да пишка в легена, всичко отива по стената и пода. За момента там няма къде да сложа закрита тоалетна. Мястото е малко. А и заради астмата на Наско е добре да има открита тоалетна. И не знам какво да правя. Вчера дъщеря ми му натискаше дупето да клекне, докато пишка.  Laughing Но не мисля, че ще схване какво се иска от него.  Laughing

Стейси, Мила ли не клякаше? Ако е така, стигам до извода, че кафявите котки пишкат прави.  hahaha hahaha hahaha И с Мацо имахме същия проблем. Бяхме му сложили един леген около 50-60 см дълбок, но пак се случваше да напикае и стената.

В момента сме в следобедна почивка. Полегнала съм на дивана. Боги е върху мен. Спи. Преди това ме "масажираше". Киро се е залепил за най-меките ми части и не мога да мръдна, за да не го смачкам. А Наско е на облегалката на дивана, точно над главата ми.  Laughing От време на време ме удря с опашка.  Laughing

# 453
  • София
Таня, пак препоръчвам тоалетна с горен капак, достатъчно голяма е и ще ви отърве от тоя проблем. И по-малко материал излиза отвътре.

# 454
  • София
possessed, на Наско му трябва отворена тоалетна. Понякога влиза в затворената, но след това кашля. Специално купихме соева тоалетна, за да не се праши толкова, но пак кашля. Трябва да е отворена.

# 455
Аз съм много притеснена Sad В петък си ходих до село и маца си беше там. Обаче следобед зачезна и ме заряза в неизвестна посока. Вчера не успях да отида, пътувах и днес пак си отидох. Виках я, по принцип е в района и като щуе гласовете ни или колата се появява по някое време, обаче днес никаква я няма. Ще се побъркам. Мисля във вторник да отивам да проверявам дали ще се появи... Миналата седмица пак така зачезна и се появи чак по обяд. Много се надявам да е заради хормоните.

# 456
  • на брега на морето
Пролет е, любовта е във въздуха, сигурно е с гадже.
Преди време изчезна Герданче и ММ беше много притеснен; ами налудувал се е и сега идва всеки ден.

# 457
  • In the land of Never Never
Тръгнах след него и продължих да го дразня - цял ден спи.
Какъв човек си ти та тормозиш старо и болно животинче???

gabidi, на една съфорумка 4 годишният син беше отрязал мустаците на бебето персийка до корен. Предполагам, че са пораснали отново
Ужасно е това с изрязването на мустаците, предполагам всички са наясно, че им служат за ориентация при минаване през отвори, ако мустака минава изцяло, и тялото може да мине, както и за улавяне на движения на въздуха. Котешкия мустак трябва да се уважава и да не се пипа по никакъв начин. Той е част от тяхната чувствителност. Не че няма да порасне, но сигурно без мустаци се чувстват дезориентирани.
Щом Бегинс има сексуални мераци, мисля че се чувства по-добре. Ако се чувства болен, няма да му е до това. Но все пак инфекцията може да се върне, затова трябва да си мине целия курс на лечение, за да се стабилизира. Щом има апетит, това е добре. Стискам палци, да се възстанови миличкия котьо.

# 458
  • София
Таня, аз затоа я и препоръчвам, тя е по принцип отворена, освен дупката за влизане има още дупки по капака. Не служи за обезмирисване, а да обира полепналото по лапичките.

# 459
  • Варна
Glikoza, ох колко си права и благодаря, че писа за мустаците. Наистина са им не по-малко нужни и от ноктите, и от зъбите, и от космената покривка, и от опашката и от всичкото му типично котешко там. Не са просто едни щтръкнали твърди косми. Дете на 4 годинки обаче няма как да ги осмисли тези неща, докато не види нагледно ефекта или просто от друг род подбуди като търсене на естетика е изрязало. Да ще порастнат пак, няма страшно, предполагам е домашна котката и по-леко ще преживее загубата на това сетиво, аз обаче точно на тая възраст същата я свърших, но със селската котка, на която наистина са и били нужни тия мустаци и за оцеляване, и за ориентация, и за прехрана. Децата са една жестокост, обвита в наивност, незнание и любопитство. Grinning Grinning Та ако имате такова малко човече - жадно да опознава Света и всичко живо в неговото обкръжение ограмотявайте от време, да не стават бели. Пак на село, пак аз, поредната бруталия. Квачка мъти яйца, аз реших, че не се грижи достатъчно добре за тях понеже често ставаше от полога и взех, че и откраднах яйцата, пових ги в агнешка кожичка и сложих на слънце, да са постоянно на топличко както баба ми е обяснявала, че трябва да се топлят за да се излюпят пиленца. Познайте излюпиха ли се? Не ми бяха лоши намеренията, но изпълнението смъртоносно. А тя милата кокошчица си е ставала не от липса на майчин инстинкт, а просто защото си е знаела колко да ги топли, кога да ги топли, а и собствените си нужди да задоволи, ама аз като не разбирах... Детска му работа...

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 08:26 от Spirit Crusher

# 460
  • София

Обаче не е с тези напълно смачканите муцунки, нали?
Полуекстремална?

Питам, заради: Simple Smile)))

# 461
  • на брега на морето
Не ми бяха лоши намеренията, но изпълнението смъртоносно.
Не е възможно вързастните на обясняват кое, как и по каква причина на малките деца. Случват се и сакатлъци. Особено на село, където има повече неща за изследване от децата.
Та се сетих за една новела на Мопасан, горе-долу като твоя случай, но пиленцата се излюпиха Simple Smile
https://chitanka.info/text/21540-tuan

# 462
  • In the land of Never Never
Glikoza, ох колко си права и благодаря, че писа за мустаците. Наистина са им не по-малко нужни и от ноктите, и от зъбите, и от космената покривка, и от опашката и от всичкото му типично котешко там. Не са просто едни щтръкнали твърди косми. Дете на 4 годинки обаче няма как да ги осмисли тези неща, докато не види нагледно ефекта или просто от друг род подбуди като търсене на естетика е изрязало.
Да, така е. Нищо страшно в случая, но е хубаво да се обясни навреме на децата, че щом природата го е дала, защо е нужно. А ако се случи - то поне постфактум. Природата си знае работата. Намесата ни трябва да е само в краен случай. Но понякога се учим от грешките си. Това също се случва.

# 463
  • София
Понеделник е ден, изпълнен с много приключения! Тежък ден! Особено сутрините понеделнишки!

# 464
  • Варна
Моята „сурика[о]тка”  така гледа през прозореца Joy

Мисля, че в темата имаше, една мама с бебе и котка, да попитам - котето на каква възраст е, и как прие новия член в семейството? Оставяше ли ги в една стая, в началото (разбира се под надзор)?

Общи условия

Активация на акаунт