Любители на Котки - Тема 131

• 30 832
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
На нашия малък манипулатор му е станало ясно, че когато се събуди към 5 сутринта, най-сигурния начин да ни накара  да станем е да се навре в кабелите на зарядните под нощното ми шкафче. По-рано се пробваше с тихо маукане пред вратата на спалнята, сега изобщо не си дава зор, директно започва да трака с  кабелите.

# 196
  • на брега на морето
Шарки,
Скрит текст:
с глас съм се смяла на подписа ти

# 197
Не съм ви чела, но искам да заявя, че току-що напръсках котешко пиш с последната стъпка от описаното от първа страница. Ушатото трябва да се кастрира, пишка в ъгъла на стаята, днес няма нищо, котката изглежда добре, както обикновено, ползва тоалетна, изчистих пиш, явно маркира, ще звънна да запиша час,  Боже смърди отвратително, добре че е пишкал на пода, такава воня, да не ви описвам.....

# 198
Искам да кажа, че от Аплауз котката ми направи  сериозни проблеми с кръв в изпражненията и жестоко разтройство. Внимателно въвеждана и т.н. Спряхме Аплауза и се възстанови. Повече никакви експерименти с храната. Роял Канин за персийки и по мъничко пауч на Шеба и всичко е наред. 

# 199
Нали Аплауз уж се води високо качество храна, а РК не. Ах да се чуди човек вече... Сигурни ли сте, че е от храната?

# 200
  • Шумен
Високо качество в смисъл, че съдържа малко или въобще зърнени и достатъчно месо. Обаче явно нещо с високото съдържание на месо е проблем. Не съм ветеринар, но до този извод стигам аз, защото сме имали проблеми като вашите  точно с такива храни. Не знам. Роял-ът се плюска, ама с течение на времето - първата година беше на нея, защото не знаех достатъчно,  козината му започна да изглежда зле. Дългокосмест е, със силен подкосъм. Така че ...

# 201
Абсолютно сигурно беше от Аплауза.

# 202
То е ясно, че суровото месо си е най-доброто.
Скоро едно семейство осинови Мейн Кун - била е ползвана за разплод. Започнала да забременява с по едно коте и решават да я дадат за осиновяване. Хранена само с гранули
Новото семейство започват да я хранят със сурово месо - наистина се вижда разликата в козинката, поведението на котето...
Те обаче са американци, там има доста малки фирми, които предлагат качествена пълноценна сурова храна. Тук все още няма достатъчно избор и е по- добре да си правим сами.
От къде купувате месото, когато давате сурово?
До нас имаме един прекрасен месарски магазин, месото уж е качествено...просто малко ме е страх

# 203
В какъв смисъл не се чувства добре? Питам, защото съм хвърлила око на консерви Феринга.

Не знам точно какво не му понесе, но след почти месец с гранулите чат пат се появяваше мин.количество кръв в изпражненията, накрая получи и нещо около разстройство. И друг път се е получавало след експерименти с нови гранули. И вече съм спряла да сменям. Междувременно обаче минахме покрай това на лечебната на Роял и не мога да опиша какво ядене през половин час беше. Нещата са си индивидуални за всяко животно, нали знаеш, така че докато не се опита, не става. Ама наистина трябва с малки опаковки. А Ферингата беше 2 кг. И единият остана. А пък и ти говориш за мокра храна, такава не съм купувала.
Имам питане, че Мъри в последно време не яде това, което предпочиташе преди. Имам неотворени опаковки гранули Аплауз и Концепт фор лайф. Аплауза хапва по малко, другата изобщо не я иска. Ако си от София, мога ли да взема останалите гранули Феринга (естествено срещу заплащане), защото не ми се прави нова поръчка, докато още съм затрупана с храна.
Имам малка опаковка Феринга, само нея я яде, без да се мръщи.
И на консервите Косма се назландисва гадината - хапва по 10-ина грама и не дояжда останалото.
Замислих се за това, което пишете, за проблеми при ядене на качествени гранули. Едната котка е персийка, а другата каква е?
Аз бих предпочела да храня Мъри предимно със сурово месо, ама като не го иска? Пилешко (сурово или варено) помирисва и отвратена се отдалечава. Много рядко хапва миниатюрно количество прасе. Печената риба дори и не си хаби енергията да я доближи и помирише...

И ако някой от София иска неотворен пакет гранули от 0.4 кг на Аплауз или Концепт фор лайф на цената, на която съм я купила от Зооплюс, да каже.
Като цяло май е добре да разменяме закупена в количество храна, която разглезените мъркалници в даден момент отказват да ядат.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 23:18 от Недоволна

# 204
Точно това и аз да питам ...

Ако някой има изостанала храна или тоалетна, какво прави - подарява ли я или я продава?

Знам, че всяка котка е различна и в определен период харесва дадени храни.
Моя дядо вече не обича суха храна, но купувахме по малко и последната сме я изхвърлили. Да имах, бих я подарила.

Чета ви...
Не разбирам от интернет поръчки и не ми се занимава. Е, как дядо да пробва Аплауз и храната със Ш/Щ?

Има ли съфорумки от тази тема, запознали се на живо и запознали си котките?

# 205
Точно това и аз да питам ...

Ако някой има изостанала храна или тоалетна, какво прави - подарява ли я или я продава?

Знам, че всяка котка е различна и в определен период харесва дадени храни.
Моя дядо вече не обича суха храна, но купувахме по малко и последната сме я изхвърлили. Да имах, бих я подарила.

Чета ви...
Не разбирам от интернет поръчки и не ми се занимава. Е, как дядо да пробва Аплауз и храната със Ш/Щ?

Има ли съфорумки от тази тема, запознали се на живо и запознали си котките?
Според мене дали някой ще подари или продаде (това не е точно, ако я даде на някой на цената, на която я е купил), май зависи от количеството и парите, които е дал.
А за Аплауза -продава се насипен в някои магазини в София. Ако ти се разхожда до центъра, мога да ти дам (подаря) от отворен пакет да пробваш дали дядото ще я хареса. Както има и малко от друг отворен пакет качествена без зърно (Концепт фор лайф).
Ако разполагах с повече пари, бих подарила и цели неотворени опаковки, но за съжаление не е така...

# 206
  • София
Аплауз на гранули опакован се продава в The Mall, на ет. -1. Аз оттам купих (като истинска максималистка, 7.5 кг, но имаше и по-малки опаковки).

# 207
Лъки яде jaguar the cat, висок клас качествена храна с повече месо. Сега яде гранули за уринарни проблеми, де. Дебилче.

# 208
Аплауз на гранули опакован се продава в The Mall, на ет. -1. Аз оттам купих (като истинска максималистка, 7.5 кг, но имаше и по-малки опаковки).
Шарки, че това е храна за половин година, ако не яде нищо друго! Аз винаги съм се старала да разнообразявам храната, защото не мога да си представя да ям едно и също дълго време без каквато и да е промяна. Дори и дивите предшественици на домашните ни любимци един ден са похапвали гризачи, на следващия пилци, гущери, насекоми или нещо друго.

# 209
Допълвам, че я има и на гранули, и като паучове/пастети Аплауз и на -1 в Парадайс Център, аз оттам взимам. Със сигурност има опаковки от 0.400 кг и 2 кг, за по-големите от 7,5 не съм гледала.
Също я има насипна и в едно зоомагазинче на Раковска. Като тръгнеш от бул.Сливница/Лъвов мост нагоре към СУ.
Ама как го обясних ... Joy

Общи условия

Активация на акаунт