Отговори
# 600
  • България
И аз съм доволна от градината.Имаме млади госпожи и се оправят с 29 деца.
Казват като има нещо,обикновено Теодора придава инати,но се справят.Като цяло там слушат повече,отколкото вкъщи.
На обяд лягали и заспивали.
Почти не са отсъствли.Не плачат,което много ме радва.Кака им много плачеше

# 601
Дайте ми съвет, малкото си прехапа устата и стана като афта и го боли, какво бих могла да купя и да го намажа, защото плаче, че го боли доста.

# 602
  • София
В устата каквото и да мажеш все тая.

# 603
  • UK
Дайте ми съвет, малкото си прехапа устата и стана като афта и го боли, какво бих могла да купя и да го намажа, защото плаче, че го боли доста.

Ако е от външната страна можеш със судо крем, здраве. Отвътре незнам,  честно казано с какво.
По въпроса за следобедния сън. Моите, още от 3 год спряха изведнъж със съня следобед.
Сега като са изморени /болни и на връщане от някъде ми заспиват в колата, но никога на училище.

# 604
Изчаквам аз да поотминат празничните вълнения и пак да ви питам по-конкретно какви са причините да сте недоволни от учителите. Аз нали вече съм от другата страна и сондирам мнения кой какво очаква и съответно получава😊
Хайде скоро започват първошашките вълнения. Подаване на документи, класирания...
От яслата съм недоволна, че второ дете водя там по цял ден, а вътре не съм влизала. Отваря се вратата колкото да не изхвърчи някой и толкова съм виждала от интериора. Също и вонята на препарати.  Не знам с какво перат чаршафите.  Редовно се вмирисват коси и дрехи на накакъв дезинфектант.
От учителките в ДЯ и ДГ нямам оплаквания.  Даже съм сигурна, че са с някакви суперсили, за да издържат на 30 деца целодневно.  Проблемите почват в края на 3 и през 4 група като се оформят "бандитите". Ама не палави хитряги като гореописания ами от другите агресивни, нагли и обикновено копие на родителския модел. Тук само яка дисциплина роботи, ама не с шамари,  ами с подход и респект. Сега сме в такава ситуация в 1 клас. Сутрин всичко 6, следобед на занималнята- набити, ритнати, подстригано момиче и да не изглеждам още.

# 605
Изчаквам аз да поотминат празничните вълнения и пак да ви питам по-конкретно какви са причините да сте недоволни от учителите. Аз нали вече съм от другата страна и сондирам мнения кой какво очаква и съответно получава😊

И аз да се изкажа по въпроса Simple Smile
От ДЯ съм напълно недоволна - пускат им телевизия и ги натискат по столчета да стоят мирно и да гледат Маша и Мечока. При разговор с персонала и директорката, оправдания хиляди - малки са за занимания; еди кое си дете реве и подлудява всички, ако не му пуснат филмчето; нямат играчки или играчките са им малко и се бият за тях(накрая купихме играчки по техен списък - резултат същият, уж играчките са счупени след 2дена).
Резултатът от посещението беше - болно и изнервено дете. Като попадне  на Маша и Мечока почваве рев и истерия.
Спрях го и си продължи на частната занималня да ходи и детегледачка в къщи.
Харесва ми в занималнята, че има ред и дисциплина. Учителките са много принципни и си държат на правилата, без да пречупват децата. Ние сме много свободолюбиви, но тези жени го научиха, че има правила и трябва да се спазват. И там не всичко е като в приказките - появи се есента  агресивно и проблемно дете(англичанче), което бие с играчки или напрово удря шамари на другите деца( и ние сме сред потърпевши), изпада в истерии, удря си главата в пода и т.н Ние бяхме стерсирани и започна да отказва да ходи, но и не може да обясни какво става. Отидох с малкия на занималня един ден и разбрах, какво става. Видях, че учителките работят  с това дете, но резултатът дойде чак сега и то като го изолираха  от другите деца. Иначе  обясняваха, че не може да се изолира това дете, а и другите деца да свикват - това е живота, има и агресивни хора и не може да ги държим под похлупак. Моя почна да посяга на нас в къщи и да ми се смее или крещи, много бързо изкопира това поведение.  Аз реших проблема за нас, като го пусках моя синковец в дните, когато англичанчето не ходеше(разпитах майка му в кои дни го води). Изглежда и други родители така са процедирали, защото в един момент ме уведомиха, че с англичанчето ще се занимават отделно и ще го включват само в някой и друг модул, но ще е  под контрол.
Стана дълго, но това е моя опит със ясли и занимални.

