Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 956
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, толкова ме надъхахте. Прегръщам ви силно и ви пращам много мокри целувки от моите малки слънца! Hug Kissing Heart
Децата са толкова непринудени и съвсем малко им трябва, за да светнат и озарят всичко наоколо. Бях загубила това качество, но сега благодарение на случващото оценявам и се радвам на всеки миг.
Spirit Crusher съветите ти са безценни. Точно така мисля да правя. Първия път като отидох в Надежда в Онкоотделението и видях всички тези посърнени и нещастни хора, наистина се депресирах. Да не говорим че бях най-млада от всички. Оттогава реших че не искам да се вливам в тази сивота, ще обличам цветни дрехи и ще се усмихвам, дори физически да не ми е добре. Сигурна съм че ще намеря приятелчета по дух там.
Marittaa много си права за мислите. Аз знам че сама си го причиних. Последната година беше многа трудна за мен. Мъжът ми всяка свободна минута прекарваше в ремонт на новото ни жилище, почти не го виждахме. Големият ми син (3г.) е в жесток бебешки пубертет и толкова емоционални и истерични сцени сме имали, че неведнъж ми се прокрадваше мисъл "Искам да свърши това". Малкият ми син пък не спи хубаво още от раждането и това допълнително ме депресираше, изнервяше и вкарваше гадни мисли в главата.
На въпроса ти - тумора е голям (гърдата ми е двойно по-голяма от здравата, като със силикон съм) и не могат да ме оперират на този етап, като се смали, тогава.
Стискам палци на всички!

# 526
  • София
DZ, всичко ще бъде наред, мила. Пиши, като дойдат резултатите. На новите попълнения - смелост, ще преминете през това изпитание и ще бъде всичко като преди. Ето и аз стигнах 8-мата химия, виждам им края. После ще питам за лъчето! Новите дами, четете тук и се вслушвайте в съветите. Кураж и търпение, най-вече позитивни мисли и много вяра! Браво на DZ, записа втора магистратура, работи, не си оставя време за черни мисли!

# 527
Nezhdana, както казах не се плаши от размера на тумора. Ще се смали. Моя след 4 терапии е на половина. Имам още 12 терапии и сигурно хептен ще се смали. Има жени, на които съвсем изчезва (но пак оперират и в такъв случай). Опитай се да правиш така както Спирит казва и както си си намислила. Иначе и аз сама си го причиних, но с хормонални противозачатъчни. Още по-тъпо. В комбинация със стрес. Над стреса имаме по-малко контрол, но невежеството ми относно противозачатъчните трудно си прощавам. Ще се оправим не бой се.

# 528
............Какво е Ки 67?................
Това е маркер, който показва скоростта на делене на раковите клетки. Ако е висок, показва че клетките се делят бързо и туморът ще расте много бързо.
Има един различен вид рак на гърдата - възпалителен. Четох, че се появява и след мастит и се развива много бързо. Ако възпаление и оток не са се повлияли от антибиотици трябвало много бързо да се действа.

# 529
  • София /Абсурдистан
Това е маркер, който показва скоростта на делене на раковите клетки. Ако е висок, показва че клетките се делят бързо и туморът ще расте много бързо.
Има един различен вид рак на гърдата - възпалителен. Четох, че се появява и след мастит и се развива много бързо. Ако възпаление и оток не са се повлияли от антибиотици трябвало много бързо да се действа.
При мен е възпалителен и вървеше с мастит. Беше се развил много само за около 2 м. Нищо не помогнаха антибиотиците и тогава ме пратиха при онколог.
Мен треска ме тресе за резултатите утре от пет скенера.

# 530
При мен е възпалителен и вървеше с мастит. Беше се развил много само за около 2 м. Нищо не помогнаха антибиотиците и тогава ме пратиха при онколог.
Мен треска ме тресе за резултатите утре от пет скенера.
Unknown_lady Възпалителния описва ли се по специфичен начин в диагнозата?

И моите от ПЕТ скенера ги чакам днес. Стискам палци да са ни добри новините!

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 08:28 от nezhdana

# 531

Мерси! Моя е само 20%, а толкова бързо порастна.

# 532
Стискам Ви палци момичета за петскенера. Дано резултатите да са добри.

Аз минах през доктора.
Минах и през ехограф на гърди - всичко е наред. Само туморния маркер чакаме , но ако всичко е наред няма да ми звънят . Та дано не ми звъннат 😓

# 533
Добро утро и седмица, изпълнена с хубави новини и надежда желая на всички!
Стискам силно палци на чакащите резултат от пет скенер! ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!

# 534
  • Варна
DZ, настрой се от умрял писмо да чакаш. Grinning Няма да ти звъннат сигурна съм. Не мен не ми звъннаха дори, когато видяха някакви "съмнителни находки", както ги определиха на ехографа... мееееесеци по-късно разбрах, че ми били чудесни резултатите, та теб ли да притесняват с глупости, след като образно всичко изглежда чисто. Радвам се много за теб, миличка. И пожелавам при всички останали така да вървят нещата. Колко много изнесе само ти си знаеш, но ето, че си е струвало. Преплува Нил, на другия бряг си вече, нито течение те повлече, нито крокодил те захапа. Отдъхни и Живей сега!

# 535
Ей, Спиритче - опасна си 🤗🤗🤗😘
Благодаря ти.

# 536
Обадиха ми се от ПЕТ скенера. Цялата гърда е ангажирана и има лезии в костите. Опитвам се да оставам силна и само повтарям като мантра че всичко ще е наред. Дано химиотерапията го спре всичко това.

# 537
  • В царството на игрите:)
Мисля, че когато  Ки 67 е до 12 % не се прави химиотерапия, разбира се, ако хера е отрицателен и не е тройно негативен. А, бе пак има много "ако". Така или иначе до 12 % се води с по - малка агресивност. На мен това изследване не са ми го правили, щото тогава не се правеше. След 5-6 години питах дали да си го пусна, ей така, за информация, но един лекар ми каза, че каквото и да покаже, аз съм хер положителен, така, че резултатът  няма да промени нищо. И до сега си живея в блажено неведение по отношение на  Ки 67, но пък това, което знам ми стига, за да ме подпират онези кофти мисли Simple Smile

# 538
  • Варна
nezhdana, съжалявам да го прочета това от теб, но ти въпреки всичко продължавай в тоя дух да действаш и да мислиш. Гарантирам ти, че химията ще го спре всичко това. Не просто от тази тема ще го разбереш, не само от обясненията на химиотерапевтите. ХТ е изключително мощно оръжие при борбата с рака. Толкова мощно, че образно ако трябва да онагледим изглежда като застрелване на муха с базука, затова и ги получаваме тия странични неприятни, понякога дори болезнени ефекти, целта е обаче шибаната мухичка да умре (хич няма да се цензурирам тука, простете ми ако прекрачвам границата и един вулгарен език ми се развързва). Целта оправдава средствата. Изкарай си назначените терапии, съветвай се вече със специалисти, а не само с форумни приятелки какво допълнително можеш да направиш, щом по костите е тръгнало, само не се отчайвай. Битката хич не е загубена.

# 539
Обадиха ми се от ПЕТ скенера. Цялата гърда е ангажирана и има лезии в костите. Опитвам се да оставам силна и само повтарям като мантра че всичко ще е наред. Дано химиотерапията го спре всичко това.

Сигурна съм, че ще се справиш! Много кураж ти желая!  Доколкото знам ракът на гърдата се повлиява добре от лечението, а за костите, дори при рецидив, се овладявя положението! 

Общи условия

Активация на акаунт