Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте! Днес нещо ми е поспаливо и мързеливо. Отдала съм му се, има и такива дни. За сметка на това снощи ходих на танци. Беше страхотно, почувствах се адски добре. И хем толкова време не съм играла, не почувствах умора. Добре ли съм, ще ходя!
Обадиха ми се, че на 15 май съм на ПЕТ скенер. Започва голямото треперене...

# 556
И аз съм се ударила в гърдата, паднала съм в градината, а имала съм мастопатия....Плакала съм, че ще получа рак от този удар...От него или, но наистина съм получила рак на гърдата

# 557
Марита, и аз си мислех същото за стреса. Преди да стана майка бях страшен непукист, а после отидох в другата крайност: да треперя за всичко, едва ли не перфекционизъм на всички нива. Явно в спокойствието и насладата от дребните неща е "ключа за бараката" 😊
Днес деня обещава да е чудесен! Усмихнат и слънчев ден на всички 🌄

Абсолютно! Аз наистина се опитвам да го "давам по-лабаво"!

Лейди 🤗

Ани, да вярно. Аз съм 80-та. Значи и от удар става. Значи не е било безпочвено това, че майка ми все ругаеше детето ми като ме риташе по циците (не нарочно разбира се. Като всички деца) докато го гушках.

И тук времето е супер, но аз без нормална перука някак нямам стимул. Май съвсем загубих стимул за излизане. Все нещо не ми е на ред, все съм окапала. Кво да се насилвам като се чувствам най-добре в нас за момента?

# 558
Аз не съм се удряла или поне не помня  Naughty, ма на- уредила съм се с "екстра".
Днес от сутринта вися гладна и жадна по коридорите и вече съм в еуфория.....ама то тук в онкото, времето тече по друг начин. Naughty Ама поне съм минала поредния пълен технически преглед и резултатите си ги бива- гадчето се е смалило наполовина, кистата не толкова, ама се е посвила, хемоглобина е 116, другото е почти в норма и както и да го погледнем, утре няма ми се размине купона в операционната. Та сега ще си лежа и ще чакам да мине кардиоложката, да каже, че и сърцето ми е на място и да лягам да спя.....Щото и аз съм решила да го играя непукист....или поне се опитвам.
Пепи, в Пловдив мисля че в онкологията, ще намерите лекар дето да помогне, но аз знам само онкогинеколозите и хирурзите като имена......ЛЛ, не знае ли накъде да Ви насочи?

# 559
Люба, защо си гладна и жадна, след като чак утре ще те "скалпират"?

# 560
Аз не съм се удряла или поне не помня  Naughty, ма на- уредила съм се с "екстра".
Днес от сутринта вися гладна и жадна по коридорите и вече съм в еуфория.....ама то тук в онкото, времето тече по друг начин. Naughty Ама поне съм минала поредния пълен технически преглед и резултатите си ги бива- гадчето се е смалило наполовина, кистата не толкова, ама се е посвила, хемоглобина е 116, другото е почти в норма и както и да го погледнем, утре няма ми се размине купона в операционната. Та сега ще си лежа и ще чакам да мине кардиоложката, да каже, че и сърцето ми е на място и да лягам да спя.....Щото и аз съм решила да го играя непукист....или поне се опитвам.
Пепи, в Пловдив мисля че в онкологията, ще намерите лекар дето да помогне, но аз знам само онкогинеколозите и хирурзите като имена......ЛЛ, не знае ли накъде да Ви насочи?
Ми това е ,че като не знаят какво е,уж сигурни че са метастази но нищо не казаха повече.Даже и доктор не се появи докато чакахме в болницата.Всичко ни съобщаваше една сестра.Търсим доктор за друго мнение

# 561
Знам, че е спам, но кой да питам иначе? Кога се боядисват яйца? При нас петък е разпети петък. Май съботата след това....или?

# 562
Четвъртък или събота преди Великден.

Мен ме изписаха от Токуда. Източиха 1,5л.лимфа, но се оказа, че не е от дроба само, а има и в корема. Откъде идва все още не се знае, ще стане ясно като излезе хистологията на течността и плеврата другата седмица. Срещу 1000лв.+направление, 5 дни мълчание от лекарите и нечовешки болки от 2 дрена в дроба, дори не чувствам облекчение. Чудя се дали не сгреших като отидох там.