# 606
Детето явно е с диагноза. Но това са единични случаи наистина. Повечето ясли и градини са читави.
В групата на дъщея ми има аутист. Ива два пъти в седмицата до обяд. Обяснено е на децата, че то е различно. Агресивно е понякога, но малките знаят да не вдигат много шум защото това го дразни. Когято има подход, стават нещата.

# 607
Наистина трябва подход, може в началото и учителките да не са били наясно с истинското състояние на детето. Това, което ме дразнеше, че останалите деца бяха оставени в позиция - това е живота оправяйте се,. В къщи му говорехме да се пази, но и ние не знаехме как да се опази от това дете. Моят е по едър от това дете, но той не знаеше нито как да се пази от него, нито как да се зашити и затова само понасяше шамарите и негативите, както и другите деца. После реши, че това е нормално и почна и нас да ни шамари,  2 пъти го прибрах посинен по лицето и аз взех мерки.
Аз като говорих с майката на това дете, в първият момент така ми скочи, че аз реших че май всички в това семейство са с диагноза. После като видя, че аз не я нападам се успокои и сама ми каза, че в  тези и тези дни   води  детето на други занимания.

# 608
  • Пловдив
и в групата на моите деца има детете с аутизъм и то доста агресивно, мноооого ядове сме брали, в първа група най-вече, в самото начало майката ходеше с него до обяд в групата и не беше толкова страшно, след това обаче, понеже се ползваше с протекции, реши да се отърве буквално и го остави по цял ден в групата, учителките не смогваха, това дете изпоизяде всички деца, включително моите, много кофти си беше. Преди да го остави за цял ден майката ходеше да го приспива като го натиска със сила на леглото, защото нямало друг начин, моето голямото по онова време започна да изпада в безпричинни истерии, от госпожата разбрах каква е причината и, че други деца също са в шок. Имаше случай както всички деца спят, това дете скочило и захапало друго спящо за носа и т.н., много са историите. Във втора група учителките с малко подли способи успяха да го изолират, предвид смяната и на директорката на градината, а тази година вече ситуацията е сложна, детето бе открито от полиция само в 3 през нощта на улицата, у майката пък наркотици открили, водят се дела за родителски права и го води кой ли не на градина...
та, в крайна сметка, колкото и да искат да социалицират такива деца, ако няма човек, който персонално да се занимава с тях, това рефлектира върху останалите и хич не е приятно и полезно.
Няма да забравя, госпожата ми разказваше как това дете минавало и облизвало целия телевизор, след него и всички останали следвали примера, кофти си се отразява. Сега са по-големи, вече разбират, че детето не е добре, но и за щастие скоро не е имало инциденти, а и го водят за малко в момента.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 13:59 от Gugito

# 609
  • От Луната
Весели празници и от нас...
Аз ви чета, но като се сетя да пиша и темата вече е друга...
Моят скоро ще стане 3, не ходи на ясла в момента, защото е под карантина, а той бвше болен в началото и не е бил контактен.
Аз не съм карала варицела и сега се гледаме вкъщи вече 3м.
Ще го пускам скоро, защото ще се наложи да започвам някак работа.
Сменям попрището и се надявам да не е много тегаво с графика.

Иначе от яслата... ами не знам, 50:50 съм. Много са децата и той много боледува. За съжаление за 2г нито се е адаптирал, нито има цяла седмица да е ходил. Сряда е критичната, просто не знам...
Имам наблюдения за ДГ и според мен е много по-добре.

# 610
Някъде се ориентира? Помня, че искаше нещо твое да развиваш с дизайн Blush

# 611
  • София
И в нашата група имаме момиченце , може би аутист, не ги разбирам.
Ама особеното му е че не говори, само се усмихва и все ходи да прегръща децата. С него проблеми няма и нашите деца не го тормозят. Имахме открит урок по математика, това дете се справяше най добре от всички. Участва и в тържествата винаги, реплики няма, но все танцува насред момичетата и те не го игнорират.
Имахме и агресивно дете, хапе, бие, драска им рисунките, с него не знам как но се справиха. Вече няма проблеми.
Много е важно госпожите как ще подходят. Не всеки може да се справи с трийсетина различни характери.

# 612
Момичета, весело посрещане на Новата 2020.
Желая ви живот и здаве на вас и особено на децата ни.♥🎉🎁🎄

# 613
  • От Луната
Кристи, това си го развивам, но бавно се случват нещата. Нямам мотивация ли, време ли, не знам... и все пак не се отказвам.
Другото за сега го пазя в тайна.
Тепърва предстои...

# 614
Весело посрещане на новата година, момичета! Чета ви внимателно, ала къщата ни е с поредица от гости и не успявам да пиша по-подробно.

Общи условия

Активация на акаунт