# 563
Люба, защо си гладна и жадна, след като чак утре ще те "скалпират"?
Щото хем знаех, че няма да ме оперират днес и че са ми взели кръвните проби, ама си не взех нищо по- сериозно за хапване, а първия ден в бг държавните болници храна се не полага. И от одеве ми стърже стомаха на празно, но не смея да ида да търся нещо за ядене, че като си знам късметЯ, баш тогава ще мине кардиоложката....а преди това не ходих щото чаках за приемане, после на рентгена, на ехографа, за разчитане на резултатите, за ЕКГ........ама тука е така. Ще го изкарам днес на "семки и бонбонки"....всъщност на солетки и ядки, щото това си имам в чантата. И на сладки приказки, щот пак си намерих дружка от моята порода- приказливка и ме настаниха в една стая с нея. Една баба само сварихме в стаята, дето нещо е на терсене или просто по- драматично ги изживява нещата.......ма явно може да спи на шум и го прави, та не ни пречи на мохабета  :mrgreen
Яйцата- в четвъртък или събота, ама сега са католиците, православните имаме време още.
Арми, има ли възможност да идеш другаде, щом тук не си доволна?!?

# 564
Armyhousewife,взимали ли сте и друго мнение?Знам,че са безкруполни тези идиоти,но все пак да сте на 1000 % процента,че това трябвале да се направи с Вас.

# 565
Не, защото не съм чула тяхното мнение още.

# 566
  • В царството на игрите:)
Armyhousewife,взимали ли сте и друго мнение?Знам,че са безкруполни тези идиоти,но все пак да сте на 1000 % процента,че това трябвале да се направи с Вас.
Водата, че е трябвало да се източи е сигурно, но аз не бих избрала в този случай Токуда. Има много добри белодробни лекари в Онкологията, от където е хубаво да вземеш второ мнение за по нататък, ако има проблем, не дай Боже !

# 567
Здравейте момичета.Имам нужда от помощ.Незнам дали съм за тук,незнам даже къде съм.Става въпрос за баща ми.Всичко започна от преди 3 седмици.Получи уж микро инсулт и ми се схвана дясната ръка.Ходихме на невролог и му правеха скенер,казаха че няма нищо притеснително,иследванията да ми ок.ЛЛ каза да направим и ядрено магнитен.Тогава започна кошмарът.Отидохме в Панагюрище и там се усъмниха за метастази е главният мозък.Направиха му и ренген на белият дроб,имал някакво петно,но незнаели какво е точно.В петък сме на 5Д скенер,да видят къде е огнището,защото незнаят от къде е тръгнал.Той няма оплаквания никакви,добре е.Аз можеби защитна реакция,неискам да вярвам.Мидля,че това е от инсулта и те не са познали.Кажете ми какво да правя,не сме му казали още.Къде да го заведа на доктор,как да се спася от тази дупка.Той е на 54 год искам го здрав.Знам ,че всички се борите тук с това.Стискам ви палци и ще се моля за всички вас.Помогнете ми.

Туморни маркери, кръвни изследвания, СУЕ пускаха ли? Ами след пет-скенера би следвало да стане ясно рак ли е или не. До тогава не виждам какво може да направите. Дано да си останете само със страха!

# 568
Unabella,само ЯМР и иследвания рутинните и туморни маркери.Всичко е отлично.Това за метастазите го казаха по повод прегледа му на ЯМР.Дали е 100 % вярно това което виждат.Даже и заключението гласи:Злокачествено образование на главния мозък и неговите обвивики.Опасната находка е с размери 3 или 4 мм сега не помня точни размери и см или мм

# 569
Ново 20. Дочаках я кардиоложката, за да ми каже че не ми харесва левкоцитите и кръвното ми било ниско. Ми, аз да не съм искала да са такива. А и чак толкова зле като за след химия- не са. Ама отнесох едно контролно бодене. И сега смятам да си ходя у нас да се изкъпя и да се наям  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт